antenna.gr/vinylio
ORIGINALS

Αγνοείται η τύχη συνεργάτη του Αντώνη Κανάκη που διαφώνησε μαζί του on air

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2048 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος του Σαββάτου 24 Μαρτίου.

1.

Μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό γεγονός που κλόνισε την πίστη τους στην υποτέλεια βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής χιλιάδες τηλεθεατές της εκπομπής του Αντώνη Κανάκη. Κατά τη διάρκεια του πάντα εκπληκτικού σόου και ενώ ο άρχων της Θεσσαλονίκης αγόρευε και εξηγούσε γιατί είναι αδύνατον να έχει άδικο για οτιδήποτε, ο επί χρόνια συνεργάτης του, Χρήστος Κιούσης, έδειξε να διαφωνεί. Ο χρόνος πάγωσε, τα βλέμματα όλων στο πάνελ απέκτησαν το χρώμα του τρόμου, οι τηλεθεατές άφωνοι ένιωσαν το τηλεκοντρόλ να ΤΡΑ-ΜΠΑ-ΛΙ-ΖΕ-ΤΑΙ και να πέφτει απ’ τα τρεμάμενα χέρια τους. Η εκπομπή διακόπηκε αμέσως, για να συνεχίσει 10 λεπτά αργότερα με τον Κιούση να λείπει απ’ τη θέση του. Πλέον όλοι φοβούνται τα χειρότερα. Όλες οι προσευχές μαζί του.

2.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους διαδικτυακούς φίλους του Γιάννη Π. κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ο πάντα ευφάνταστος καλαμπουρτζής Γιάννης, αντί για ποίημα, ανέβασε στο Facebook στίχους από ένα λαϊκό τραγούδι και συγκεκριμένα του Βασίλη Τερλέγκα, διακωμωδώντας τρόπο τινά την παγκόσμια αυτή μέρα. Το προχωρημένο χωρατό του, γεμάτο πρωτοτυπία εξέπληξε ευχάριστα τους φίλους του, που δεν είχαν δει άλλα 100 εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ και έτσι του πάτησαν μαζικά λάηκς, επιβραβεύοντας τον για την τόλμη του. “Άντε και το Wake me up when September ends, όταν τελειώσει, ξέρεις ποιος μήνας, αυτός με τις ψευτοβροχιές”, του έγραψε ένας φίλο του χαριτολογώντας. Μπράβο Γιάνναρε, πάντα τέτοια.

3.

Για άλλη μία χρονιά τα βραβεία δημοσιογραφίας ‘Νάσος Γουμενίδης’ διοργανώθηκαν με απόλυτη αποτυχία, ικανοποιώντας με τη μηδαμινή συμμετοχή τους διοργανωτές τους. Τα ‘Γουμενίδεια 2048’ συγκέντρωσαν 5-6 φίλους του μεγάλου δημοσιογράφου, κανά δυο συγγενείς και φυσικά τον ίδιο, ενώ ούτε ένας απ’ όσους κέρδισαν το βραβείο δεν καταδέχτηκε να το παραλάβει. Για την ιστορία να πούμε ότι τα βραβεία που δόθηκαν ήταν συνολικά τρία και ο ανταγωνισμός μεγάλος, καθώς ο όρος “τα ρεπορτάζ να περιέχουν ένα 10% αλήθειας στην καλύτερη περίπτωση”, αφορούσε όπως ήταν φυσικό χιλιάδες υποψήφιους. Ωστόσο, τα ονόματα των νικητών θα μείνουν και φέτος μυστικά, προκειμένου να μην καταστραφεί η ελεεινή καριέρα τους. Λογικό και ανθρώπινο.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους του Σαββάτου 24 Μαρτίου.)