ORIGINALS

Δεν κατάφερε να βγει δήμαρχος στη Θήβα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2048 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 21 Ιανουαρίου.

1.

Πρεμιέρα χθες για το ‘2007-2008′ τη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη Jr, που μιλάει για το έπος του ’08, τότε που η ΑΕΚ σήκωσε το πιο άξιο ηθικό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Παρόντες στην πρεμιέρα ήταν οι μεγάλοι παίκτες της ομάδας εκείνης της περιόδου, Ντάνιελ Τόζερ, Νίκος Γεωργέας και Φεντερίκο Ασκαράτε, καθώς και ο προπονητής (και ιερομόναχος σήμερα), Πατέρας Κωστένογλου. Την ομάδα του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο μεγάλος του άσσος, ο άνθρωπος που τον πήρε απ’ το χεράκι και του έδωσε μόνος του ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, ο Ρομάν Βάλνερ. Εργάρα (για γερά νεύρα αν είσαι αεκτζής).

2.

Μια τρίχα που βρέθηκε στο πιάτο που ετοίμασε ο Γιάννης Δημητριάδης, ήταν η αιτία που αναδείχτηκε χθες ο μεγάλος νικητής του πρώτου ‘Ρεαλιστικού Master Chef’. Το δημοφιλές τηλεοπτικό show, που για πρώτη φορά αποφάσισε να δείξει πώς μαγειρεύουν οι σεφ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης και σιχαμάρας με τον χθεσινό τελικό του. Τι τα φαγητά έπεφταν κάτω και τα ξαναέβαζαν με τα χέρια οι σεφ μέσα στο πιάτο, τι ροχάλες έριχναν αν τους γυρνούσαν πίσω το φιλέτο για να το ξαναψήσουν, τι ιδρώτας έσταζε από το τίμιο μέτωπό τους πάνω στη γαρνιτούρα… Χαμός. Δεν υπάρχουν λόγια. Σαν να βλέπεις πώς δουλεύουν πραγματικά σε μια κουζίνα που εσύ χρυσοπληρώνεις για να φαρμακώσεις μια μπουκιά ψωμί. Μπράβο σε όλους τους διαγωνιζόμενους, χρόνια είχαμε να ξεράσουμε έτσι.

 

Σαν σήμερα (αλλά πριν από πολλά πολλά χρόνια)

23 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέλυσε το επικοινωνιακό του επιτελείο, μετά και την αποτυχία του να εκλεγεί δήμαρχος της Θήβας το 2025.

Αυτή η χωρίς καμία λογική κίνηση του πρώην προέδρου της ΝΔ, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους συνεργάτες του, οι οποίοι τον οδηγούσαν από το ένα επικοινωνιακό ξεφτιλίκι στο άλλο. “Αποτύχαμε μαζί στις εθνικές εκλογές του 2019, στις περιφερειακές Στερεάς Ελλάδας το 2020, ζήσαμε τόσα πολλά, γεμίσαμε το ίντερνετ με γελοίες φωτογραφίες του, κάναμε δηλώσεις για εξωγήινους, για βρέφη-πολιτικούς κρατούμενους, ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ και κοίτα τώρα πώς μας το ξεπληρώνει”, δήλωσε ο επικεφαλής τους.

Από την άλλη μεριά, το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, άφησε να διαρρεύσει ότι ο λόγος που τους απέλυσε, δεν ήταν το ότι δεν κατάφερε να βγει ούτε κοτζαμπάσης στη Θήβα, αλλά ότι ήθελε μία αλλαγή στη ζωή του, ότι ένιωθε πως μία ανανέωση θα του έκανε καλό. “Πιστεύω στη νέα γενιά”, είχε δηλώσει. “Πιστεύω στους νέους ανθρώπους. Οι νέοι άνθρωποι είναι το μέλλον μας, γιατί είναι νέοι και θα είναι εδώ και μετά από μας, χωρίς βέβαια να είναι τόσο νέοι πια, αλλά θα είναι πιο νέοι από μας σίγουρα. Έτσι είναι η φύση και η φύση δεν αλλάζει. Μάλλον. Τι είναι αυτό; Μπισκοτάκι; Θα το φας”;

Το ημερολόγιο έγραφε 28 Ιανουαρίου 2025 και αυτή η είδηση γέμισε με συμπόνοια τις καρδιές των ανθρώπων.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 28 Ιανουαρίου.)

 

Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ