ORIGINALS

Κι όμως, το ‘αγοροσυνάχι’ υπάρχει κι έχουμε στοιχεία

Επιτέλους, μπορούμε να γκρινιάζουμε χωρίς τύψεις.

Υπάρχει ένας αστικός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο οι άντρες αντιδρούν χειρότερα στα συμπτώματα ενός απλού κρυώματος, σε σχέση με τις γυναίκες. Οι αντιδράσεις αυτές συνοψίζονται στον όρο ‘αγοροσυνάχι’ (man flu στα εγγλέζικα) και αφορούν την γκρίνια και την υπερβολή που δείχνουμε όλοι μας μόλις τρέξει λίγο η μύτη μας (είναι σπαστικό εντάξει;;).

Ένας όρος που αναγνωρίζεται ακόμα κι απ’ το λεξικό της Οξφόρδης (ο αγγλικός προφανώς) και με τα χρόνια έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις μας. Κι όμως, η επιστήμη έρχεται να μας δικαιώσει και να αποδείξει ότι δεν είμαστε γκρινιάρηδες, αλλά όντως βιώνουμε τα συμπτώματα ενός κρυώματος σε μεγαλύτερο βαθμό από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Dr. Kyle Sue, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός καθηγητή στο Memorial University του St. Johns, η τεστοστερόνη λειτουργεί ως ανοσοκατασταλτικό, σε αντίθεση με τα οιστρογόνα τα οποία το ενδυναμώνουν. Εξαιτίας λοιπόν της υψηλής συγκέντρωσης τεστοστερόνης στον ανδρικό οργανισμό, το αναπνευστικό μας σύστημα είναι πιο επιρρεπές στις ασθένειες και περνάει χειρότερα τυχόν ιώσεις και γρίπες.

Δικαίωση, η επιστήμη μίλησε.

Πηγή: Esquire.