ORIGINALS

Με πορεία στο Πλανητάριο τίμησαν οι ταξιτζήδες τον Στίβεν Χόκινγκ

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Tο 2048 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 18 Μαρτίου.

1.

30 χρόνια συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τον θάνατο του μεγάλου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ και οι ταξιτζήδες όλης της χώρας τίμησαν την θλιβερή επέτειο με μία πορεία από το κέντρο της Αθήνας ως το Πλανητάριο. Ο πρόεδρος των οδηγών, χαρακτήρισε τον μεγάλο επιστήμονα ως ‘πνευματικό του πατέρα’ και ως ‘τον Θύμιο Λυμπερόπουλο της αστροφυσικής, με λίγο καλύτερο μαλλί’ και απαίτησε στις εξετάσεις για άδεια ταξί, η εξέταση στο ‘Χρονικό του Χρόνου’ να γίνει υποχρεωτική. Ωστόσο, οι συνάδελφοι από άλλες πόλεις αντιδρούν, λέγοντας ότι αυτό το βιβλίο είναι για προνήπια και να διαλέξουν κάτι απ’ τις πιο δύσκολες δουλειές του. Ένα δίκιο το ‘χουν, όλα κι όλα.

Joel Ryan/Invision/AP

2.

Κι άλλο ρεκόρ απογοήτευσης έσπασε χθες το νέο επεισόδιο Walking Dead, μίας σειράς που θα έπρεπε να έχει τελειώσει από τη δεύτερη σεζόν και ήδη μετράει καμιά σαρανταριά χρόνια στο νερό. Η σαπουνόπερα με ζόμπι κατάφερε να συγκεντρώσει το αστρονομικό 0,2% της τηλεθέασης, θέτοντας νέο ιστορικό χαμηλό για τα δεδομένα της και εκνευρίζοντας ακόμη περισσότερο τους μαζοχιστές που έχουν απομείνει να τη βλέπουν. Να σημειώσουμε ότι πλέον δεν ζει κανένας από τους αρχικούς πρωταγωνιστές (ούτε στην πραγματικότητα), ούτε από τους αντικαταστάτες τους, ούτε κανένα από τα παιδιά τους. Γίνανε όλοι κρέας για τα στόματα των ζόμπι. Ποιος ζει; Έλα ντε. Μήπως το βλέπει και κανείς;

3.

Δυο νευρικοί ληστές θα την πέσουν σε μία χρηματαποστολή σκοτώνοντας τον αδιανόητα νευρικό οδηγό, ενώ στη συνέχεια, φωνάζοντας και επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια θα κρυφτούν σε ένα σπίτι για δύο χρόνια μέχρι να ξεχαστεί το γεγονός. Θα αντέξουν τη συγκατοίκηση μέσα σε ένα διαμέρισμα αυτά τα δύο νευρόσπαστα ή θα ουρλιάζουν ιδρωμένοι ο ένας στα μούτρα του άλλου καθημερινά για ακατανόητα πράγματα σε μία ταινία που θα σου τσιτώσει τα νεύρα και θα σε κάνει να τρέμεις ολόκληρος; Αυτή είναι η υπόθεση του νέου έργου του Γιάννη Οικονομίδη, του γλυκούλη δημιουργού με τις σπάνιες ευαισθησίες, που δημιουργεί 12 ψυχολογικά τουλάχιστον σε όποιον αντέξει να δει μέχρι το τέλος κάποια ταινία του. Ένα αριστούργημα που σε περιμένει να το ανακαλύψεις στις αίθουσες όλες της χώρας, εφοδιασμένος με τόνους ποπκόρν και ηρεμιστικών. Καλό κουράγιο.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 18 Μαρτίου.)