ORIGINALS

Μικροσκοπικά ανθρωπάκια παριστάνουν τους αγιοβασίληδες και ανοίγουν σπίτια

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2047 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα
απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου.

1.

Ακόμα μιλάει στους συνταξιούχους σαν να μην είναι και ο ίδιος συνταξιούχος ο Γιώργος Αυτιάς, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το 2ο Γηροκομείο Αθηνών. Ο πρώην παρουσιαστής, ο οποίος πλέον έχει πατήσει τα 91 -ζωή να ‘χει- φέρεται να απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι 20 χρόνια μικρότεροί του, με εμετικά υποκοριστικά όπως ‘παππούλη’, ‘γιαγιάκα’ κτλ… Πρόκειται, φυσικά, για συνήθεια που κόλλησε από την γραφική εκπομπή του, που για χρόνια μεσουρανούσε στα κοινά 65 και άνω. Μάλιστα, προχθές έδωσε προτεραιότητα σε έναν 70χρονο στον δρόμο έξω απ’ το γηροκομείο, λέγοντάς του “πέρνα παππουδάκο”, παρά το γεγονός ότι ο ‘παππουδάκος’ οδηγούσε, ενώ ο ίδιος ήταν με το πι. Πάντα υπέροχος ο Γιώργης ο Αυτιάς.

2.

Συνελήφθησαν από την αστυνομία τα μικροσκοπικά μέλη σπείρας που ντύνονταν άγιοι βασίληδες και σκαρφάλωναν στα κάγκελα μπαλκονιών, προσποιούμενοι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Οι κοντούληδες κλέφτες, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κακόγουστων χριστουγεννιάτικων πανηγυρτζήδων τα τελευταία 4 χρόνια, έγιναν αντιληπτοί από μια γειτόνισσα που κρυφοκοίταζε την αστεφάνωτη του απέναντι διαμερίσματος. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία και έφτασε στο μέρος συλλαμβάνοντας συνολικά τέσσερις ‘άγιους βασίληδες’, που εκείνη τη βραδιά είχαν σκαρφαλώσει σε σπίτια της γειτονιάς, προσποιούμενοι τα κακόγουστα και καταθλιπτικά εποχιακά στολίδια. Οι αρχές συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή και προειδοποιούν πως αν δουν κάποιο στολίδι σε μπαλκόνι να κουνιέται υπερβολικά ή να λέει “έχουν κλειδωμένη την μπαλκονόπορτα τα μουν@##$%, φέρε τον λοστό” να καλέσουν αμέσως την αστυνομία και άμα το σηκώσουν, το σήκωσαν.

3.

Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας απέκτησε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, μία τιμή εξαιρετικά σπάνια για Έλληνα ηθοποιό. Ο 73χρονος περφόρμερ ευχαρίστησε τα μέλη της Ακαδημίας από καρδιάς και δήλωσε ότι θα δώσει το παρόν την ημέρα της αποκάλυψης του αστεριού του στο Χόλιγουντ. Συγχαρητήρια στον Έλληνα άσσο απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Αλέκος Αλεξανδρής, με τον Γιώργαρο να μην κρύβει όμως και την πικρία του, που για άλλη μία χρονιά αγνοήθηκε η προσφορά του στον χώρο. Ωστόσο, οι δημιουργοί του αστεριού προειδοποιούν ότι, προς τιμήν του Στέλιου, θα είναι ιδιαίτερα γλιστερό και καλά θα κάνουν όσοι περνούν από εκεί να προσέχουν να μην το πατήσουν και γκρεμοτσακιστούν απ’ το πουθενά. Μπράβο ρε Στελλάρα, Ελλάδα είναι μέχρι το Χόλιγουντ ρε κουφάλες.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου.)