Μποσανόβα που κράζει τους πολιτικούς; Τι τους έφτιαξες ρε Μαραβέγια;

Ο τραγουδιστής επανέρχεται στην μουσική σκηνή με ένα τραγούδι πολιτικό, για δύο. Και καλή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, παιδιά!
SHARES

'Ήρθες από τα αριστερά, μουλωχτά, πονηρά για να πάρεις την πρωτιά', τραγουδάει ο Κωστής Μαραβέγιας και συμπληρώνει με ένα 'απαπα πωπωπώ' για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα και φυσικά, τη διάθεση των ακροατών του. Το καινούριο του τραγούδι, μιλά για την κυβέρνηση της αριστεράς (σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες) και την αποτυχιούλα της να κάνει κάτι της προκοπής. Να φέρει την ελπίδα ρε παιδί μου, να μας σώσει, πες το όπως θες.

Το θέμα είναι ότι η επιλογή του Κωστή ήταν να το πει όσο πιο ανάλαφρα και όσο πιο βουγιουκλίστικα γίνεται. Σε σημείο που είμαι έτοιμη να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη λέξη των ημερών. Το άβολο, ντε.

Όχι ότι δεν τα λέει καλά. Δηλαδή για παράδειγμα, στο σημείο που προτείνει ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά, δεν έχει άδικο όλα και όλα. Απλά το γεγονός ότι το λέει λες και κάνει διασκευή στο νιάου βρε γατούλα, δεν ξέρω αν θα επιτύχει το σκοπό του. Αν θα γλιτώσει το τρολάρισμα εν ολίγοις.

Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι αυτή του η επιλογή να πει αυτά που θέλει με το δικό του στυλ δεν είναι ακριβώς κακή. Απλά, ο μοναδικός καλλιτέχνης που εγώ τουλάχιστον ξέρω να έχει καταφέρει να τραγουδάει για τα σοβαρά και να κάνει το κοινό από κάτω του να χορεύει είναι ο Manu Chao*. Και εντάξει, ο Μαραβέγιας απέχει κάτι μίλια και ένα παγκάκι μακριά από αυτήν την κατηγορία καλλιτέχνη. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν ξέρεις. Σάμπως λίγα έχουν δει τα μάτια μας και έχουν ακούσει αντίστοιχα, τα αυτιά μας;

*Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το καλλιτεχνικό του Κωστή Μαραβέγια συμπληρώνεται με ένα Illegal στο τέλος. Βρε λες να έχει για μέντορα το Manu;

Μουσική παρακαλώ.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Τριαντάφυλλος: Έβαλε πλάτη ο Ρίβερς

Ο Παναθηναϊκός, σκίζοντας το gameplan του προηγούμενου αγώνα, παρουσιάστηκε διαφορετικός. Αλλά και ίδιος. Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος αναλύει το πλεονέκτημα του Ρίβερς, την "μεταστροφή" του Καλάθη και την αλλαγή τακτικής στον Σπανούλη.

Διορίστηκαν στο Δημόσιο 156 αθλητές

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα ονόματα των 156 αθλητών οι οποίοι διορίζονται στο Δημόσιο αφού πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια. Γνωστοί αθλητές μέσα στη λίστα.

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.