EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ORIGINALS

Σκοπιανοί μας πήραν το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη λαγάνα του κόσμου

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2048 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου.

1.

Τη μεγαλύτερη λαγάνα του πλανήτη Γη παρασκεύασε Σκοπιανός φούρναρης, μπαίνοντας στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και πετώντας έξω την Ελλαδάρα μας και τους δικούς μας τίμιους και μεροκαματιάρηδες φουρναραίους. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, στη γείτονα χώρα ένας γραφικός φούρναρης έφτιαξε μια λαγάνα με μήκος μερικά χιλιόμετρα περισσότερα από τα χιλιόμετρα της λαγάνας που έφτιαξε ένας Έλληνας φούρναρης, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας. Δεν είναι και λίγο πράγμα, έτσι; Μέχρι στιγμής κάθε χρόνο παινευόμασταν ότι φτιάχναμε τη μεγαλύτερη λαγάνα στον κόσμο, χωρίς να φτιάχνει καμία άλλη χώρα αυτό το λατρευτό προζύμι με γεύση ποδαριού, για τέτοια παράνοια δηλαδή μιλάμε και μπράβο μας. Τώρα όμως; Πάπαλα. ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ. Πέσαμε στη δεύτερη θέση από το πουθενά. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει την λαγάνα των Σκοπιανών, υποστηρίζοντας ότι η μόνη αυθεντική λαγάνα φτιάχνεται στην Ελλάδα και πουθενά αλλού. Παρόλα’ αυτά, είναι ανοικτή σε μια σύνθετη ονομασία και καλεί άμεσα την άλλη πλευρά των φουρνάρηδων στο τραπέζι των συζητήσεων, ώστε μέσα από ζυμώσεις (είδατε τι έκανα μόλις, ε;) να βγει η νέα ονομασία. Αυτά είναι προβλήματα, βοήθα Παναγιά μου και μη ξεχνάς την Ελλάδα μας!!!

2.

Άγρια συμπλοκή μεταξύ των οπαδών του Αγίου Βαλεντίνου και του νεόκοπου άγιου της Ορθοδοξίας και της λαϊκής καψούρας, Βασίλη Καρρά, σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου, της -και καλά- ημέρας των ερωτευμένων. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, οι δύο ομάδες των παράφορα ερωτευμένων ούγκανων έδωσαν ραντεβού θανάτου και παρά το γεγονός ότι συνεννοήθηκαν να είναι χεράτο το ξυλίκι, χωρίς ρόπαλα και λοστούς, κάποιοι έφεραν μαζί τους ροζ πάστες σε σχήμα καρδούλας, δυναμιτίζοντας επικίνδυνα το κλίμα. Δεν έλειψαν μεταξύ άλλων και οι ζουζουνίστικες αντεκκλήσεις, τα πρόστυχα γεμάτα ερωτισμό βρισίδια, αλλά και το πέταγμα τριαντάφυλλων και άλλων ροζουλί λουλουδιών. Η κατάσταση εκτονώθηκε με την άφιξη της αστυνομίας στο σημείο και τη σύλληψη των επικεφαλής των χαζεμένων, που κάθε χρόνο δίνουν μάχη δηθενιάς σε φέισμπουκ και ίνσταγκραμ.

 

Σαν σήμερα (αλλά πριν από πολλά πολλά χρόνια)

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τη μέρα που γύρισαν όλοι αυτοί οι θλιβεροί αυτοεξόριστοι, εκείνοι που με την ‘κρίση’ των Ιμίων του 2018 έφυγαν για Σουηδίες, Παρίσια και Αμερικές, τρέχοντας να ξεφύγουν από τον κίνδυνο που είχε δημιουργηθεί μέσα στο κεφάλι τους. Ο Θάνος Τζήμερος, ο Στέφανος Χίος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ένα σωρό υπερπατριώτες που έγραφα πύρινα στάτους για το ότι θα πάρουν την Πόλη, μόνο με ενα φονικό κουτάλι της σούπας στα χέρια κτλ, εξαφανίστηκαν με την πρώτη υποψία μία μικρής κρίσης. Παρέα με τα πολιτικά κομμάντα, έφυγαν και χιλιάδες Έλληνες με πύρινα τατουάζ τύπου ‘ΜΩΛΩΝ ΛΑΒΑΙ ΜΩΓΓΩΛΕ’, οι οποίοι νόμιζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, ότι ο πόλεμος ήταν κάτι σαν τα παιχνίδια στο Playstation και σοκαρίστηκαν σαν έμαθαν, πως αν πεθάνoυν μία φορά, ο θάνατος διαρκεί για πάντα και δεν ξαναπαίζουν το παιχνίδι από την αρχή. Σοκ;;; Αξίζει να σημειωθεί, ότι όσο σε πιο μακρινή χώρα είχε πάει κάποιος για να κρυφτεί, τόσο περισσότερο στρατοτσαμπουκά συνέχισε να μοιράζει μέσα απ’ το Facebook.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2038, λοιπόν, χιλιάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί από νωρίς στο αεροδρόμιο περιμένοντας τους ‘ήρωες’, που πολέμησαν από ένα διαφορετικό μετερίζι, εκείνο της παράνοιας και της γραφικότητας. Ωστόσο, το πανηγυρικό κλίμα κατέστρεψε μια παρέα πιτσιρικάδων, η οποία έριξε στρακαστρούκες και μοχθηρά σκορδάκια, προκαλώντας τον πανικό ανάμεσα στους παλιννοστούντες ήρωες.

Το ημερολόγιο έγραφε 18 Φεβρουαρίου του 2038 και τέτοια μέρα να μην ξανάρθει.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου).