AP IMAGES
AIRBNB

Στοίχημα ότι δεν μένεις σ’ αυτά τα στοιχειωμένα Airbnb

5 προορισμοί ιδανικοί μόνο για όσους ψάχνουν να γυρίσουν θρίλερ.

Η αλήθεια είναι ότι η φάση με τα Airbnb έχει προχωρήσει πάρα πολύ, αφού σε όποια πόλη κι αν βρεθείς, οι επιλογές είναι αμέτρητες και πλέον, αρκετά πρωτότυπες, αφού εκτός από συμβατικά σπίτια, μπορείς να νοικιάσεις μέχρι και παμπ ή φάρους.

Η πληθώρα επιλογών δεν έχει μόνο τα καλά της όμως, αφού ανάμεσα στα διαθέσιμα σπίτια βρίσκονται και κάποια που έχουν χαρακτηριστεί ως ‘στοιχειωμένα’. Πριν βιαστείς να ενθουσιαστείς και αρχίσεις τα “σιγά, εγώ θα έμενα“, ρίξε μια ματιά. Αν δεν πτοηθείς, πήγαινε και πες μας κι εμάς πώς ήταν. Διαφορετικά, μπορείς πάντα να τα στείλεις σε κάποιον που δεν συμπαθείς ιδιαίτερα.

The Parks-Bowman Mansion

AIRBNB

Πού βρίσκεται: Στη Νέα Ορλεάνη των Η.Π.Α.

Γιατί στοιχειωμένο; Σύμφωνα με τον θρύλο, ένα μελαχρινό κορίτσι με κίτρινο φόρεμα τριγυρνάει στους διαδρόμους του σπιτιού. Και όχι, δεν είναι γλυκούλι, αφού πρόκειται για τη μικρότερη από τις 7 κόρες της οικογένειας που έμενε στο σπίτι τον 19ο αιώνα, όταν και βρήκε τραγικό θάνατο και θάφτηκε κοντά στην περιοχή. Από τότε, επιστρέφει στο σπίτι που έζησε τα λιγοστά της χρόνια, ίσως για να τσεκάρει αν οι ένοικοι σέβονται τους κανόνες της ιστοσελίδας, ποιος ξέρει. Πάντως, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Adrienne Parks, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για φιλικό φάντασμα, κάτι σαν τον Κάσπερ δηλαδή. Μην φοβάσαι, να παίξει θέλει.

The Soldiers’ Asylum

Πού βρίσκεται: Στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.

Γιατί στοιχειωμένο; Το συγκεκριμένο αγρόκτημα, χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο στη μάχη του Gettysburg, μιας εκ των πιο αιματοβαμμένων συγκρούσεων στην ιστορία της χώρας, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. 51.000 νεκροί στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε άθλιες συνθήκες στο δρόμο που περνάει μπροστά από το οίκημα και πλέον τα πνεύματά τους τριγυρνάνε στο σπίτι. Τουλάχιστον για να χωράει τόσες ψυχές θα είναι ευρύχωρο.

The Madness Chamber

AIRBNB

Πού βρίσκεται: Στο Γιορκ της Αγγλίας.

Γιατί στοιχειωμένο; Στο 600 ετών ‘House of Trembling Madness’ βρίσκεται το ‘Madness Chamber’ ένα σπίτι που έχει χαρακτηριστεί ως χρονοκάψουλα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στο χώρο μπορείς να δεις να τριγυρνάνε από μυστηριώδεις σφαίρες μέχρι το ακέφαλο σώμα μιας γυναίκας που έμενε εκεί πριν από αιώνες. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες πάντως, και εδώ τα φαντάσματα είναι καλά και φιλικά. Τα κακά μάλλον είναι στη φυλακή.

Το κάστρο του Δράκουλα

AIRBNB

Πού βρίσκεται: Στην Τρανσιλβανία της Ρουμανίας.

Γιατί στοιχειωμένο; Το συγκεκριμένο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού πρωταγωνιστεί σε δεκάδες ταινίες, βιβλία και θρύλους που αφορούν την κατοικία του ξακουστού κόμη Βλαντ Τσέπες που έζησε εκεί κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα και ενέπνευσε τον κόμη Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Πλέον, αν βρεθείς στα Καρπάθια και αν κερδίσεις τον σχετικό διαγωνισμό του Airbnb, μπορείς να περάσεις στο κάστρο το βράδυ σου, αρκεί να μην έχεις μαζί σου σκόρδα.

Castello dal Pazzo

AIRBNB

Πού βρίσκεται: Στο Πιεντμόντ της Ιταλίας.

Γιατί στοιχειωμένο; Στο συγκεκριμένο υπέροχο κατά τα άλλα κτίσμα στην γειτονική μας χώρα, τριγυρνάει το φάντασμα μιας κυρίας η οποία τα τελευταία 500 χρόνια υποφέρει από την πληγωμένη της καρδούλα. Πρόκειται για μια κοπέλα ονόματι Barbara, η οποία ερωτεύτηκε τον καπετάνιο Matteo, με τον οποίο σχεδίαζαν να κλεφτούν, μιας και είχαν προλάβει να λογοδώσουν την κοπέλα αλλού. Το σχέδιό τους ωστόσο αποκαλύφτηκε, ο Matteo εξορίστηκε και η Barbara πέρασε τη ζωή της κλειδωμένη στο κάστρο, το οποίο στοιχειώνει ακόμα. Ξεκόλλα κορίτσι μου, δεν αξίζει, προχώρα τη ζωή σου.

Πηγή: Telegraph

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Andreea Alexandru