PUBLI

11ος Διαγωνισμός ‘Havana Club Cocktail Grand Prix’

Το κορυφαίο κουβανέζικο ρούμι αναζητά τον ικανότερο Έλληνα «Cantinero».

Δύο χρόνια μετά, ο πλέον αναμενόμενος διαγωνισμός cocktail είναι ξανά γεγονός! Το Havana Club Cocktail Grand Prix προσκαλεί του bartenders από όλη τη χώρα να «βγάλουν» τον «Cantinero» που κρύβουν μέσα τους και να δημιουργήσουν τα νέα cocktails που θα ακολουθήσουν την παράδοση των Cuba Libre, Μοjito, Daiquiri και άλλων θρυλικών cocktails της Κούβας. Βασικά συστατικά: το ρούμι Havana Club και η μοναδική ατμόσφαιρα της Αβάνας, της «Μέκκας» των cocktails.

Όλες οι λεπτομέρειες για το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στο site. Εκεί μπορεί κανείς να ενημερωθεί για την ιστορία του διαγωνισμού, τη φετινή πρόκληση καθώς και τις παγκοσμίου-κύρους προσωπικότητες που θα εμπλακούν στον ελληνικό διαγωνισμό, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του Έλληνα bartender που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό της Κούβας στις 30 Μαΐου – 4 Ιουνίου, 2016!

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στους ημιτελικούς την εβδομάδα της 22ας Φεβρουαρίου 2016. Οι 10 φιναλίστ που θα προκύψουν, θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό του  Havana Club Cocktail Grand Prix στις 22 Μαρτίου 2016, σε μια εκδήλωση με άρωμα…Κούβας, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Αθήνας.

Ιστορία διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός Havana Club Cocktail Grand Prix μετρά ήδη 20 χρόνια ιστορίας αποτελώντας τον ιστορικότερο διεθνή διαγωνισμό coktail. Ο πρώτος διαγωνισμός Havana Club Cocktail  Grand Prix διοργανώθηκε το 1996 στην Αβάνα, προσελκύοντας κορυφαίους mixologists. Από τότε, και κάθε δύο χρόνια, bartenders απ’ όλο τον κόσμο διαγωνίζονται για τον τίτλο του καλύτερου Cantinero του Havana Club. Το Grand Prix διοργανώνεται σε συνεργασία με τη «Διεθνή Ομοσπονδία Μπαρτέντερ» (IBA) και το «Club de Cantineros» (Ένωση των Επαγγελματιών Μπάρμεν της Κούβας).