PUBLI

Absolut Transform Today

H Absolut, στo πλαίσιο της νέας της καμπάνιας “Transform Today”, γιορτάζει τη δημιουργική έκφραση της νέας γενιάς καλλιτεχνών με ένα ανατρεπτικό event

H Absolut, στo πλαίσιο της νέας της καμπάνιας “Transform Today”, γιορτάζει τη δημιουργική έκφραση της νέας γενιάς καλλιτεχνών με ένα ανατρεπτικό event

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Αλέξανδρος Βασμουλάκης μεταμόρφωσε το Six D.O.G.S, σε μία απόλυτα Absolut βραδιά

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, η Absolut έκανε ένα μοναδικό κάλεσμα στη δημιουργικότητα και την προσωπική έκφραση στον πολυχώρο του Six D.O.G.S., στο πλαίσιο της παγκόσμιας  καμπάνιας “Transform Today”. H Absolut, μέσα από την καμπάνια αυτή προσεγγίζει νέους και σύγχρονους καλλιτέχνες, που τολμούν να μεταμορφώνουν διαρκώς τον εαυτό τους και το έργο τους. Ο Γάλλος μουσικός Woodkid, ο Αμερικάνος digital media artist  Aaron Kobin, η Γαλλίδα σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής  Yiqing Yin και ο Βραζιλιάνος εικονογράφος Rafael Grampá είναι οι εκπρόσωποι του “Transform Today” διεθνώς.

Στην Ελλάδα, ο γνωστός καλλιτέχνης Αλέξανδρος Βασμουλάκης ανέλαβε να εμπνευστεί και να μεταδώσει το μήνυμα του “Transform Today”. Έτσι, το Six D.O.G.S και η οδός Αβραμιώτου μεταμορφώθηκαν, σε μια πρόσκληση σε όλους μας να ξεφύγουμε από τα κατεστημένα, να ορίσουμε οι ίδιοι το μέλλον μας και να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας.

Τρείς βασικοί χώροι δημιουργήθηκαν και  ενώθηκαν μέσα και έξω από το Six D.O.G.S  για να μεταδώσουν την εμπειρία “Transform Today” στους καλεσμένους:

Τα installations που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης  υποδέχτηκαν τους καλεσμένους από τον εξωτερικό κιόλας χώρο της Αβραμιώτου. Εκατοντάδες λευκά μπαλόνια που περιμάζεψε ο καλλιτέχνης από τα σκουπίδια μιας βιοτεχνίας μπαλονιών, κλειστής λόγω της κρίσης, και δεκάδες μέτρα από ελαστικό, ημιδιάφανο, ύφασμα, που προορίζονταν να γίνουν καλσόν, μετασχηματίστηκαν σε επτά  ολόλευκα, υπερμεγέθη, αέρινα γλυπτά. Ήταν μία δυναμική παρέμβαση στο ταλαιπωρημένο αστικό τοπίο: προσγειώθηκαν στα ερείπια ενός νεοκλασικού σπιτιού, ξεχείλισαν από έναν κάδο απορριμμάτων και υψώθηκαν πάνω από την Αβραμιώτου.

Η Absolut, με το μήνυμα “The future is yours to create”, κάλεσε το κοινό να εξερευνήσει τα όρια της δημιουργικότητάς του πάνω στους τοίχους του Project Space, ενός χώρου που είχε όλος μεταμορφωθεί σε άσπρο καμβά. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα υλικά με δημιουργικούς και εντελώς απρόβλεπτους τρόπους.

Παράλληλα, στον εσωτερικό χώρο του Gig Space ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης δημιούργησε ένα δεύτερο installation, σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας έτσι σάρκα και οστά στη διαδικασία της μεταμόρφωσης: ξεκινώντας από ένα μαύρο τελάρο, ο καλλιτέχνης «σχεδίασε» και αφαίρεσε σταδιακά τμήματα της επιφάνειας. Αποκάλυψε έτσι, μετά από μιάμιση ώρα έναν ολόκληρο κρυμμένο κόσμο, με συγκεχυμένες μορφές ανθρώπων, ζώων και φυτών – μια πρόκληση για νέες αναγνώσεις σε οικεία, καθημερινά σύμβολα. Όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των καλεσμένων, που απολάμβαναν πρωτοποριακά Absolut cocktails και που, με τη συνοδεία των ηλεκτρονικών, χορευτικών ήχων των Eggs & Bacon, δεν άργησαν να μετατρέψουν τη βραδιά σε ένα μοναδικό όσο και ιδιαίτερο party.

Ανακαλύψτε περισσότερα για την Αbsolut και την καμπάνια “Transform Today” στο  absolut.com ή στο Absolut YouTube channel και παρακολουθήστε το facebook.com/absolutvodkagreece για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Absolut. Μάθετε περισσότερα για τον Αλέξανδρο Βασμουλάκη και δείτε τα έργα του στο vasmou.com.