PUBLI

‘ergon MYKONOS: Εκεί που η ελληνική κληρονομιά συναντά το σήμερα

Ένα νέο meeting point καλλιτεχνικής έκφρασης γεννήθηκε στο κοσμοπολίτικο νησί των Ανέμων.  Το όνομα αυτού ‘ergon MYKONOS' ενώ καλλιτέχνης του, εσύ.

Ένα concept store ιδιαίτερης αισθητικής με μοντέρνα και φιλική ατμόσφαιρα, που σε προσκαλεί να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να γίνεις ο ίδιος δημιουργός του δικού σου προσωπικού αντικειμένου.

Όλα τα έργα της ‘ergon MYKONOS αποτελούν δημιουργίες που εμπνέονται από γνώριμες εικόνες της ελληνικής μυθολογίας, ιστορίας και παράδοσης, προσαρμοσμένες στη σύγχρονη αισθητική με pop διάθεση.

Μέσα από μια μεγάλη γκάμα χειροποίητων αντικειμένων – ρούχα, κοσμήματα, παπούτσια, γυαλιά ηλίου, αναμνηστικά έως και είδη σπιτιού – η ‘ergon MYKONOS καταφέρνει να φέρει την πλούσια ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινότητα μας μ’ ένα μοναδικά γοητευτικό και σύγχρονο τρόπο.

Έτσι o δούρειος ίππος γίνεται presse papier, η αρχαία κουδουνίστρα μετατρέπεται σε κουμπαρά, το τσαρούχι γίνεται κόσμημα, ο κίονας μολυβοθήκη, ο τσολιάς γάντι κουζίνας, το κυκλαδικό ειδώλιο αλατοπίπερο, τα φτερά του Ερμή ξύλινο κάδρο, το μουστάκι σουβέρ, το ακροκέραμο του Παρθενώνα στήριγμα βιβλίων.

Ξύλο, πηλός, χρυσός, ασήμι, πολύτιμοι λίθοι, υφάσματα υψηλής ποιότητας παντρεύονται έξυπνα με τα ελληνικά σύμβολα από μια ομάδα έμπειρων ελλήνων τεχνιτών, δίνοντας ένα απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα.

Σ’ αυτό το σταυροδρόμι τοπικού χαρακτήρα και pop αισθητικής ο επισκέπτης της Μυκόνου προσκαλείται να πειραματιστεί και να δημιουργήσει το δικό του ‘ergon, κάνοντάς το, σήμα κατατεθέν του προσωπικού του στυλ.

Αξεσουάρ, εσπαντρίγιες, σανδάλια, τσάντες, καπέλα, μακό, γίνονται καμβάς έκφρασης της διαφορετικότητας, και το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσει κανείς τη φαντασία του ελεύθερη και να δημιουργήσει on the spot.

Και το δικό σου ‘ergon έτοιμο!

Εμπνευστές αυτής της custom made έκφρασης είναι οι Μαριέττα Καρπαθίου και Eυαγγελίνα Καβρουλάκη, δύο νέες κοπέλες με ανήσυχο πνεύμα και καλλιτεχνικό προσανατολισμό που συναντήθηκαν στην Ιταλία και αποβιβάστηκαν επαγγελματικά στη Χώρα της Μυκόνου.

Οι δημιουργίες της ‘ergon MYKONOS διατίθενται στο ομώνυμο κατάστημα στα Άνω Ματογιάννια, στο ergonMykonos.com και σε επιλεκτικά  shopping points  στο Κολωνάκι, στις Κάννες, στην πόλη του Μεξικό και σύντομα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.