Η Bosch 'τρέχει' στις ταχύτητες του Ε.Μ.Π

Η ομάδα Prom Racing Formula Student του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φτιάχνει το νέο της αγωνιστικό όχημα με τη βοήθεια ενός σημαντικού χορηγού.
SHARES

Μετά από μια πολλά υποσχόμενη πρώτη εμφάνιση το 2011 , η ομάδα Prom Racing Formula Student του Ε.Μ.Π και η Bosch Eλλάδας συνεργάζονται έχοντας ως απώτερο σκοπό την διεκδίκηση περισσότερων διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επιπλέον η Bosch Ελλάδας φιλοδοξεί μέσω αυτού του εγχειρήματος να στηρίξει την ανάπτυξη της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών στο τομέα της μηχανικής  και μηχανολογίας. Για την Bosch αυτή η νεανική επιστημονική δράση αποτελεί επένδυση για το μέλλον των Ελλήνων μηχανικών.

Η Prom Racing αποτελείται από ταλαντούχους φοιτητές του Ε.Μ.Π με πάθος στην εφαρμοσμένη μηχανική-μηχανολογία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που η ομάδα συμμετείχε με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στη κατηγορία Class 1. Οι θέσεις κατάταξης που πέτυχε ήταν από τις καλύτερες για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην ιστορία του θεσμού. 32η θέση γενικής, στις 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Italy , 25η θέση στις 28 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Hungary και 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία κόστους και κατασκευής στο διαγωνισμό Formula Student Hungary. Η επόμενη διετία 2012-2014 χαρακτηρίζεται ως μεταβατική περίοδος , λόγω του ότι παλιά μέλη αποχώρησαν ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους αλλά και λόγω της έλλειψης κάποιου χορηγού.

Αντιθέτως το 2015 ξεκίνησε αισιόδοξα για την Prom Racing , που έχοντας πλέον την οικονομική υποστήριξη της Bosch είναι πιο ικανή και έτοιμη από ποτέ να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου μονοθέσιού της , θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις. Η ομάδα Prom Racing powered by Bosch, θα συμμετέχει στους αγώνες στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2016.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Μεγάλα Κείμενα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: 9 χρόνια που δεν μας έμαθαν τίποτα

Όποιο κι αν ήταν το νόημα που έπρεπε να κατανοηθεί μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, είναι ισχυρή η πιθανότητα να μην έχει κατανοηθεί.

Best of Network

Στο Madison Square Garden η Σπυροπούλου

Από το ΟΑΚΑ, στο Madison Square Garden η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που παρακολούθησε από κοντά το Νικς - Χοκς και μετά το ματς συναντήθηκε με τον φόργουορντ της ομάδας της Νέας Υόρκης, Κάιλ Ο’ Κουίν.

 

Οι άνθρωποι; Δεν ξέρω αν με ενδιαφέρουν πια

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ζωγράφιζα από μικρή. Είχα χέρι, λέγανε οι δασκάλες στους γονείς μου. Εκείνοι γελούσαν. Μάλλον, η μητέρα μου γελούσε. Ο πατέρας μου ούτε που το άκουγε.

Gift Calendar 2017
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.