PUBLI

Η Durex έχει το (πρώτο) emoji του ασφαλούς σεξ

Και σε προσκαλεί να υποστηρίξεις και εσύ το πρότζεκτ της χρησιμοποιώντας το hashtag #condomemoji.

Η Durex, παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της σεξουαλικής ευεξίας, εγκαινιάζει μια νέα διεθνή καμπάνια για τη δημιουργία του πρώτου στον κόσμο επίσημου emoji για το ασφαλές σεξ, λίγο πριν την 1η Δεκεμβρίου 2015 που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Ας ενωθούμε όλοι μαζί παρακολουθώντας  και κάνοντας share το εντυπωσιακό video της Durex:

 

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Durex* αποκαλύπτει πως τα emojis παίζουν ζωτικό ρόλο στις συζητήσεις των νέων γύρω από το σεξ, με το 80% των ηλικιών μεταξύ 18 και 25 να θεωρούν πιο εύκολη την έκφρασή τους μέσω της χρήσης των emojis. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες χρησιμοποιούν συχνά emojis όταν συζητούν για το σεξ. Το 84% των ηλικιών μεταξύ 18 και 25 υποστηρίζει πως νιώθει πιο άνετα να μιλά για το σεξ χρησιμοποιώντας emojis. Ανησυχητική θεωρείται η αύξηση της απάθειας, όσον αφορά στις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές με πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ότι δεν τους απασχολεί καθόλου το ασφαλές σεξ. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν πως ο HIV δε θα προσβάλλει ποτέ τους ίδιους ή κάποιο φίλο τους**. Με αφορμή τα παραπάνω δεδομένα, η Durex λανσάρει μια νέα παγκόσμια καμπάνια που ζητά τη δημιουργία ενός επίσημου emoji για το ασφαλές σεξ από την εταιρία πίσω από τα emoji (τη Unicode).

Ένα τέτοιο emoji θα επιτρέψει στους νέους να ξεπεράσουν την αμηχανία και να ενισχύσουν τις συζητήσεις γύρω από το ασφαλές σεξ, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα το ζήτημα της σημαντικότητας

της χρήσης προφυλακτικού στην προστασία κατά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), συμπεριλαμβανομένου του HIV και του AIDS. Η Durex καλεί τον κόσμο να χρησιμοποιήσει και να μοιραστεί το hashtag #CondomEmoji για την υποστήριξη του ασφαλούς σεξ. Η  Durex ελπίζει πως η φωνή ενός εκατομμύριου χρηστών θα ακουστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, έτσι ώστε η υποστήριξή τους να ληφθεί υπόψιν, ως μέρος της επίσημης υποβολής του αιτήματος στη Unicode για τη δημιουργία του εικονιδίου με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. 

«Πολλοί νέοι έχουν αποκτήσει τις γνώσεις τους γύρω από το σεξ μέσω της σεξουαλικής τους δραστηριότητας και αναζητώντας διαρκώς πληροφορίες στο διαδίκτυο», εξηγεί ο McCormack. «Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ενώ οι συμμετέχοντες ένιωθαν πιο άνετα να συζητήσουν το ασφαλές σεξ με τους σταθερούς τους συντρόφους, ένιωθαν μεγαλύτερη ανασφάλεια να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα με νέους ή πιθανούς τους συντρόφους. Το 80% υποδέχτηκε πολύ ευχάριστα την ιδέα του emoji έτσι, ώστε να γίνει η συζήτηση γύρω από το ασφαλές σεξ πιο εύκολη και διασκεδαστική». Σύμφωνα με τον Dr. Mark McCormack, Senior Lecturer in Sociology and Co-Director, Centre for Sex, Gender and Sexualities στο Πανεπιστήμιο Durham*** 

Ο Volker Sydow, Global Director της Durex αναφέρει σχετικά: «Η Durex πιστεύει στην πιο χαρούμενη, πιο υγιή σεξουαλική ζωή και η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για να μας υπενθυμίζει την σημαντικότητα του ασφαλούς σεξ. Βλέποντας το πόσο μεγάλη επιρροή έχει η ανταλλαγή μηνυμάτων στην ανάπτυξη των σχέσεων σήμερα, ένα επίσημο emoji ασφαλούς σεξ είναι ένα απλό βήμα που ενδυναμώνει την προστασία και την σεξουαλική ευεξία».