PUBLI

Η Fischer απονέμει για ακόμα μια χρονιά τα Βραβεία Κοινού στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πάνω από 20.750 θεατές ψήφισαν το αγαπημένο τους ντοκιμαντέρ στις κάλπες της Fischer.

Φεστιβαλική διάθεση, συναρπαστικές εικόνες του 21ου αιώνα και το πιο σινεφίλ κοινό πλαισίωσαν το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μαζί με τη Fischer, την μπίρα που για 4η συνεχή χρονιά απένειμε τα Βραβεία Κοινού.

Περισσότεροι από 20.750 θεατές επισκέφθηκαν τις κάλπες που στήθηκαν έξω από τις κατάμεστες αίθουσες. Η Fischer μέτρησε 20.785 ψήφους, σπάζοντας το περσινό ρεκόρ  των 17.000 ψήφων, αποδεικνύοντας ότι το κοινό αγαπά και συνεχίζει να στηρίζει το θεσμό και ότι η Θεσσαλονίκη είναι πραγματικά μια πόλη σινεφίλ.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Την τελετή λήξης παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο μεταξύ άλλων, οι: Αναστάσιος Κουράκης-Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σαρίδης-Βουλευτής Ένωση Κεντρώων, Γιάννης Μπουτάρης-Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας – Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Μέλος ΔΣ ΦΚΘ, Orhan Yalman Okan – Γενικός Πρόξενος Τουρκίας, Διονύσης Τσακνής – Πρόεδρος ΕΡΤ, Θεοφανώ Παπαζήση – Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΕΡΤ3, Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ – Γενικός Διευθυντής ΕΡΤ3, Ανδρέας Τάκης – Πρόεδρος Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Άρης Στυλιανού – Πρόεδρος Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Αναστασάκης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Κατσούγκρης – Sponsorships Manager, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Χάρης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, κ.ά.

 

Στο Φετινό Φεστιβάλ συμμετείχαν πάνω από 210 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και φιλοξενήθηκαν 186 ντοκιμαντέρ από 45 χώρες, ελληνικής και διεθνούς παραγωγής. Αγαπημένοι δημιουργοί συγκίνησαν και φέτος το σινεφίλ κοινό παρουσιάζοντας μέσα από τα ντοκιμαντέρ τους δυνατές και επίκαιρες θεματικές. Η Fischer ήταν εκεί δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τα αναδείξουν με τη ψήφο τους.

Συγκεκριμένα, οι μεγάλοι νικητές όπως αναδείχθηκαν από το κοινό είναι οι: Ιωάννης Γρηγορόπουλος και Μιχάλης Αριστείδου για την ταινία “Viktor Ullmann: Βιογραφία μίας ηχογράφησης” (ελληνική παραγωγή κάτω των 45’), Άνταμ Μπενζίν για την ταινία “Κλοντ Λανζμάν: Φαντάσματα του Shoah” (ξένη παραγωγή άνω των 45’),  Σουζάνε Μπάουζινγκερ και Στέλιος Ευσταθόπουλος για την ταινία “Argo Navis” (ελληνική παραγωγή άνω των 45’),  Μπραντ  Όλγκουντ και Γκράχαμ Τάουνσλι για την ταινία «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης- Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος» (ξένη παραγωγή – «Βραβείο Κοινού Πίτερ Ουιντόνικ»).

 

Τα Βραβεία Κοινού Fischer, απένειμε ο Γιάννης Κατσούγκρης, Sponsorship Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Μία συναρπαστική διαδρομή στον κόσμο του ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε και φέτος, με τη Fischer συνοδοιπόρο στην απόλαυση και τις πολύ ενδιαφέρουσες προβολές! Η συγκεκριμένη τελετή είναι ιδιαίτερη και μας γεμίζει συγκίνηση. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Δημήτρη Εϊπίδη, «πατέρα» του Φεστιβάλ, του ανθρώπου που κυριολεκτικά αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν τον θεσμό. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το πάθος και η αγάπη για τον κινηματογράφο μπορούν να εμπνεύσουν και να «γεμίσουν» τη ζωή μας με εικόνες».

Η βραδιά συνεχίστηκε στο Paraty, γνωστό bar της πόλης, όπου οι εκλεκτοί καλεσμένοι ης αγαπημένης μπίρας διασκέδασαν με μία παγωμένη Fischer!  

Fischer, It’s About Taste

#FischerBeer #ItsAboutTaste