PUBLI

Η ώρα του ‘μικρού πρίγκιπα’

Η IWC Schaffhausen και ο οίκος Sotheby’s της Γενεύης ανανεώνουν τη συνεργασία τους προς όφελος του Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry.

Μια ειδική έκδοση του ρολογιού που αντιπροσωπεύει το θάρρος και το δημιουργικό πνεύμα του αγαπημένου συγγραφέα Antoine de Saint-Exupéry, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Γενεύη στις 10 Νοεμβρίου 2015.

Ο οίκος Sotheby’s της Γενεύης και ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, IWC Schaffhausen, είναι περήφανοι για την προσφορά  ενός εκπληκτικού, μοναδικού κομματιού, το οποίο θα δημοπρατηθεί στη δημοπρασία Σημαντικών Ρολογιών του οίκου Sotheby’s, στις 10 Νοεμβρίου 2015 στη Γενεύη. Το Pilot’s Watch Double Chronograph Έκδοση “Le Petit Prince”, από κόκκινο χρυσό, συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία του εντυπωσιακού μηχανισμού split-seconds με μια πολύ ιδιαίτερη ένδειξη φτιαγμένη από 7 αστέρια – συμβολίζοντας τη διάσημη ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» και την προσωπικότητα του δημιουργού του. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry, τον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει αφιερωθεί στην υποστήριξη μη-προνομιούχων νέων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, υλοποιώντας πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο και παρέχοντας μόρφωση και εκπαίδευση.

Αναμένοντας τη δημοπρασία ο Tim Bourne, Worldwide Head of Watches της Sotheby’s είπε: «Είναι χαρά μας να προσφέρουμε αυτό το ειδικά σχεδιασμένο ρολόι της IWC στη δημοπρασία της 10ης Νοεμβρίου στη Γενεύη. Το ρολόι συνδυάζει μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή σχεδίαση με την πολύ υψηλού επιπέδου τεχνική δεξιοτεχνία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις μας με την IWC Schaffhausen για την υποστήριξη του έργου του Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry».

Μια μαγευτική οθόνη

Η πολυαγαπημένη ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» διαβάζεται και ξανά-διαβάζεται από γενιά σε γενιά, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 260 γλώσσες και διαλέκτους. Στην καρδιά της αλληγορικής Οδύσσειας του νεαρού ήρωα βρίσκονται τα ταξίδια του σε επτά πλανήτες, κατά τη διάρκεια των οποίων συναντά μια σειρά επτά μοναδικών κατοίκων: τον βασιλιά, τον ματαιόδοξο, τον μεθυσμένο, τον επιχειρηματία, τον φανοκόρο, τον γεωγράφο και τέλος ένα τριαντάφυλλο.

Κάθε φάση του ταξιδιού του μικρού πρίγκιπα αποτυπώνεται στο σχεδιασμό του ειδικά κατασκευασμένου Pilot’s Watch Double Chronograph Έκδοση “Le Petit Prince”. Το μπλε καντράν του ρολογιού περιλαμβάνει μία λειτουργία –έκπληξη: ένα αστέρι που πηδάει έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό της αμυδρής γραμμής του κύκλου που βρίσκεται στο κέντρο του. Κάθε μέρα της εβδομάδας, αυτή η μαγευτική οθόνη ανάβει ένα διαφορετικό γυαλιστερό χρυσό αστέρι, συμβολίζοντας τους διαφορετικούς πλανήτες που επισκέφτηκε ο Μικρός Πρίγκιπας.  Οι πλανήτες καθώς και τα ονόματα των κατοίκων τους έχουν σκαλιστεί στο πίσω μέρος του ρολογιού. Στο πίσω μέρος της κάσας βρίσκεται η προσωπογραφία του πρίγκιπα, ώστε ο κάτοχος του να γνωρίζει σε ποιο βασίλειο βρίσκεται το μικρό αγόρι κάθε στιγμή.

Εξαιρετικά Εξελιγμένες λειτουργίες

Πέρα από το ποιητικό στοιχείο των «jumping stars», το Pilot’s Watch Double Chronograph Έκδοση “Le Petit Prince” περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ρολογιού σχεδιασμένου για πτήσεις. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται το chronograph split-seconds hand complication – γνωστό και ως double chronograph, του οποίου η πολυπλοκότητα μερικές φορές υποτιμάται. Οι δύο δείκτες δευτερολέπτων που είναι τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο αποτελούν πρόκληση για τους ωρολογοποιούς, ενώ επιτρέπουν στον κάτοχο του ρολογιού να μετράει με ακρίβεια ενδιάμεσους χρόνους, ακόμα και μέσα στο ίδιο λεπτό. Άλλες εντυπωσιακές λειτουργίες είναι το αυτόματο κούρδισμα, ο χρονογράφος με αθροιστική καταγραφή χρόνου έως και 12 ωρών και η εσωτερική θήκη από μαλακό σίδηρο για την προστασία από μαγνητικά πεδία.

Το ίδρυμα νέων ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry, για την υποστήριξη μιας σχολής, φιλοξενίας και σίτισης στο Mae Sot της Ταϊλανδής. Το κέντρο προσφέρει εκπαίδευση καθώς και ένα ολοκληρωμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα σε παιδιά της περιοχής που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και κυρίως σε αυτά που κατάγονται από το Thai Karen. Οι φοιτητές της σχολής αποκτούν επαγγελματική εμπειρία καθώς και αναγνωρισμένη εκπαίδευση, που αποτελούν ζωτικά εργαλεία για την πρόσβαση σε ένα καλύτερο μέλλον.