Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το TEDxAthens 2016 με θέμα Αφετηρίες / Origins - Publi - Publi
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το TEDxAthens 2016 με θέμα 'Αφετηρίες / Origins'

Πάνω από 1.500 επισκέπτες ταξίδεψαν στις δικές τους αφετηρίες.
SHARES

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxAthens, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης, στο θέατρο Παλλάς και την Στοά Σπυρομήλιου / City Link, στις 6 Φεβρουαρίου. Με κεντρικό θέμα «Αφετηρίες / Origins» μας προσκάλεσε να θυμηθούμε τις δικές μας αφετηρίες, να σκεφτούμε πως επηρέασαν τις αποφάσεις μας αλλά και καθόρισαν την πορεία μας. Περισσότερα από 1.500 άτομα έδωσαν το «παρών», ενώ πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω του simulcast που φιλοξενήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. 12 ώρες, 18 ομιλητές, μοναδικά performances και workshops ενθουσίασαν το κοινό, προσφέροντας του μια συναρπαστική #TEDxΑth εμπειρία.

18 ομιλητές από όλο τον κόσμο ανέβηκαν στη σκηνή του φετινού TEDxAthens και μίλησαν για αφετηρίες και μοναδικές στιγμές που χάραξαν τη ζωή τους και επηρέασαν τη μέχρι τώρα πορεία τους. Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι από τον χώρο της τεχνολογίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των γραμμάτων και των τεχνών. Ξεχωριστή στιγμή, η ομιλία της κα Άλκης Ζέη λίγο πριν πέσει η αυλαία της φετινής εκδήλωσης. Η δημοφιλής συγγραφέας, με σχεδόν μαγικό τρόπο, μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και μας μίλησε για τις αφετηρίες της δικής της ζωής. Μία ακόμη ομιλία που ξεχώρισε ήταν αυτή της  αγαπημένης σκηνοθέτη, σχεδιάστριας, παραγωγού και συγγραφέα κινουμένων σχεδίων στη Walt Disney Television Animation, κας Αλίκης Θεοφιλόπουλος η οποία μίλησε για τους αγαπημένους σε όλους παιδικούς ήρωες, ενώ ο κ. Mark Haidar, expert σε θέματα τεχνολογίας, απέδειξε πως χρειάζεται μεγάλη θέληση και δύναμη για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

 

Ταυτόχρονα 4  ξεχωριστά  performances διασκέδασαν το κοινό, μέσα από ιδιαίτερες μελωδίες, πολύ χορό και τραγούδι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Επιπλέον, όσοι παρευρέθηκαν στο Παλλάς και τη Στοά Σπυρομήλιου απόλαυσαν για μια ακόμη φορά μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη σε υλικά και αρώματα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Παράλληλα, και φέτος, πάνω από 400 μερίδες φαγητού που περίσσεψαν δόθηκαν στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ενισχύοντας έμπρακτα, για άλλη μια χρονιά, το πολύτιμο έργο της οργάνωσης. Τέλος, για πρώτη φορά το ΤΕDxAthens συνεργάστηκε με τη ΜΕΤΑδραση και μαζί συγκέτρωσαν περισσότερα από 400 ζευγάρια παπούτσια, τα οποία προσφέρθηκαν στους πρόσφυγες, που τώρα πιο πολύ από ποτέ, χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Stay tuned γιατί οι εκπλήξεις συνεχίζονται!

*Όλες οι ομιλίες θα ξεκινήσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο YouΤube

www.youtube.com/TEDxTalks

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Longread

Ηρακλειά: Τρεις μαθητές και γύρω γύρω θάλασσα

Περάσαμε 48 ώρες με τους ανθρώπους που δίνουν ζωή στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του νησιού.

Best of Network

 

Το μπορείς αυτό που έχεις γίνει;

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Mια τελευταία φορά. Τον άκουσε από την αρχή ως το τέλος. Περισσότερο από την μουσική και τα λόγια περίμενε να ακούσει τα χτυπήματα και τις μικρές χαρακιές που τις θυμόταν μία μία.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.