PUBLI

Στον καύσωνα μέχρι κι οι φωτογραφικές μηχανές πάνε για μπάνιο

Ένας δημοσιογράφος του Oneman παρακολούθησε από κοντά τα γυρίσματα της εκπομπής "Try Me" και ζήλεψε τα μπάνια των προϊόντων του Κωτσόβολου.

Δεν ανήκω σ’ αυτούς που γκρινιάζουν με το καλοκαίρι. Μ’ αρέσουν και τα μπάνια και η ζέστη και οι διακοπές (προφανώς) και η μεγάλη διάρκεια της μέρας, ακόμα κι η πιο χαλαρή διάθεση που επικρατεί αυτούς τους μήνες. Όλα μ’ αρέσουν.

Χμ, τώρα που το ξανασκέφτομαι, όχι ακριβώς όλα. Δεν μπορώ τον καύσωνα, ιδίως αν βρίσκομαι στην πόλη και πρέπει να πάω στο γραφείο. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως όταν προσκλήθηκα στο Club Πολύδροσο για να παρακολουθήσω από κοντά τα γυρίσματα της εκπομπής “Try Me”, την οποία μπορείς να βρεις στο επίσημο κανάλι του Κωτσόβολου στο Youtube, δεν μου έπεσε καθόλου άσχημα.

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Μένογλου/thomas.com.gr

Πισίνα, ξαπλώστρες, αεράκι, πώς είναι δυνατόν να αρνηθώ αυτήν την πρόσκληση; Ειδικά όταν αυτή θα συνδυαζόταν από μια live παρουσίαση και δοκιμή υποβρύχιων φωτογραφικών μηχανών, απ΄ τον Δημήτρη Καρέτσο και τη Μαντώ Γαστεράτου.

Υποβρύχιες φωτογραφικές μηχανές. Τώρα μάλιστα, αυτό το καλοκαίρι θέλουμε, όχι εκείνο του καύσωνα και του γραφείου. Σε περίπτωση τώρα που δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι το “Try Me”, θα σου πω απλά ότι πρόκειται για video στα οποία το δίδυμο των πρωταγωνιστών παρουσιάζει με έναν πιο fun κι ενδιαφέροντα τρόπο διάφορα τεχνολογικά προϊόντα.

(Η πισίνα μας φώναζε να βουτήξουμε όσο ήμασταν εκεί, σου τ’ ορκίζομαι).

Ξέρεις, χωρίς αυτά τα βαρετά κι ακαταλαβίστικα που τα καταλαβαίνουν μόνο όσοι μικροί έκαναν μόνοι τους φορμάτ τον υπολογιστή τους, λες και δεν υπήρχαν ξαδέρφια που ήξεραν πώς να το κάνουν.

Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, μαζευτήκαμε όλοι γύρω απ’ την πισίνα, κοιτώντας με φθόνο την Μαντώ και τον Δημήτρη, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που φορούσαν μαγιό και μπορούσαν να μπουν στην πισίνα.

Εκεί, το δίδυμο είχε ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται τα προϊόντα, λίγο πριν την πρώτη βουτιά στην πισίνα. Ας γνωρίσουμε όμως κι εμείς τους πρωταγωνιστές:

(Παιδιά, οι κάμερες, κάμερες τα παιδιά).

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης κι η Μαντώ είχαν πάρει ανά χείρας την φωτογραφική μηχανή Nikon Coolpix S33, τις GoPro Hero και Hero4,  αλλά και την Sony S200. Τι κοινό έχουν όλες αυτές; Είναι αδιάβροχες και μπορούν να συνδεθούν μέσω bluetooth και wi-fi με κινητά τηλέφωνα αλλά και ρολόγια. Αμέ. Εκεί φτάσαμε, να συνδέουμε τις φωτογραφικές μηχανές με ρολόγια και κινητά και να τραβάμε πόζες κάτω απ’ το νερό.

 

Μαζί με τις μηχανές, ο Δημήτρης έστησε δίπλα στην πισίνα κι ένα “διακριτικό” bluetooth ηχείο της Sony και με τον Άλεξ να στήνει την κάμερα και να διατάζει ένα drone σε υψηλές πτήσεις πάνω απ’ το πρωταγωνιστικό δίδυμο, ήμασταν όλοι έτοιμοι για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Όχι πως αν δεν ήμουν εγώ έτοιμος θα στεναχωριόταν και κανένας, λέμε τώρα. Δημήτρης και Μαντώ βούτηξαν στην πισίνα και ξεκίνησαν να δοκιμάζουν στην πράξη όλα τα προϊόντα. Γιατί χρήσιμο είναι να ακούς μερικές γενικές πληροφορίες για τα προϊόντα, αλλά 100 φορές πιο χρήσιμο είναι να βλέπεις πώς λειτουργούν στην πράξη. 

Πρέπει λοιπόν να ξεπέρασαν τον μέσο όρο selfies που τραβιέται μέσα σε 1 ώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού τράβηξαν πόζες με όλες τις μηχανές, σε όλες τις πιθανές παραλλαγές. Μέσα στο νερό, έξω απ’ αυτό, μαζί, ο καθένας μόνος του, χαμογελώντας, σοβαροί.

(Εδώ μια selfie με την Μαντώ να βουτάει κρατώντας τη μύτη της. Μαγεία).

(Εδώ μια κοινή selfie, κόντρα στον ήλιο).

(Εδώ η Μαντώ βγάζει μια selfie μέσα στο νερό).

Γενικά, θέλω να το καταλάβεις και να το κρατήσεις αυτό, αν και το βλέπεις και στο video. Τραβήχτηκαν πολλές selfie, πάρα πολλές. Με όλες τις κάμερες, σε όλες τις συνθήκες και οι μηχανές ανταποκρίθηκαν σε όλες τις περιστάσεις. Μέχρι και κινητό τηλέφωνο έκανε βουτιά χρησιμοποιώντας αδιάβροχη θήκη.

(Τραβώντας τη Μαντώ να βγάζει selfie, inception).

(Πείτε γεια στην μικρή μας φίλη. Την κάμερα εννοώ, όχι τη Μαντώ).

Highlight της ημέρας, το slow motion τρέξιμο που μας χάρισε με το μαγιό η Μαντώ, για να δούμε πώς θα το απαθανατίσει η κάμερα. Όλα καλά παιδιά, το έγραψε άψογα.

Όπως θα έχεις καταλάβει, όλοι διασκέδαζαν στα γυρίσματα του “Try Me”, κάνοντας μέχρι κι αυτό το γραφικό “περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω” να μοιάζει με αλήθεια. Να ορίστε, μέχρι κι ο Μπρόντι, η μασκότ εκείνου του πρωινού (τον οποίο η Μαντώ για κάποιο λόγο φώναζε Τσίτσι), το διασκέδασε.

(Kαι σκυλοselfie βγάλαμε, αμέ).

(“‘Ελα ντάξει παιδιά, όχι και selfie με το σκύλο, ας το λήξουμε”).

Κοντά στο νερό το καλοκαίρι, είναι αδύνατο να μην περάσεις καλά. Με τις υποβρύχιες φωτογραφικές μηχανές, πλέον μπορείς να τραβάς ακόμα και τις ωραίες στιγμές που τραβάς κάτω απ’ αυτό.

(“Πόσες selfie ακόμα πια;”)

(Οι μηχανές μετά τη βουτιά τους).

Γι’ αυτό που μπορώ να σε διαβεβαιώσω εγώ, είναι πως το γύρισμα ήταν διασκεδαστικό και πως εντυπωσιάστηκα απ’ τις δυνατότητες των μηχανών (κι απ’ τη βουτιά που έκανε η Μαντώ είναι η αλήθεια). Τώρα αν θέλεις να μάθεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για τις μηχανές, μπορείς να δεις ολόκληρο το video: