PUBLI

Οι μεγάλες τέχνες συναντιούνται

Η 2η φάση του WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2015 προ των πυλών!

Η δημιουργία ενός cocktail δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αντιθέτως αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης με πολλές και ιδιαίτερες πτυχές. Κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε μέσα από το World Class, τον κορυφαίο θεσμό στον χώρο του bartending που προσπαθεί και κατορθώνει κάθε χρόνο να εξυψώσει την εμπειρία του fine drinking.

Το σκεπτικό αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα μέσα και από τη θεματική ενότητα της δεύτερης φάσης του φετινού διαγωνιστικού μέρους του World Class. Ακολουθώντας λοιπόν την επιτυχημένη συνταγή της δοκιμασίας του περσινού ελληνικού τελικού με τίτλο “Theatrical and Stars”, όπου οι bartender κλήθηκαν να δημιουργήσουν cocktail εμπνευσμένα από μία ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου, τώρα στη 2η θεματική ενότητα της φετινής χρονιάς, με τίτλο “Cocktails and the Written Word” οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επιλέξουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών συγγραμμάτων.

Τα luxury brands της Diageo που θα έχουν στη διάθεσή τους οι bartender στη δεύτερη αυτή φάση είναι τα λεγόμενα «λευκά» spirits. Συγκεκριμένα πρόκειται για το gin Tanqueray No. TEN ®, τις βότκες Ketel One ® & Ciroc ® καθώς και ολόκληρη τη σειρά της τεκίλας Don Julio ®.

 

Επίτιμος καλεσμένος του 2ου Burst, θα είναι ο Tristan Stephenson, γνωστός spirit writer και συνιδρυτής της Fluid Movement (http://www.fluid-movement.com/#!events/c20x9), μιας εταιρείας συμβούλων για τον κλάδο των cocktail, η οποία πρωτοπορεί στο μοριακό mixology. Ο Stephenson έχει αναδειχθεί “World Class Bartender of the year” το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους δημιουργούς cocktail του Λονδίνου. Το 2013 ο Tristan συνεργάστηκε με την κορυφαία εταιρεία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, Diageo, με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή του Tanqueray, Charles Tanqueray, για τη δημιουργία ενός «παλατιού» για το premium αυτό gin στο Covent Garden του Λονδίνου. Τέλος, έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο “The Curious Barman” -. Η τέχνη και η αλχημεία για τη δημιουργία του τέλειου cocktail.

 

Από τη στιγμή που μιλάμε όμως για το WORLD CLASS, δεν μπορούμε να αφήσουμε απ’ έξω τις τεχνικές, τη δημιουργικότητα, την ιδιαιτερότητα της γεύσης και του αρώματος, την ορθή διαχείριση του ποτού που θα αποδίδει ισορροπία, καθώς και τις ικανότητες των bartender στην παρουσίαση. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που κρίνουν για ακόμη μια φορά το αποτέλεσμα των δημιουργιών.

 

Η έναρξη του 2ου Burst θα λάβει χώρα στις 3 & 4 Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι εγγραφές των bartender για τη 2η φάση του διαγωνισμού και η κατάθεση των συνταγών τους, θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του ίδιου μήνα. Όπως και στη πρώτη φάση του διαγωνισμού έτσι και τώρα, οι bartender που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής στην πλατφόρμα www.theworldclassclub.com.

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης θα συμπληρωθεί η δωδεκάδα των φιναλίστ που θα συμμετάσχει στον ελληνικό τελικό τον Ιούνιο. Μόνο ένας, «ο Έλληνας πρωταθλητής για το 2015», θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό του World Class που θα πραγματοποιηθεί στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

H «μάχη» για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο συνεχίζεται! Παρακολουθήστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook www.facebook.com/worldclassgreece αλλά και από το hashtag #worldclassgreece.