PUBLI

Ολοκληρώθηκε ο ελληνικός τελικός του Nike Most Wanted

Οι δύο νικητές που επιλέχθηκαν θα ταξιδέψουν στην Αγγλία το Νοέμβριο για να διεκδικήσουν μια θέση στο Nike Academy.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο ελληνικός τελικός του Nike Most Wanted -του παγκόσμιου προγράμματος αναζήτησης και ανάδειξης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών- στις νέες προπονητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα.

Και φέτος οι εγγραφές πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά μέσω του Nike Football App. Οι 33 νεαροί ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να προκριθούν στον ελληνικό τελικό, αγωνίστηκαν με στόχο να διεκδικήσουν μια θέση στο Nike Most Wanted Global Showcase που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας.

Φέτος το πρόγραμμα ανέδειξε δύο νεαρούς Έλληνες αστέρες, τον δεκαεφτάχρονο τερματοφύλακα Φώτη Σταματόπουλο και τον δεκαοχτάχρονο αμυντικό χαφ Βασίλη Καρβουνίδη, οι οποίοι ξεχώρισαν στα μάτια του ειδικευμένου προπονητικού team καταφέρνοντας να κάνουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, διαπρέποντας σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τεχνικής καθώς και στον αγώνα 11 εναντίον 11 που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης.

 

Ο Φώτης Σταματόπουλος και ο Βασίλης Καρβουνίδης θα ταξιδέψουν το Νοέμβριο στην Αγγλία για να διαγωνιστούν μπροστά σε κορυφαίους προπονητές και μέντορες που ανήκουν στην ελίτ του ποδοσφαιρικού στερεώματος και θα προσπαθήσουν να διακριθούν ανάμεσα σε μεγάλα ποδοσφαιρικά ταλέντα, διεκδικώντας μια θέση στο Nike Academy που εδρεύει στο St. George’s Park, το προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας.

Στο Nike Academy, οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε μια από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, θα καθοδηγούνται από επίλεκτους προπονητές και θα δέχονται τις συμβουλές από διατροφολόγους, ψυχολόγους και προπονητές φυσικής κατάστασης.

Στον ελληνικό τελικό του Nike Most Wanted οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν την μοναδική ευκαιρία να εμπνευστούν από τον Τραϊανό Δέλλα, προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος ήταν εκεί για να μιλήσει και να ενθαρρύνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ ο Diego Buonanotte, το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, έδωσε συμβουλές στους παίκτες για τα επόμενα βήματα τους στην ποδοσφαιρική τους καριέρα και ανέλαβε την απονομή του βραβείου στους δύο νικητές.