Στα Άδυτα της Αμερικάνικης Μαφίας

Το National Geographic Channel ρίχνει φως στην οργάνωση που δρούσε ανεξέλεγκτα για χρόνια, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 21:00, αποκλειστικά μέσω Nova.
SHARES

Μέχρι το 1970, η αμερικάνικη μαφία ήταν η πιο ισχυρή εγκληματική επιχείρηση στις ΗΠΑ, μια αναπτυσσόμενη αυτοκρατορία εγκλήματος, εξουσίας και βίας. Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή και μυστικοπαθής, που η επιβολή του νόμου ήταν σχεδόν αδύνατη. Έτσι η μαφία παρέμενε ανέγγιχτη ενώ οι περισσότεροι νονοί ήταν ελεύθεροι να δρουν δίχως την παραμικρή τιμωρία.

Το National Geographic Channel ρίχνει φως στην οργάνωση που δρούσε ανεξέλεγκτα για χρόνια. Το αφιέρωμα «Στα Άδυτα της Αμερικάνικης Μαφίας» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 21:00. Το National Geographic Channel προβάλλεται στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω Nova.

Το 1971, ο αρχηγός της αμερικάνικης μαφίας Joe Colombo ήταν τόσο θρασύς που δεν δίστασε να τα βάλει και με το ίδιο το FBI, διαδηλώνοντας μπροστά από τα γραφεία της Νέας Υόρκης. Πρωτοστάτησε επίσης και στη δημιουργία της Ιταλοαμερικάνικης Λίγκας για τα δικαιώματα των πολιτών, για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της παρενόχλησης από τις κυβερνητικές αρχές. Σε κάποιους άλλους μαφιόζους όμως δεν άρεσε η δημοσιότητα, γι’ αυτό ο Colombo πυροβολείται και τραυματίζεται θανάσιμα σε μια δική του συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όχι όμως προτού το FBI καταφέρει να αναγνωρίσει και να φωτογραφίσει τα μέλη της οργάνωσής του.  Αυτό αποτέλεσε και την αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στη μαφία καθώς μια νέα γενιά γκάνγκστερ και αστυνομικών άρχισαν να συγκρούονται στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Μη χάσετε την πρεμιέρα της νέας σειράς του National Geographic Channel «Στα Άδυτα της Αμερικάνικης Μαφίας» την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 21:00. Κάθε εβδομάδα έρχεται νέο επεισόδιο με χαρακτηριστικές εικόνες, αφηγήσεις από πρώην μέλη της μαφίας και ανθρώπους που έζησαν από κοντά τις εξελίξεις της εποχής!

«ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ»

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00

 

 
Share
Follow
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ