PUBLI

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ‘Δεκατιανό στα Σχολεία’

Οι εταιρίες προσφέρουν 1.200.000 μερίδες φαγητού σε 11.500 παιδιά.

Το πρόγραμμα «Δεκατιανό στα σχολεία» που ξεκίνησε πιλοτικά τον Νοέμβριο 2015 από την εταιρία Γρηγόρης σε συνεργασία με 4 ακόμα εταιρίες, θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016, διαθέτοντας συνολικά περισσότερες από 1.200.000 μερίδες φαγητού σε 11.500 μαθητές σε 66 σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε περιοχές με κοινωνικές και οικονομικές επιβαρύνσεις. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 525.000 μερίδες. Η μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε το πρόγραμμα από τις οικογένειες, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς,  τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, οδήγησε στην επέκτασή του μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων αποτέλεσε παράδειγμα για άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που εντάχθηκαν στην κοινή προσπάθεια.

Πλέον της Γρηγόρης Μικρογεύματα που ξεκίνησε το πρόγραμμα και της Coca-Cola Τρία Έψιλον που ήταν εξαρχής υποστηρικτής, προστίθενται η Γευσήνους και η οικογένεια Στεργίου. Οι τέσσερις εταιρίες αναλαμβάνουν το συνολικό κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και διάθεσης των ειδών και έως το τέλος του προγράμματος τον Ιούνιο θα προσφέρουν ακόμη 720.000 μερίδες, που περιλαμβάνουν ανάλογα με την ημέρα: κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα, σταφιδόψωμο και φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Καθοριστική σημασία στην επιτυχία της προσπάθειας είχε η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε δασκάλους, γονείς, κηδεμόνες και 49 καταστήματα Γρηγόρης, οι οποίοι εθελοντικά δημιούργησαν μια αλυσίδα αγάπης ώστε να φτάσουν τα γεύματα στα παιδιά και να τα γεμίσουν χαμόγελο.

Ο μόνος τρόπος για να επαναληφθεί αλλά και να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και η απλόχερη προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών. 

Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας!                       

Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.