PUBLI

TAG Heuer FORMULA 1 Automatic Chronograph Calibre 16

Όσο εύκολο είναι να διαπιστώσεις την κορυφαία θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula1 στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, άλλο τόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο της TAG Heuer στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όσο εύκολο είναι να διαπιστώσεις την κορυφαία θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula1 στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, άλλο τόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο της TAG Heuer στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ήδη από το 1860, την χρονιά που ο Edouard Heuer ίδρυσε την εταιρεία στο St. Imier της Ελβετίας, ο – περιπετειώδης τότε και συναρπαστικός αργότερα – χώρος του αυτοκινήτου τέθηκε στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο:

Η Heuer παρουσίασε τον πρώτο της χρονογράφο το 1882 και με αυτόν ξεκίνησε η μεγάλη ιστορία της στην μέτρηση αγώνων αυτοκινήτου. Ακολούθησαν μια σειρά από εφευρέσεις, τεράστιας σημασίας για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως η παρουσίαση το 1916 του Mikrograph, του πρώτου ιστορικά χρονόμετρου που είχε τη δυνατότητα καταγραφής του 1/100ου του δευτερολέπτου – με μηχανικό τρόπο μάλιστα και έφερε επανάσταση στο χώρο, αντικαθιστώντας τα χρονόμετρα της εποχής που μετρούσαν μόνο το 1/5ο του δευτερολέπτου!

Αποτέλεσμα της παρουσίας της Heuer στο χώρο της χρονομέτρησης αγώνων αυτοκινήτου, ήταν τα ρολόγια της να ελκύσουν τους σημαντικότερους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων της εποχής και έτσι με πρώτο τον Jo Siffert το 1969, ένας-ένας όλοι οι θρύλοι του βολάν προστέθηκαν στην ιστορία της εταιρείας, γράφοντας ιστορικές σελίδες με τις νίκες και τις επιδόσεις τους.

Όπως ήταν φυσικό η συνεργασία της Heuer επεκτάθηκε και στις ομάδες των εταιρειών που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Formula1, ξεκινώντας από την ομάδα της Ferrari (1971-1979), ενώ όλοι γνωρίζουμε τη συνεργασία της TAG Heuer με την αγωνιστική ομάδα της Mercedes – McLaren, η οποία είναι και η μακροβιότερη στο χώρο (29 χρόνια!) και βέβαια αυτή που προσέφερε τις περισσότερες νίκες – μόνο στο Grand Prix του Monaco η TAG Heuer έχει κερδίσει με την ομάδα Mercedes-McLaren 15 νίκες!…

Περισσότερο από μια δεκαετία διήρκησε και η ανάληψη της επίσημης χρονομέτρησης των αγώνων της Formula1 για την TAG Heuer (1992-2003), ενώ αργότερα προστέθηκαν και πολλές άλλες διοργανώσεις, όπως οι αγώνες Indy (2004-2006), ως αποτέλεσμα της εμπειρίας της TAG Heuer, αλλά και της μοναδικής της δυνατότητας χρονομέτρησης του 1/10.000ου του δευτερολέπτου!

Παράλληλα με όλη αυτή την έντονη δραστηριότητα της, που έφερε την TAG Heuer στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συνέδεσε το όνομά της με αγώνες, πίστες, διοργανώσεις και θρυλικά πρόσωπα του χώρου, η κορυφαία ελβετική εταιρεία καθόρισε την εξέλιξη των σπορ χρονογράφων με μια σειρά από συλλογές που αποτελούν φετίχ για τους φίλους τόσο των μηχανικών ρολογιών, όσο και του χώρου του σπορ αυτοκινήτου.

Η συλλογή Formula1 δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μια από τις πλέον επιτυχημένες της TAG Heuer – ένα αληθινό σύμβολο της εμπειρίας που κατακτήθηκε μέσα από τον μαγικό κόσμο της Formula1.

Η χρήση υψηλής τεχνολογίας, το πάθος για τις επιδόσεις και η εντυπωσιακή αισθητική συνδέουν τα μοντέλα της συλλογής Formula1 με την ομάδα Mercedes-McLaren.

Πάντα ξεχωριστό μέσα στη συλλογή Formula1, το αυτόματο μοντέλο παρουσιάζεται το 2014 με μια εντελώς νέα μορφή: σε μεγάλο μέγεθος (κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών), αδιάβροχο στα 200μ., με στεφάνη από βουρτσισμένο, γυαλισμένο και αμμοβολημένο ατσάλι που φέρει ταχυμετρική σκάλα, τους κλασικούς κόκκινους δείκτες των ενδείξεων του χρονογράφου και βέβαια τον πολύ ισχυρό, αυτόματο μηχανισμό Calibre 16, ο αυτόματος χρονογράφος της συλλογής Formula1 2014 είναι ένα πλήρες, εντυπωσιακό ρολόι.