PUBLI

Το Red Bull δίνει φτερά και το 2015!

Η απογείωση της σαΐτας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Σαΐτες μετατράπηκαν σε F-16, μερικοί δεκάδες «πιλότοι» τα έδωσαν όλα και η Τεχνόπολη αποδείχθηκε ο ιδανικότερος αεροδιάδρομος για το Red Bull Paper Wings 2015. Επόμενη στάση για την πρωτότυπη αυτή σαϊτομαχία, ο Παγκόσμιος Τελικός της Αυστρίας 8 & 9 Μαΐου!

Την περασμένη Κυριακή στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, η σαΐτα είχε την τιμητική της ξυπνώντας μνήμες των παιδικών μας χρόνων.

Απόσταση, διάρκεια πτήσης και αεροβατικά ήταν οι τρεις κατηγορίες κριτήριων, οι οποίες ανέδειξαν και από έναν νικητή ανάμεσα από 12 επιδέξιους «πιλότους» που προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό.  

 

Συγκεκριμένα, η σαΐτα του Διονύση Σελάμη διένυσε τη μεγαλύτερη απόσταση στα 27,8 μέτρα, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι αποφάσισε να πάρει μέρος την τελευταία στιγμή: «Ήρθα ως θεατής και σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου, τελικά είχα δίκιο!».

 

Η σαΐτα του Κωνσταντίνου Ανδρώνη έμεινε στον αέρα για 3 δευτερόλεπτα και αυτά ήταν αρκετά για να βγει νικητής: «Δεν είναι πολύς χρόνος αλλά τουλάχιστον ήταν αρκετός για να κερδίσω» ενώ η Εύη Παυλίδη με τη δική της σαΐτα κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, 25 πόντους, στην κατηγορία των αεροβατικών: «Θεώρησα τη συμμετοχή μου σαν μια νέα πρόκληση για τον εαυτό μου και είμαι ενθουσιασμένη με τη νίκη μου αυτή». Η τριάδα των «πιλότων»-νικητών αυτόματα κέρδισε μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Paper Wings που θα πραγματοποιηθεί στο μοναδικό μουσείο αεροπλάνων Hangar-7 στο Σάλτσμπουργκ, στις 8 & 9 Μαΐου, με διαγωνιζόμενους από 83 χώρες. 

Για την ιστορία, προτού φτάσουμε στον Μεγάλο Τελικό στη Τεχνόπολη χθες, είχαν προηγηθεί λίγο νωρίτερα στον ίδιο χώρο οι τελευταίοι προκριματικοί ενώ μέσα στον μήνα είχαν πραγματοποιηθεί και τρεις άλλες αναμετρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά. Την κριτική επιτροπή στελέχωσαν οι Σεραφείμ Ζορμπάς, Σταύρος Αθανασόπουλος και Κώστας Μυλωνάς, μέλη του “EUROAVIA Athens”, Συλλόγου Φοιτητών Αεροδιαστημικής του Ε.Μ.Π.