PUBLI

World Class Bartender of the Year 2015

Ξεκίνησε η αναζήτηση για τον καλύτερο bartender του κόσμου και οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση θα κληθούν να απογειώσουν τις γεύσεις με τις δημιουργίες τους

Πλήθος ταλαντούχων bartender από κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις της πρώτης φάσης του World Class Bartender of the Year 2015, που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σηματοδοτούν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους της παγκόσμιας πλατφόρμας του World Class. Ο κορυφαίος και δημοφιλέστερος θεσμός του mixology παγκοσμίως, στον έβδομο χρόνο λειτουργίας του φέτος, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 17.000 bartender ανά τον κόσμο, δημιουργώντας μία κοινότητα με τους καλύτερους, που ανταλλάσει απόψεις και μοιράζεται κουλτούρες εξυψώνοντας την τέχνη του bartending. Μέσω του World Class όλες αυτές οι γνώσεις και πρωτοποριακές ιδέες διοχετεύονται στα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Με δύο παρουσιάσεις στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino της Θεσσαλονίκης και στο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα, οι bartender ενημερώθηκαν για τη θεματική ενότητα “The Fundamentals of Flavours” και το διαγωνιστικό μέρος του πρώτου κύματος. Πρωταγωνιστές σε αυτή την πρώτη φάση, τα dark spirits των Reserve Brands της Diageo, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους επίτιμους ομιλητές των εκδηλώσεων, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους οπτική για τη συνολική εμπειρία της γεύσης εμπνέοντας τους παρευρισκόμενους bartender.

Οι προσκεκλημένοι των δύο εκδηλώσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πάνελ αποτελούμενο από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, όπως η spirit writer Ντένη Καλλιβωκά, ο δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο πρώτος παγκόσμιος νικητής του World Class Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, ο γνωστός chef Άρης Βεζενές και ο επίσης γνωστός Chef Patissier  Δημήτρης Χρονόπουλος, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το θεσμό του World Class, για το mixology αλλά και την εμπειρία της γεύσης. Μαζί τους, ο World Class Bartender of the Year 2012 της Ισπανίας, Giuseppe Santamaria αλλά και οι Έλληνες νικητές των τελευταίων τεσσάρων ετών: Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης, Θοδωρής Πύριλλος και Τεό Σπυρόπουλος, οι οποίοι ήταν οι ιδανικότεροι, λόγω της προσωπικής τους εμπειρίας, να μοιραστούν συμβουλές για το World Class και για να παρουσιάσουν μερικά από τα βασικά brands που μετέχουν στο πρώτο θεματικό.

Στο πρώτο κύμα “The Fundamentals of Flavours”, κριτές θα είναι οι δημοφιλείς Cocktail Lovers, οι ιδρυτές και συντάκτες του διάσημου ομώνυμου blog για τα cocktail από το Λονδίνο. Οι bartender θα κληθούν να δημιουργήσουν cocktail που θα προκαλούν όλες τις αισθήσεις και θα δημιουργούν ταυτόχρονα μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης. Θα χρειαστεί να διευρύνουν τα όρια του mixology, να αναδείξουν την αντίληψη της γεύσης, αλλά και να μην καλύψουν τα γευστικά χαρακτηριστικά των spirits, που θα χρησιμοποιήσουν ως βάση για τις δημιουργίες τους.

Στη διάθεσή τους, θα έχουν τα εξής premium brands του luxury portfolio της DIAGEO: Τα Classic Malts (Cardhu 12, 15 & 18 ετών, Talisker 10 ετών, Talisker Port Ruighe), το αμερικανικό Bulleit whiskey (Bulleit Βourbon ή Bulleit Rye), τα κορυφαία ουίσκι του Οίκου Johnnie Walker, όπου μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Johnnie Walker® Gold Label™ Reserve, Blue Label™ & Platinum Label™ Blended Scotch Whisky και τα ρούμι Ron Zacapa 23 & Ron Zacapa XO.

Για τις δημιουργίες τους, οι bartender θα κριθούν, για τις τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν, για τη δημιουργικότητά τους, για την ιδιαιτερότητα της γεύσης και του αρώματος, την ορθή διαχείριση του ποτού που θα αποδίδει ισορροπία, καθώς και για τις ικανότητες που θα επιδείξουν κατά την παρουσίαση του ποτού τους αλλά και για το βαθμό που έδειξαν να κατανοούν το θεματικό της πρώτης φάσης.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στην 1η φάση του World Class 2015 ξεκινούν στις 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 14 Νοεμβρίου 2014. Στο διάστημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τη συνταγή του cocktail τους, με το οποίο θα διαγωνισθούν, στο επίσημο website του θεσμού www.theworldclassclub.com.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, που θα αναδείξει τους πρώτους 6 φιναλίστ, θα ακολουθήσει τον Μάρτιο το δεύτερο κύμα του διαγωνισμού, από το οποίο θα προκύψουν άλλοι 6 φιναλίστ και θα συμπληρώσουν την δωδεκάδα των ταλαντούχων bartender που θα συμμετάσχει στον ελληνικό τελικό. Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο μεγάλο παγκόσμιο τελικό του World Class 2015, που θα διεξαχθεί στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. 

H πορεία για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015 μόλις άρχισε! Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook www.facebook.com/worldclassgreece αλλά και από τα hashtag #worldclassgreece.