OPINIONS

Όχι άλλα μπάτσελορ πάρτι στα μπουζούκια, παιδιά

Mια δημοσιογράφος του Oneman, αναρωτιέται πότε θα μπει ένα τέλος σε αυτό το βασανιστήριο που λέγεται μπάτσελορ πάρτι στα μπουζούκια.

Το καλοκαίρι οι γάμοι έχουν την τιμητική τους. Περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Μετά το Πάσχα και μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα πας σε πολύ περισσότερους γάμους, από ό,τι σε άλλη περίοδο του χρόνου, άρα και σε περισσότερα μπάτσελορ πάρτι.

To μπάτσελορ πάρτι έχει σαφώς την σημασία του για την κάθε παρέα και το νόημα του, καθώς αποτελεί την τελευταία τρέλα ή παραστράτημα του γαμπρού ή της νύφης, (το παραστράτημα, φαντάζομαι το ορίζει το κάθε ζευγάρι μεταξύ του, ή και όχι), πριν δώσει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με το «άλλο του μισό».

Ίσως παλιότερα, πριν αρκετά χρόνια, που ο κάθε υποψήφιος δεν είχε ζήσει πολλά στη ζωή του, το πάρτι αυτό να είχε ένα νόημα, το ξεσάλωμα όλο, να αποτελούσε πραγματικά κάτι το σημαντικό πριν να αφοσιωθεί κάποιος στο ταίρι του για πάντα. Έβγαζε όλη η παρέα τα απωθημένα της, αλλά τις σημερινές εποχές που ολόκληρη η ζωή του κάθε εργένη και της κάθε εργένισσας είτε ένα ατελείωτο πάρτι χωρίς όρια και τα διαζύγια πέφτουν βροχή, ποιο το νόημα να γιορτάσεις την τελευταία ημέρα της ελευθερίας σου σαν στερημένο πλάσμα; Τι ακριβώς πας να γιορτάσεις;

 

Και αν τελοσπάντων δεν γίνεται αλλιώς, και η παρέα θέλει πάρτι οπωσδήποτε, γιατί όλες οι ιδέες αρχίζουν και σταματούν στα μπουζούκια; Γιατί τόσο έλλειψη πρωτότυπων ιδεών; Αυτό το Hangover, τόσες ταινίες έβγαλε! Δεν αποτέλεσε έμπνευση για κανέναν πια;

Το μαρτύριο με τα μπάτσελορ στα μπουζούκια ξεκινά όταν δεν μπορείς να αρνηθείς να συμμετέχεις. Σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση θα μπορούσες να σκαρφιστείς μια δικαιολογία, αλλά όταν παντρεύεται ο κολλητός ή η κολλητή, οφείλεις να είσαι εκεί, κύριος, και όχι απλώς να προσποιείσαι ότι περνάς καλά, αλλά να περνάς πραγματικά καλά όσο και αν μισείς το θέαμα. Αν το μπάτσελορ γίνεται αυτές τις εποχές που δεν έχεις και πολλές επιλογές σε σχήματα και πίστες, τότε οι πιθανότητες να πας κάπου που ούτε σε εφιάλτη σου δεν θα πήγαινες, είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Τα μπάτσελορ πάρτι στα μπουζούκια είναι μια ατελείωτη αμήχανη στιγμή.

Οι γυναίκες συνήθως φορούν στα bachelorette ψεύτικα πέπλα, κορδέλες και διακριτικά για το ποια είναι η νύφη και ζουν για τη στιγμή που ο τραγουδιστής θα ρωτήσει αν παντρεύεται κανείς απόψε, για να δηλώσουν το βροντερό παρών ζητωκραυγάζοντας. Θα χορέψουν στα τραπέζια, στην πίστα, θα βγουν σέλφι με τον αοιδό και κάπως έτσι περίπου θα κυλήσει το υπόλοιπο της βραδιάς.

 

Οι άντρες θα ανάψουν πούρα, θα παραγγείλουν την πιο ακριβή βότκα και ζουν για τη στιγμή που κάποιος από την παρέα σκέφτηκε να φωνάζει μία επαγγελματία χορεύτρια που θα χορέψει στον γαμπρό, ενώ εκείνος θα παρακαλάει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί και να μην τραβάει κανείς με το κινητό του την όλη φάση και την δείξει στην γυναίκα του. Δεν έχω δει ούτε έναν ευτυχισμένο γαμπρό την ώρα που του χορεύει η χορεύτρια, καθώς γδύνεται. Βλέπω μόνο, άγχος, ιδρώτα, αμηχανία και τρόμο. Σαν να μην έχει ξανά δει ποτέ ξανά γυναίκα γυμνόστηθη.

 

Το μπάτσελορ πάρτι στα μπουζούκια, είναι μια διαδικασία αγχωτική, όπου για μερικές ώρες είσαι άθελά σου στο επίκεντρο όλου του μαγαζιού, ενώ θα ήθελες να είσαι στο κέντρο του κρεβατιού σου. Σε αντίθεση με ότι πιστεύει η πλειονότητα των συμμετεχόντων στα πάρτι, οι θαμώνες δεν έχουν καμία κάψα να ασχοληθούν με το μπάτσελορ, που συνήθως λαμβάνει χώρα σε ένα πλαϊνό ξεχασμένο τραπέζι. Για την ακρίβεια συνήθως ξενερώνουν, αν υπάρχει τέτοιο πάρτι την ίδια στιγμή στο μαγαζί. Ωστόσο, όλο και κάποιος από την παρέα θα σουρώσει και θα αρχίσει τις τρέλες στην πίστα, προσπαθώντας να σε παρασύρει και εσένα και ενώ θα ήθελες όλο αυτό να περάσει αναίμακτα, χωρίς να σε δει και κανένα μάτι να συμμετέχεις σε μια παρέα από μεθυσμένους κάφρους , συμβαίνει τελικά το εντελώς αντίθετο.

Και σε μία τέτοια περίπτωση καθαρού βασανιστηρίου, η συμβουλή είναι, ό,τι δεν μπορείς να αποφύγεις, πιες πολύ και απόλαυσέ το.

Και αν υποθέσουμε ότι τα πάρτι στα μπουζούκια είναι τέλεια και ότι απλώς εγώ είμαι η ιδιότροπη, για ποιο λόγο να μην πρωτοτυπήσει κάποιος και να κάνει κάτι διαφορετικό αν θέλει να γιορτάσει τις τελευταίες ώρες ελευθερίας του με τους φίλους του όπως και να’ χει; Καλοκαίρι έρχεται, οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολλές.  Πάρτι σε roof gardens, σε μπαράκια, ένα σαββατοκύριακο σε νησί με την παρέα, πάρτι ιδιωτικό σε αυλή ή σπίτι με dj, ακόμα και μία μάζωξη σε χασαποταβέρνα με ρετσίνες έχει περισσότερη κλάση από την καγκουριά που λέγεται μπάτσελορ στα μπουζούκια.

 

Και αν πάλι το λέει η καρδιά της παρέας, η παρέα του Hangover και του Last Vegas έδειξε τον δρόμο. Ή οργανώνεις ένα σοβαρό πάρτι ή δεν το κάνεις καθόλου.