WOMEN

Αξίζει η Μιμή Ντενίση μια ευκαιρία;

Η Ιππότης της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, ένεκα της συνολικής προσφοράς της στην τέχνη και τα γράμματα, είναι έτοιμη, στα 60 της (σύμφωνα με την wikipedia) να μπει στο Hall of Femme μας.

Για όλα φταίει ο Λάκης Λαζόπουλος. Και, λιγότερο, ο Τάκης Ζαχαράτος. Αυτοί οι δυο, συνδυαστικά, το έχουν κάνει αδύνατο να παραδεχθείς ότι σου αρέσει η Μιμή χωρίς να πέσουν οι πάντες να σε φάνε/κράξουν/ τρολάρουνε. Νισάφι πια.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την ζωή, την καριέρα και τους έρωτες της απόφοιτου του Αμερικάνικου Κολεγίου και της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, που μεταφράζει από 4 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά) και έχει διασκευάσει πάνω από 80 θεατρικά, εμπεριέχονται σε αυτό το βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου.

 

 

Ενώ, αν θέλεις όντως να τσεκάρεις αν έπαιζε καλύτερα το τρένο από εκείνη, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Λαζόπουλος για την εμφάνισή της στο Άννα Καρένινα, τσέκαρε αυτό.

 

Μια θρυλική κόντρα που κρατάει δεκαετίες, με το πιο χοντρό που έχει απαντήσει η -πάντα, κατά κοινή ομολογία, comme il faut- Μιμή να είναι το

 

Από εκεί και πέρα, πριν συνεχίσουμε, καλό/απαραίτητο είναι να θυμηθούμε την ερμηνεία της στο Μπουμπουλίνα. Όπως την μόνταρε ο Θέμος.

 

Να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι αγελάδες καθώς εκείνη προσπαθεί να γυρίσει μια σκηνή στις Πρέσπες για την ”Σκιά του πολέμου”

 

‘Εγω είμαι σαν την… πάπια. Όλα φεύγουν και γλιστρούν. Δεν με νοιάζουν τα σχόλια κανενός. Ξέρω ότι θα έρθει η στιγμή που θα νιώσουν άσχημα’

Και μετά να μπούμε στην χρονο-μηχανή μας προκειμένου να την θυμηθούμε να διαφημίζει πρώτα γούνες.

 

Και μετά πέδιλα.

111 

 

Εντάξει τώρα; Τα καλύψαμε όλα; Όλα όσα εκείνα της καταλογίζουν; Θυμηθήκαμε το αν είναι ή όχι καλή ηθοποιός; ΟΚ. Άρα, υποθέτω, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στο παρασύνθημα.

Μπορούμε δηλαδή να πούμε, χωρίς να κινδυνεύσουμε με δημόσια κολονοσκόπηση στην πλατεία συντάγματος, ένα καλό λόγο για το πόσο επιτυχημένα έχει διευθύνει θέατρα όπως τα Βρεττάνια, Ακροπόλ, Ιλίσια-Ντενίση και Ιλίσια-Βολανάκης. Ή για το πόσα χρόνια ήταν best seller οι παραστάσεις της. Χωρίς προφανώς αυτό να τις κάνει και καλές. Στην τελική, και το Δελφινάριο sold out ήταν και είναι.

Μπορούμε επίσης να τολμήσουμε να ισχυριστούμε ότι, ανεξάρτητα από το υποκριτικό της ταλέντο, ήταν και παραμένει μια εξαιρετικά έξυπνη και ικανή γυναίκα.

 

Επίσης, wait for it, μια ωραία γυναίκα. Η οποία, ακόμη και τώρα, στα 60 της, ‘βλέπεται’ ευχάριστα.

 

Αυτό, το περί της ομορφιάς της, της καθαρά μεσογειακής ομορφιάς της, του ‘σοκολατί βουργουνδίας’ που λέει και ο Ζαχαράτος, δεν το έχω ακούσει ποτέ να αναφέρεται για εκείνη.

Όμως η Μιμή και ήταν και είναι όμορφη. (Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, ως μοντέλο ξεκίνησε ). Το βλέπεις ακόμη και στις φωτογραφήσεις με μαγιό που έκανε μέχρι πριν από μερικά χρόνια για εβδομαδιαία περιοδικά. Ναι, δεν την ‘τιμά’ απαραίτητα ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να το κάνει. Όπως δεν την ‘τιμούν’ και ορισμένες από τις επιλογές συντρόφων της.

 

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Ντενίση δικαιούται μια θέση στο Hall of Femme μας. Στην τελική, ακόμη και αν την αντιπαθείς, οφείλεις να παραδεχθείς ότι είναι ανεπανάληπτη. Από όποια πλευρά και αν το δεις.