WOMEN

O ‘έκπτωτος’ οργασμός της Meg Ryan

Στα 53 της η πάλαι ποτέ America's Sweetheart είναι 'παραμορφωμένη' και χρεοκοπημένη. Εμείς πάντως, τιμής ένεκεν, στο Hall of Femme μας την βάζουμε.

Για όλα φταίει ο Russell Crowe. Εκείνος ήταν που, στα γυρίσματα του Proof of Life το 2000, ‘ξελόγιασε’ την Meg. Η οποία, στην ‘ευάλωτη’ για κάθε γυναίκα ηλικία των 39, διάλυσε τον γάμο της με τον Dennis Quaid και ‘ράγισε’ ανεπανόρθωτα την εικόνα του ‘καλού κοριτσιού’ που έχτιζε όλα αυτά τα χρόνια. Μετά εκείνος την έφτυσε. Και εκείνη άρχισε να κουτρουβουλάει ένα ένα τα σκαλοπάτια. Πλέον απέχει ένα από τον πάτο.

 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. H Meg, όσο χαμηλά και αν φτάσει, έχει ήδη ‘τσιμεντώσει’ την θέση της στο συλλογικό ασυνείδητο. Βασικά θα την θυμόμαστε σίγουρα για ένα δημόσιο οργασμό (βλέπε ‘Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι’)

 

Και για μια ταράτσα. Αυτή του Empire State Building στην οποία συναντά τον Tom Hanks στο τέλος του ‘Sleepless in Seatlle’

 

Το Sleepless ήταν η δεύτερη φορά που συναντήθηκε επί της οθόνης με τον Tom Hanks (η πρώτη ήταν το αξιοθρήνητο Joe Versus the Volcano). Ένα ζευγάρι που έκανε κάθε φορά το box office να αναστενάζει (βλέπε επίσης ‘Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας’). Επίσης, προς τιμήν του, ο Hanks δέχθηκε να κάνει ένα cameo (και να την βοηθήσει στην παραγωγή) στην τελευταία, απελπισμένη προσπάθειά της να γίνει ξανά επίκαιρη. Δηλαδή το Ithaka του 2015 στο οποίο η Ryan και πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί.

 

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη πενταετία ανάμεσα στις δυο ταινίες της με τον Hanks (Sleepless-You’ve got Mail) ήταν η χρυσή της περίοδο. Εκείνη που ότι έπιανε γινόταν χρυσάφι, όλοι την αποθέωναν ως την rom com βασίλισσα του πλανήτη και ο τραπεζικός της λογαριασμός αυγάτιζε.

 

Μια χαρά εξέλιξη για την κόρη γνωστού casting agent και φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο New York University. που ξεκίνησε να παίζει, πάντα με ατού την απίστευτη ‘χαριτωμενιά’ της, σε διαφημιστικά (όπως αυτό του Burger King που ακολουθεί) για να πληρώσει τα δίδακτρά της.

 

Κάνοντας το πέρασμα στον κινηματογράφο το 1981 ως κόρη της Candice Bergen στο Rich and Famous το 1981.

 

Kαι γνωρίζοντας τον Dennis Quaid στο Innerspace το 1987. Τον οποίο τελικά παντρεύτηκε το 1991, αφού είχαν γυρίσει μαζί άλλες δυο μέτριες ταινίες (D.O.A. Και Flesh and Bones).

Οι πιο hardcore φαν της (ναι, το ξέρω, δεν υπάρχουν τέτοιοι) ίσως να την θυμούνται, πέρα από τα rom com, ως γκόμενα του Jim Morrison στο The Doors, έρωτα του αγγέλου Nicolas Cage στο ‘Η πόλη των αγγέλων’, στρατιωτίνα στο Courage Under Fire, στρίπερ στο Hurlyburly και -οι πιο παλιοί- ως εκείνη που λέει στον Goose στο Top Gun ‘πήγαινέ με στο κρεβάτι ή χασέ μια για πάντα’

 

Kαι μετά ήρθε το Proof of Life. Η Meg κεράτωσε τον Quaid με τον Crowe. Αλλά η Αμερική αντέδρασε σαν να κεράτωσε την ίδια. Κάτι που ποτέ δεν της το συγχώρεσε.

 

Απόδειξη το πόσο χάλια πήγε η επόμενη ταινία της, το rom Kate & Leopold με συμπρωταγωνιστή τον Hugh Jackman. Η τελευταία της rom com και το τελευταίο της μεγάλο τσεκ (βλέπε 15 εκ. δολάρια).

 

Τα επόμενα δυο χρόνια η Meg, απεγνωσμένη, το γύρισε στις πλαστικές. Όταν επέστρεψε, με το ερωτικό θρίλερ In the Cut, το 2003 ήταν αποφασισμένη για όλα. Οπότε μας έδειξε κάθε εκατοστό του κορμιού της. Και το εύρος του υποκριτικού της ταλέντου.

 

Δυστυχώς κανείς δεν ήθελε πια να δει τίποτα από τα δυο. Οπότε η ταινία πήγε άπατη. Το ίδιο και η επόμενη, στο οποίο έπαιζε μια boxing manager (Against the Ropes. Και όλες οι direct to video που ακολούθησαν. Με την Meg να κάνει τα πάντα (βλέπε Web Therapy και cameo στο Curb Your Enthusiasm) για να μείνει στην επικαιρότητα.

Περίπου, τα κατάφερε. Δηλαδή έμεινε στην επικαιρότητα μέσα από άρθρα τύπου ‘Τι απέγινε η Meg Ryan’, την εμφάνισή της με fat suit δίπλα στον γιο του Tom Hanks στο ‘My Mom’s New Boyfriend’ και, πρόσφατα, με δημοσιεύματα σχετικά με την επικείμενη χρεωκοπία της.

 

Βλέπεις μπορεί η Meg να έχει πάψει να είναι σταρ εδώ και μια δεκαετία, αλλά συνέχιζε να ζει ως τέτοια. Πλέον, έχοντας πουλήσει όλα τα σπίτια που κάποτε είχε, το μόνο που της μένει είναι ένα στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, πέρα από χρεοκοπημένη, είναι και σε βαριά κατάθλιψη αφού μόλις την χώρισε ο ρόκερ γκομενός της John Mellencamp για κάποια μια δεκαετία μεγαλύτερη της. Βέβαια αυτή η κάποια είναι η 60άρα πρώην supermodel Christie Brinkley που ακόμη φυσάει.

 

Ενώ υποθέτω ότι δεν βοηθάει την ψυχολογία της το γεγονός ότι ο πρώην σύζυγός της, Dennis Quaid, περνάει υπέροχα στην βίλα του στην Χαβάη (πούλησε το ράντσο του στην Montana) δίπλα στην -εξοπλισμένη με six pack- κτηματομεσίτρια νέα σύζυγό του και τα δυο του ‘καινούργια’ παιδιά.

 

Η αλήθεια είναι πως η Meg είναι ένα ακόμη θύμα του ηλικιακού ρατσισμού που επικρατεί απέναντι στις γυναίκες στο Χόλιγουντ. Αν και, η συγκεκριμένη, έβγαλε και μόνη τα ματάκια της. Και με τις πλαστικές και με το κέρατο και με την ανικανότητά της να διαχειριστεί έτσι την καριέρα της ώστε, όταν έπαψε να πείθει ως χαριτωμένη, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι άλλο.

Επίσης, ένας ακόμη παράγοντας που φαίνεται να έπαιξε ρόλο στο πόσο γρήγορα της γύρισαν την πλάτη οι πάντες (εκτός του Tom Hanks), φαίνεται ότι είναι το πόσο σκύλα υπήρξε όταν ήταν στα πάνω της. Ο Kevin Kline, συμπρωταγωνιστής της στο French Kiss, την έχει χαρακτηρίσει δημόσια έτσι. Ενώ και ο Hanks, σαφώς πιο διακριτικός, έχει δηλώσει σχετικά ‘Η Meg στην πραγματικότητα μόνο χαριτωμένη και ανάλαφρη δεν είναι’.

 

Όπως και να’ χει, για εμάς θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει την απόλυτη made in America χαριτωμενιά. Και ναι, θα ήταν τιμή μας να έρθει σε οργασμό μπροστά μας. Εννοείται σε όποιο εστιατόριο εκείνη επιθυμεί.