HOT RIGHT NOW

Η Αναστασία Τσιλιμπίου έγινε πανίσχυρη σουλτάνα

Η 18χρονη Καλλιθεώτισσα, το κοριτσάκι από το Νησί, κάνει το μπαμ στην Τουρκία ως η Ελληνίδα που βρέθηκε να κυβερνά την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Η πάλαι ποτέ κόρη της Ναταλίας Δραγούμη στο ‘Για την καρδιά ενός αγγέλου’ μεγάλωσε, παράμεινε αγγελικά πανέμορφη (βλέπε μακριά ξανθιά μαλλιά και γαλάζια μάτια) και ‘μετακόμισε’ στην Τουρκία όπου πρωταγωνιστεί στο λουσάτο Kosem Sultan.

 

Για την ακρίβεια η Αναστασία, που ξεκίνησε το μόντελινγκ στα πέντε της (με πρώτο διαφημιστικό σποτ αυτό για το Πάρκο Ολυμπιακής Παιδείας), υποδύθηκε με επιτυχία την κόρη του παπά που βρέθηκε στο χαρέμι του σουλτάνου Αχμέτ Α’ και κατέληξε να κυβερνά όλη την αυτοκρατορία (ήταν και ραδιούργα και φιλεύσπλαχνη) στα πρώτα έξι επεισόδια της σειράς.

Ήμουν μόλις πέντε ετών όταν είπα για πρώτη φορά στην μητέρα μου ότι θέλω να βρεθώ μπροστά στα φώτα και πίσω από το πρόσωπο κάποιας άλλης. Να αλλάξω, να μεταμορφωθώ, να ζήσω μυθικές ζωές και να γίνω η πρωταγωνίστρια ενός παραμυθιού που οι άλλοι θα μπορούν να βλέπουν και να ακούν.

Δίνοντας μετά την σκυτάλη στην σταρούμπα Beren Saat.

“Ενώ στην καθημερινότητά μου υπήρξα ένα ιδιαίτερα συνεσταλμένο και ντροπαλό παιδάκι, η έκθεσή μου σε κάμερες και κοινό μου έδινε την δύναμη να μεταμορφώνομαι σε κάποια άλλη. Στον ελεύθερο χρόνο μου έκανα ενόργανη, καράτε και χορό ενώ τα βράδια συνομιλούσα με τις κούκλες μου”.

 

Ένας ρόλος που δεν ήταν καθόλου εύκολος να της κάτσει αφού ήταν όντως περιζήτητος (βλέπε από την παραγωγή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή). Από αυτούς που σου ανοίγουν δρόμους. Ειδικά σε μια τεράστια τηλεοπτική αγορά, όπως η τούρκικη (και στις υπόλοιπες 71 που προβάλλεται ή αναμένεται να προβληθεί).

I call it magic when I am with you      (photo: @harrislife_ )

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Anastasia Tsilimpiou OFFICIAL (@anastasia_tsilimpiou) στις

 

Ο υπεύθυνος για την πρόταση αυτή ο παραγωγός του Νησιού, ο οποίος γνώριζε την βοηθό παραγωγού της τουρκικής εταιρίας που εκείνη την περίοδο αναζητούσε απ’ ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο μία ηθοποιό για να ενσαρκώσει την Kosem Sultan κατά την περίοδο της νιότης της.

Όπως δεν ήταν καθόλου εύκολο το να παίζει σε μια γλώσσα που δεν ξέρει (έκανε εντατικά μαθήματα ένα μήνα πριν τα γυρίσματα προκειμένου να μάθει τα λόγια της). Όμως το κορίτσι μας, που γράφτηκε στο εφηβικό θεατρικό εργαστήρι του Εθνικού Θεάτρου όταν ήταν στην 1η Λυκείου, έχει άστρο. Κάτι που φάνηκε από τότε που ήταν οχτώ ετών και βρέθηκε να παίζει στο πλευρό της Ναταλίας Δραγούμη. Ενώ, δυο χρόνια αργότερα και πριν καν τελειώσει το δημοτικό, ανέβηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή στα πλαίσια της παράστασης ‘Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν’

Thank you for making me a princess! @harrislife_ @egoweekly

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Anastasia Tsilimpiou OFFICIAL (@anastasia_tsilimpiou) στις

 

Αν και εμείς, το ευρύ κοινό, την γνωρίσαμε για τα καλά ως το χτυπημένο από την μοίρα κοριτσάκι στο Νησί. Ένας ρόλος και ένα ‘όλα τα λεφτά’ θλιμμένο βλέμμα που ήταν προάγγελος για όλα τα καλά που είναι γραφτό να της έρθουν.

Η δουλειά που με σημάδεψε ήταν “Το Νησί” γιατί εκεί ξεκίνησα να βλέπω πιο σοβαρά το κεφάλαιο “υποκριτική”. Εκεί αντιλήφθηκα πλήρως την σοβαρότητα της δουλειάς και την μαγεία του φακού. Εκεί, ήταν η στιγμή που εν πλήρει συνειδήσει, είπα “Θέλω να γίνω ηθοποιός”.

Το μόνο πρόβλημα; Η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν για την Αναστασία (που πρωταγωνιστεί στο νέο videoclip της Νικόλ Σαραβάκου και στη διαφημστική καμπάνια του Belvedere Hotel) τόσο καλή, με τους Τούρκους να της φέρονται τόσο όμορφα και επαγγελματικά, που και έχει ξεκινήσει μαθήματα τούρκικων και το σκέφτεται σοβαρά να συνεχίσει να μένει και να δουλεύει στην Κωνσταντινούπολη.

“Οι Τούρκοι με εξέπληξαν με την ευγένεια και την αγάπη τους για την Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι θέλουν να φτιάξουν όλα για την χώρα μας, ότι λατρεύουν τις θάλασσες και τα φαγητά μας και πως ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου. Οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα γοητευτικοί άνδρες και σε προσεγγίζουν μ’ έναν τρόπο ιπποτικό, βγαλμένο από άλλες εποχής. Πως θα τους χαρακτήριζα με μία λέξη; Πρίγκιπες! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο”.

Follow the wind by Belvedere Mykonos Hotel. Watch and share the first episode @belvederehotel

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Anastasia Tsilimpiou OFFICIAL (@anastasia_tsilimpiou) στις

 

Με άλλα λόγια, το χάσαμε και αυτόν τον άγγελο, πατριώτη. Δεν πειράζει, όμως. Της αξίζει (σ.σ. Όσοι την γνωρίζουν έχουν να λένε για το πόσο συνεσταλμένη, προσγειωμένη και αγγελική είναι) να ζήσει, στην πραγματικότητα αυτή τη φορά, μια ζωή χαρισάμενη.

I miss Turkey    

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Anastasia Tsilimpiou OFFICIAL (@anastasia_tsilimpiou) στις