HOT RIGHT NOW

H Gemma Chan είναι ακριβή αλλά το αξίζει

Η 32χρονη πρωταγωνίστρια του Humans είναι ένα sex robot που αξίζει να έχεις στο σαλόνι σου.

Παίζει και να είμαι ο τελευταίος στο σύμπαν που την ανακάλυψα. Και αυτό γιατί -κακώς, πολύ κακώς- δεν βλέπω βρετανική τηλεόραση. Πάντως την καψουρεύτηκα. Και ήδη κάνω οικονομίες για να την αγοράσω. Τι εννοείς δεν είναι, στα αλήθεια, προς πώληση;

Την πρώτη φορά που την είδα την έδειχνε ο πωλητής στον ταλαιπωρημένο πατέρα, που την ήθελε απεγνωσμένα για να του καθαρίσει το σπίτι και να του βάλει λίγο σε τάξη τη ζωή. Ήταν, κυριολεκτικά, του κουτιού.

 

Εννοείται πως η μάνα και η μεγάλη κόρη δεν την συμπάθησαν. Για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Εννοείται πως η μικρή κόρη την είδε σαν την νέα καλύτερή της φίλη. Εννοείται πως ο γιος την είδε και λάλησε. Και εννοείται πως, η συγκεκριμένη, δεν ήταν απλά ένα synth (βλέπε συνθετικός άνθρωπος) αλλά κάτι παραπάνω.

 

Όλα αυτά στο Humans, μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που αξίζει να ανακαλύψετε. Και συνολικά και ειδικότερα για την Κινέζικης καταγωγής Βρετανή, πτυχιούχος Νομικής από την Οξφόρδη και φανατική οπαδός της Arsenal, που έσκασε για πρώτη φορά μύτη ως μοντέλο (βλέπε φιναλιστ στο Project Runaway).

Από τότε η Gemma γρήγορα βρήκε δουλειά ως ηθοποιός με διαδοχικές εμφανίσεις στα Doctor Who, The IT Crowd, Sherlock και το Secret Diary of a Call Girl. Εκεί που απέδειξε ότι το latex της ταιριάζει πολύ.

 

 

Εκεί που απέδειξε ότι είναι φτιαγμένη για femdom καταστάσεις και σκηνικά.

 

Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε τις σπουδές της στο βιολί και το πιάνο. Και έπαιζε και μερικά ρολάκια σε ότι blockbuster βρισκόταν στον δρόμο της, τύπου Jack Ryan: Shadow Recruit και, προσεχώς, στο London Fields δίπλα στους Johnny Depp και Amber Heard. Ενώ την εντελώς τελευταία στιγμή έχασε τον ρόλο στο Skyfall που πήρε τελικά η Bérénice Marlohe.

 

Λογικό το βρίσκω. Η Gemma διαθέτει ένα πρόσωπο πραγματικό διαμάντι. Και, παρόλο που είναι σεμνή και μετρημένη (ένα καλό, εργατικό κορίτσι από μια καλή, εργατική Κινέζικη οικογένεια) δεν φοβάται να παίξει την πόρνη, την λεσβία (βλέπε Mates) ή οτιδήποτε άλλο κρίνει ως αξιόλογο.

 

 

Οπότε, το γεγονός ότι δεν φοβάται και ότι είναι φανερά φτιαγμένη για μεγάλη οθόνη, καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι σε δυο χρόνια από τώρα θα βάζουμε κάπου link αυτό το άρθρο λέγοντας ότι εδώ διαβάσατε για εκείνη για πρώτη φορά.

 

Πάντα με την προϋπόθεση ότι καταφέρει να σπάσει το στερεότυπο που υπάρχει όσον αφορά τι ρόλους μπορεί να παίξει μια Ασιατικής καταγωγής ηθοποιός.

 

Έτσι και αλλιώς η Gemma είναι συνηθισμένη να κάνει την έκπληξη. Σκέψου ότι, μέχρι τα 21 της, ήταν η τέλεια κόρη. Πήγαινε σχολείο, μετά μπαλέτο, βιολί και κολύμπι (είχε φτάσει να είναι επιπέδου πρωταθλητισμού). Και, μόνο μια φορά το χρόνο, τα παρατούσε όλα και έτρεχε στην Ibiza να ξεσαλώσει. Μετά, έχοντας το πτυχίο Νομικής στο χέρι και μια προσφορά από Λονδρέζικη φίρμα, τα παράτησε για να γίνει ηθοποιός.

 

Οι γονείς της (μπαμπάς πολιτικός μηχανικός και μητέρα φαρμακοποιός) έκαναν περίπου ένα χρόνο να της μιλήσουν. Και μετά, όταν άρχισαν να της μιλούν, την είδαν να παίζει την dominatrix, την λεσβία και την πόρνη. Όχι ακριβώς ιδανική εξέλιξη.

Αν και, μεταξύ μας, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν. Τα μυαλά της Gemma δεν έχουν πάρει αέρα. Ούτε πρόκειται να βγάλει τα ρούχα της αν δεν είναι εντελώς απαραίτητο.

 

Έχω απορρίψει ρόλους όπου το γυμνό ήταν απλά για να πάρει ο θεατής μάτι. Γιατί κανείς ηθοποιός δεν μπορεί να ‘παίξει’ καλύτερα από ένα ζευγάρι βυζιά. Ούτε ο De Niro, ούτε ο Day-Lewis. Οπότε είμαι αντίθετη στην αντίληψη ότι το γυμνό είναι απαραίτητο. Κάτι που συμβαίνει π.χ. στο Game of Thrones. Κάθε καινούργιος γυναικείος χαρακτήρας πρέπει να γδυθεί’.