HOT RIGHT NOW

Κατερίνα Γερονικολού, τα μπλε μάτια που λαχταράμε

Τα ωραιότερα μάτια του χώρου της υποκριτικής αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες οι καψούρες χωράνε σε μικρά (μόλις 1,61) μπουκαλάκια.

Το τελευταίο διάστημα η Κατερίνα, 30 ετών πλέον και ας δείχνει βια 19, βρίσκεται συνεχώς εντός του οπτικού μου πεδίου. Την βλέπω να υποδύεται μια extreme εκδοχή του υπερ-οργανωτικού, ‘πωρωμένου’ με την ακρίβεια και τη συνέπεια και τελειομανούς εαυτού της στο ‘Τρελή Οικογένεια’ του Star.

 

 

Μου/μας φτιάχνει τα Χριστούγεννα με τον ενθουσιασμό της (και το επιπέδου Τζένη Καρέζη πρόσωπό της) στις σχετικές διαφημίσεις της Nova μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της στο Lifεtime Δημήτρη Κουρούμπαλη.

 

Συνεχίζει να κάνει τα ‘γκράντε’ θεατρικά της δίπλα στην Μιμή Ντενίση στο Αγαπημένη μου Σμύρνη στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου.

 

Και, επιπλέον, έχει πάρει και εμπρός στο instagram, όπου μας δείχνει πόσο ‘τράβηγμα’ και ‘τέντωμα’ απαιτεί το κορμί της προκειμένου να διατηρηθεί στο επίπεδο που του αρμόζει (ως συνοδευτικό ενός τέτοιου προσώπου-όχι ότι σκοπεύει ποτέ να μας το δείξει σε κάποια φωτογράφηση).

 

Μια από τις ελάχιστες Ελληνίδες, κυριολεκτικά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, που μπορεί να σταθεί στα ίσα δίπλα στην ξανθιά τελειότητα της Δούκισσας Νομικού (δεν έχει σημασία αν την θεωρείς ηφαίστειο ή παγόβουνο-η ομορφιά της Νομικού είναι φυσικό φαινόμενο).

Όπως απέδειξε στην πρόσφατη εμφάνισή της στο Joy της τελευταίας, από την οποία και η παρακάτω φωτογραφία/κειμήλιο/ εκπλήρωση κάθε αντρικής φαντασίωσης.

 

Αν και, προσωπικά, για μένα η Κατερίνα θα είναι πάντοτε εκείνο το κορίτσι που μπήκε με ευγενή (έχει αψεγάδιαστους τρόπους, αυτό να λέγεται) τσαμπουκά στο studio φωτογράφησης στο Νέο Ηράκλειο, προκειμένου να βγάλει βόλτα την πιο σέξι εκδοχή του εαυτού της στα πλαίσια της φωτογράφησης της στο Nitro (έκανε και μια αντίστοιχη, εξίσου soft, στο Max).

 

Μιλάμε για επτά χρόνια πίσω, όταν μας πρωτοσυστήθηκε ως κόρη του Λάκη του Γλυκούλη (πήγε στο casting για το Bank Bang του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, δεν πήρε τον ρόλο, αλλά έπιασε το μάτι των ανθρώπων της παραγωγής που την  έστειλαν συστημένη).

 

Εννοείται πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν τόσο όσο. Η Γερονικολού (κατά δική της ομολογία τόσο κοκέτα που δεν βγαίνει απεριποίητη ούτε ως το περίπτερο) ούτε είχε, ούτε έχει ανάγκη να ‘πουλήσει’ το πόσο δραματικά όμορφη είναι προκειμένου να συνεχίσει να έχει σταθερά δουλειά, σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο, μέχρι να βγει στη σύνταξη.

 

Άσε που, αν ποτέ βαρεθεί να ασχολούμαστε μαζί μας, με τις δουλειές ή την προσωπική της ζωή, μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα που σπούδασε πριν μπει στο χώρο. Δηλαδή δικηγορία (βλέπε πτυχιούχος Νομικής Αθηνών με μ.ο. 7,2). Ή δημοσιογραφία.

 

 

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να την δω να δοκιμάζεται σε κάτι πιο extreme. Σε κάτι που να εκμεταλλεύεται ταυτόχρονα την φωτογένεια της, αλλά που επίσης να την αναγκάσει να ‘τεντωθεί’ υποκριτικά.

 

Σε κάτι που θα την κάνει να ξεφύγει, να παθιαστεί εκτός -των πολύ συγκεκριμένων- ορίων που έχει θέσει στον εαυτό της. Όπως δηλαδή της συμβαίνει όταν βρίσκεται σε μια σχέση. Τότε που ‘χαζεύει’

 

 

Αναφερόμαι πάντοτε σε ότι κινηματογραφικό project επιλέξει να κάνει μετά (μέχρι τώρα την έχουμε δει στα Love in the End, Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού και Οι γαμπροί της Ευτυχίας), φυσικά, αφού μια τέτοιας ποιότητας φάτσα είναι πραγματικά κρίμα να χαραμίζεται στη μικρή οθόνη.

 

Μεταξύ μας, ‘ευτυχώς’ που η Κατερίνα είναι ‘petite’. Με δέκα εκατοστά παραπάνω θα ήταν είτε μοντέλο διεθνών προδιαγραφών ή μεγαλοδικηγόρος σε πολυεθνική.

 

Κάτι που πραγματικά το πιστεύω. Όπως πιστεύω ότι, μέχρι τώρα, βρίσκεται σε προθέρμανση. Δεν μας έχει δείξει τίποτα από την υπέροχη τρικυμία που κρύβει μέσα της και την οποία πασχίζει, με νύχια και με δόντια, να κρατήσει υπό έλεγχο με το να έχει τον απόλυτο έλεγχο του περιβάλλοντος της.