WOMEN

Τα 7 ραδιοφωνικά αμαρτήματα της Ράνιας Κωστάκη

Αν κρίναμε από τη ραδιοφωνική της χροιά κι αυτό το ελαφρύ δάγκωμα στο χείλος, θα την καταδικάζαμε σε αιώνια διαμονή στα καζάνια της κόλασης. Της δώσαμε όμως την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Το φλερτ. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο της Ράνιας Κωστάκη. Αυτή η ψευδαίσθηση που σου δίνει η φωνή της, ότι φλερτάρει μαζί σου. Κι όταν λέμε μαζί σου, εννοούμε με κάθε έναν από τους άνδρες ακροατές που συντονίζονται κάθε πρωί 7-10 στον Sfera 102,2 και την εκπομπή που έχει με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Γιώργο Λιανό.

Καθότι αμαρτωλό κορίτσι (έτσι νoμίζουμε τουλάχιστον), η Ράνια όφειλε να λογοδοτήσει ενώπιον Θεού και αναγνωστών του ONEMAN. Γι’ αυτό και βρεθήκαμε στα γραφεία του Sfera και την ανακρίναμε για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Και αποφασίσαμε για κάθε ένα από αυτά, αν είναι αθώα ή ένοχη.

Λαγνεία

Νιώθεις σεξουαλική στο ραδιόφωνο; Παίρνεις τον ρόλο της sexy γυναίκας στην εκπομπή;

Όλες οι γυναίκες το κάνουμε αυτό. Οι γυναίκες που κάνουμε ραδιόφωνο εννοώ. Αντιμετωπίζουμε το μικρόφωνο… Σκεφτόμαστε ότι μιλάμε ή έχουμε στο μυαλό μας κάποιον άντρα. Αυτό το λέω με απόλυτη σιγουριά. Ακόμα και αυτές που ντρέπονται να το πούνε.

Έχεις προσπαθήσει να περάσεις τα μηνύματά σου μέσα του ραδιοφώνου;

Συνέχεια, κάθε μέρα. Ακούνε από μόνοι τους, δεν τους βάζω εγώ.

 

Κολακεύεσαι από τα σχόλια των ανδρών ακροατών;

Ε εντάξει, πώς δεν κολακεύεσαι;. Μ’ αρέσει να μου μιλάνε όμορφα και γλυκά.

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνει κάποιος ακροατής κίνηση σε μια γυναίκα που κάνει ραδιόφωνο;

Πρέπει να επιμείνει. Δεν είναι μόνο τα μηνύματα. Πρέπει να κάνει κινήσεις. Αν κάνεις πρωινή εκπομπή, να σου στέλνει πρωινό. Να σου στέλνει μικροδωράκια, έξυπνα πράγματα. Εμένα μου αρέσει όταν κάποιος βάζει ένα στόχο. Όταν δημιουργεί μια κατάσταση και προσπαθεί να πετύχει τον στόχο του. Ποτέ βέβαια δεν θα μπορούσα να βγω ραντεβού με έναν ακροατή. Από φόβο και μόνο. Αν επέμενε όμως κάποιος και βρισκόταν στον ίδιο χώρο με εμένα, σε ένα μαγαζί, κάτι, μπορεί και να το έκανα. Δεν το απορρίπτω.

Μιλάς με φωνή ραδιοφώνου στους άνδρες της ζωής σου για να τους εξιτάρεις;

Μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω με την φωνή μου. Να μην είμαι πάντα ίδια. Σε μια ιδιαίτερη, πιο ερωτική στιγμή, θα είναι ανάλογο και το ύφος.

Κάθε ένας που ακούει την Ράνια στο ραδιόφωνο, νιώθει ότι φλερτάρεις μαζί του εκείνη την στιγμή. Το αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτό;

Αυτό μου το έχουν ξαναπεί. Ναι, πώς δεν το αντιλαμβάνομαι;

Φλερτάρεις με τόσους χιλιάδες άνδρες; Δεν ντρέπεσαι;

Φλερτάρω αδιάκοπα, ασταμάτητα.

Ράνια Κωστάκη 

Οκνηρία

Δεν έχεις βαρεθεί να σηκώνεσαι τόσο νωρίς κάθε πρωί;

Φέτος κλείνω 8 χρόνια πρωινού ξυπνήματος και δυστυχώς δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Πρέπει να κοιμάσαι νωρίς και να είσαι ξεκούραστος. Περιμένω να χειμωνιάσει γιατί τον χειμώνα μαζεύομαι πιο νωρίς. Τα 10 λεπτά της διαδρομής μέχρι εδώ είναι δύσκολα. Όταν μπαίνω στο στούντιο αλλάζουν όλα.

Υπάρχουν μέρες που απλά θες να τελειώσει η εκπομπή να πας βόλτα;

Ποτέ. Εκτός από σήμερα που θέλω να πάω για τσίπουρα στον Πειραιά. Έχει ωραία μέρα.

Τι βαριέσαι στο ελληνικό ραδιόφωνο;

Την επανάληψη. Την έλλειψη ψυχής και φαντασίας. Αυτά τα βαριέμαι και στην ζωή αλλά πιο πολύ στο ραδιόφωνο γιατί είναι ένα μέσο που αν δεν έχεις φαντασία, πρέπει να κάτσεις σπίτι σου. Έχουν μπει άνθρωποι σε αυτό το μέσο που εχουν εκαπιδευτεί σε μία βδομάδα. Δεν είναι ραδιόφωνο αυτό.

Τα διαλείμματα στην εκπομπή, πώς τα περνάς;

Ανεβαίνω στο τραπέζι και χορεύω…

 

Αλαζονεία

Σήμερα τραγουδούσες στον αέρα. Το έχεις το ψώνιο με το τραγούδι;

Εννοείται, ποιος δεν το έχει; Δεν τα καταφέρνω τόσο καλά οπότε δεν νομίζω να ασχοληθώ με τις πίστες.

Είσαι καλή στη δουλειά σου;

Είμαι πολύ καλή. Για να είμαι εδώ, λογικά είμαι.

Όταν ακούς άλλες ραδιοφωνικές παραγωγούς ψάχνεις για λάθη;

Πάρα πολύ. Συνέχεια. Είμαι η χειρότερη σε αυτό. Είμαι πολύ αυστηρή. Δεν λέω ότι θα τα έκανα εγώ καλύτερα, γιατί δεν είμαι ανταγωνιστική αλλά είμαι πάρα πολύ αυστηρή. Δεν δέχομαι λάθη, δεν δέχομαι πράγματα που με ενοχλούν. Είμαι λίγο παρανοϊκή και ανώμαλη σε αυτό.

Είσαι μια πολύ ωραία γυναίκα και το αντιλαμβάνεσαι από τους άντρες γύρω σου. Πώς σε κάνει αυτό να αισθάνεσαι;

Δεν αντιλαμβάνομαι τίποτα. Έχω εισπράξει πολλή αγάπη και προσοχή. Η ομορφιά είναι αυτό που δίνεις. Αν έχεις δώσει όμορφα πράγματα από τις κινήσεις σου, θα κατακλυστείς από όμορφα συναισθήματα.

Απληστία

Ποια η σχέση σου με το χρήμα; Σχέση πάθους;

Καταστροφική. Ό,τι έχω το ξοδεύω. Δεν έχω καθόλου την αίσθηση της αποταμίευσης και αυτή τη λογική. Έχω υπάρξει με πάρα πολλά χρήματα, έχω υπάρξει με πολύ λίγα χρήματα. Γενικά προσαρμόζομαι. Θέλει μέτρο βέβαια. Διανύουμε μια περίοδο που δεν θέλει χαϊλίκια. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τόσο μεγαλόπνοα σε πράγματα που έχουν να κάνουν με αγορές και σε θέματα.

Σε τις ξοδεύεις συνήθως τα λεφτά σου;

Σε γόβες.

 

Για 1 εκατομμύριο ευρώ θα άφηνες Αρναούτογλου και Λιανό να κάνουν εκπομπή μόνοι τους;

Για ένα εκατομμύριο; Όχι. Για ένα ευρώ ίσως.

Για ένα εκατομμύριο γόβες;

Βασικά δεν θα τους άφηνα. Θα τους έπαιρνα μαζί μου για να τους τις δείχνω.

Έχεις φύγει ποτέ από σταθμό για καθαρά οικονομικού λόγους;

Ναι ναι.

Φθόνος

Θα προτιμούσες να κανείς άλλη ώρα εκπομπή;

Πριν από το πρωινό, έκανα βραδινές εκπομπές για 10 χρόνια. Είμαι 18 χρόνια στο ραδιόφωνο. Το βράδυ είναι αλλιώς. Νιώθεις ότι τους βάζεις για ύπνο ενώ το πρωί τους ξυπνάς. Μου αρέσουν και τα δύο άκρα. Το μεσημέρι δεν θα μπορούσα να κάνω εκπομπή με τίποτα.

Τι θα μπορούσες να ζηλέψεις από κάποια άλλη ραδιοφωνική παραγωγό; Τι σου λείπει;

Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό μου για να πω ότι μου λείπει κάτι. Αυτό που δεν μπορώ είναι να ακούω τη φωνή μου. Υπάρχουν βέβαια και γυναίκες που θαυμάζω στο ραδιόφωνο. Για αυτά που λένε.

Ζηλεύεις εκείνες που κάνουν πρωινές εκπομπές στην τηλεόραση;

Δεν μου αρέσει η τηλεόραση. Αυτού του είδους η έκθεση. Έχω κάνει κατά καιρόύς πράγματα στην τηλεόραση αλλά δεν νομίζω ότι μου πηγαίνει. Εκτός κι αν ήταν κάποιο φοβερό concept, στημένο πάνω μου και με ανθρώπους που εμπιστεύομαι απόλυτα. Σαν το ραδιόφωνο δεν έχει.

Είσαι ζηλιάρα;

Πάρα πολύ. Αλλά έχω εκπαιδευτεί στο να μην ζηλεύω. Αν αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο, κάνω παρανοϊκά σενάρια και μπορεί να φτάσω σε ακραία σημεία. Οπότε έχω μάθει να μην ζηλεύω. Έκανα και μια δήλωση πρόσφατα στην εκπομπή. Είπα ότι αν βρεθεί άνδρας που θα με κάνει να ζηλέψω, αυτόν τον άντρα θα τον παντρευτώ κιόλας.

Λαιμαργία

Πεινάς τα πρωινά όταν έρχεσαι για εκπομπή;

Φουλ Ξυπνάω και γουργουρίζει η κοιλιά μου. Αν είσαι πολύ κοντά μου, θα τρομάξεις.

Τι τρως συνήθως μέσα στο στούντιο;

Τα πάντα. Τοστ, γιαούρτι, φρούτα, μπουγάτσες…

Ποια είναι η μεγαλύτερη διατροφική γουρουνιά που έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου σε ένα στούντιο;

Πριν λίγες μέρες έφαγα μοσχαράκι γιουβέτσι στις 9:15 το πρωί. Το είχα μαγειρέψει την προηγούμενη αλλά δεν πρόλαβα να το φάω. Περίμενα πώς και πώς να ξυπνήσω, να έρθω στο στούντιο και να φάω. Έπεσαν και οι άλλοι με τα μούτρα φυσικά.

Ποιο είναι το φαγητό που θυμάσαι να σου έχει στείλει ακροατής;

Μία μαμά ήθελε να με παντρέψει με τον γιο της και μου είχε στείλει πίτα. Με κάλεσε να μου μάθει να φτιάχνω πίτες. Με κυνηγούσε κανέναν χρόνο και είχε όντως και πολύ ωραίο γιο.

Οργή

Τσαντίζεσαι εύκολα με τους ανθρωπους;

Θυμώνω στιγμιαία και ξεφουντών επίσης στιγμιαία. Δεν μπορώ να θυμώσω πολλή ώρα και δεν μπορώ και να κοιμηθώ αν δεν έχω λύσει μια παρεξήγηση.

Αν εκνευριστείς πάρα πολύ με τον Αρναούτογλου και τον Λιανό, πόση ζημιά μπορείς να κανείς σε κάποιον ή στα αντικείμενα γύρω του;

Μεγάλη. Δεν θα είναι σωματική η ζημιά αλλά ψυχική. Θα τους κοιτάξω απλά. Και θα καταλάβουν.

Τι είδους μηνύματα ακροατών μπορεί να σε τσαντίσουν πολύ;

Από άλλους σταθμούς. Έχει γίνει κι αυτό. Έχει έρθει μήνυμα, υποτίθεται από ακροατή, λέγοντας ότι είμαστε τραγικοί και ότι λέμε βλακείες. Δεν το άφησα έτσι, έψαξα το κινητό και είδα ότι ήταν κινητό συνεργάτη άλλης πρωινής εκπομπής.

Έχεις φωνάξει ποτέ σε συμπαρουσιαστή σου για ένα θέμα και να τσακωθείτε;

Να μην συμφωνούμε ναι, αλλά να τσακωθούμε όχι. Ειδικά με τα παιδιά τώρα τα πάμε τέλεια. Τον Γρηγόρη είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια. Τον Γιώργο δεν τον ήξερα αλλά πάντα τον παρακολουθούσα και τον πρόσεχα. Το ελεγα ότι θέλω να συνεργαστώ μαζί του και χαίρομαι που συνεργαστήκαμε και γίναμε φίλοι.

 

 

Καλά το είχαμε προβλέψει. 4-3. Στα καζάνια της κόλασης πρέπει να βράσει.