WOMEN

Οι άγνωστες Ελληνίδες των 100.000 followers και πάνω

Εσύ δεν τις έχεις ακολουθήσει ακόμη;

Γιατί το να φτάσεις και να ξεπεράσεις αυτό το όριο, χωρίς εξώφυλλα ή τηλεοπτική παρουσία πίσω σου, είναι πραγματικά Ηράκλειος άθλος.

Το ελληνικό instagram δεν μπορεί, δεν γίνεται, σου λέω δεν είναι δυνατόν παρά να είναι γυναίκα, γιατί η ψυχή του είναι μια πραγματική άβυσσος.

Με τη μόνη διαφορά πως, αντί να ζηλεύει θανάσιμα τις ωραίες γυναίκες της διπλανής πόρτας, εκείνες που τα τελευταία 30 χρόνια πάντοτε έβρισκαν ένα ‘απάγκιο’ στα αντρικά περιοδικά, εκείνο τους ανοίγει διάπλατα την πόρτα της δημοσιότητας.

Έστω της insta-διασημότητας.

Έστω της εφήμερης insta-διασημότητας, αυτής που κρατάει 15 λεπτά με το ρολόι που έλεγε κάποτε εκείνος ο τυπάς με τη λευκή περούκα που του άρεσε να ζωγραφίζει τενεκεδάκια (εδώ η 20χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ραφαέλα Καράλιου, που θέλει μια βοήθεια για να αγγίξει την 100άρα).

Προσοχή. Όχι, όμως σε όλες. Μόνο σε κάποιες. Και εδώ είναι που μπαίνει ο παράγοντας ‘άβυσσος’ στην εξίσωση (εδώ η fashion influencer Κορίνθια Βαρβάρα Ταχιρλάρη που διπλασίασε τους followers της σε χρόνο dt και πλέον είναι στους 93.000).

Ναι, το να είσαι επώνυμη προφανώς και σε βοηθάει όσο τίποτα άλλο. Εξού και τα πέντε πιο δημοφιλή γυναίκεια account είναι αυτά των Ελένη Μενεγάκη (848.000 followers), Αθηνά Οικονομάκου (719.000 followers), Φαίη Σκορδά (647.000 followers), Δούκισσα Νομικού (630.000 followers) και Μαίρη Συνατσάκη (541.000 followers).

Ναι, το να είσαι σταθερά σέξι, εδώ και μια δεκαετία πλέον, προφανώς και είναι πλεονέκτημα. Απόδειξη περιπτώσεις όπως η Κατερίνα Στικούδη των 230.000 followers.

Ναι, το να διαθέτεις ένα λαχταριστό κορμί, αυτό που επιστημονικά ονομάζεται ‘βαβαβούμ’,όπως η Γλυφαδιώτισσα barwoman  Εύα Σαβαγιού (που έφτασε σε χρόνο dt τους 140.000 followers) , κάνει τους άντρες να βαράνε το follow με κλειστά μάτια.

Ναι, το να ανεβάζεις συχνά φωτό, το να έχουν concept και μια συγκεκριμένη αισθητική, είναι κάτι που το instagram (το ελληνικό και γενικότερα) προφανώς και επικροτεί. (Εσένα κοιτάζω, Κόνι Μεταξά των 178.000 followers.

Και, τέλος, ναι, για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, το να σε συμπεριλάβουμε σε μια τέτοια λίστα, ξανά και ξανά, κάνει σίγουρα τους followers σου να αυγατίζουν.

Συγκεκριμένα η πρώτη φορά που φλασάραμε και φτιάξαμε μια τέτοια λίστα ήταν πριν από 23 μήνες

Εκεί όπου, για να μην ξεχνιόμαστε, σου πρωτοσυστήσαμε τόσο την πληθωρική Ελληνομαροκινή Σοφία Κωτσοπούλου (την λες και Ελληνίδα Κιμ Καρντάσιαν λόγω καμπυλών) που πλέον έχει φτάσει τους 107.000 πιστούς followers, όσο και την φωτογενή fashion blogger Μαριτίνα Ανδριώτη των 106.000 followers (εδώ με την αδελφή της Σπυριδούλα των 74.000 followers).

Στην ίδια ‘θρυλική’ πλέον λίστα που έκαναν τον ντεμπούτο τους άλλες 4 insta-καψούρες μας. Συγκεκριμένα η ραγδαία ανερχόμενη Καλλιθεάτισα Ελεάννα Παλαιολόγου που μοιάζει να έχει φτιαχτεί για αυτή τη δουλειά.

H διεθνών προδιαγραφών Σοφία Χαρμαντά, που πλέον κάνει γκράντε καριέρα ως μοντέλο στην Αμερική και η οποία μόλις ξεπέρασε επιτέλους τους 102.000 followers με όλα αυτά τα ωραία που ανεβάζει από παραλίες και ξενοδοχεία.

H δίμετρη Βεροιώτισσα πρώην βολεϊμπολίστρια Ιωάννα Μπέλλα που δικαίως έχει φτάσει τους 116.000 followers αφού είναι η πιο εντυπωσιακή ελληνίδα που έχει σκάσει μύτη την τελευταία δεκαετία. 

Και η fit for fun Φελίσια Λαπάτη (75.500 followers) που την σταμπάραμε και με τη οποία μιλήσαμε πολύ καιρό πριν πάει στο Survivor 2.

 

Μια λίστα που αγαπήσατε τόσο ώστε είπαμε, πριν από 10 μόλις μήνες, να της κάνουμε ένα βαρβάτο update προσθέτοντας όσες ξεχάσαμε την πρώτη φορά όπως την Θεσσαλονικιά fashion blogger και μοντέλο Μαριάννα Μπαφίτη, με το αξιοθαύμαστο 'διαφορικό' που πλέον αγγίζει την 100άδα (βλέπε 83.700 followers).

Την συμπολίτισσα της Ιωάννα Τούνη, συν-ιδιοκτήτρια της σειράς ρούχων Bubblegun, που εξαιτίας της παρουσίας της στο My Style Rocks εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά στους 235.000 followers. Κάτι που της δίνει τον τίτλο της πιο δημοφιλούς ανερχόμενης.

Tην -επίσης Θεσσσαλονικιά- λογίστρια (επίσης μοντέλο και υποδοχή) Σίσσυ Ζουρνατζή που έχει ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία τους 141.000 followers.

Tην πληθωρική δασκάλα, μοντέλο και hostess στη Μύκονο Τόνια Σκουρτανιώτη από τα Γιάννενα που μόλις έφτασε τους 100.000 followers και μπράβο της.

. Την πιο δημοφιλή Ελληνίδα χορεύτρια (τα νούμερα το λένε, όχι εγώ), Ελένη Μαντζουράνη των 105.000 followers.

. Και το λυγερόκορμο κορίτσι που κάνει εδώ και χρόνια περήφανο το Θεσσαλικό κάμπο, την μοντέλο και η ιδιοκτήτρια μπουτίκ, Μαρία Λέκκα των επιβλητικών 150.000 followers.

  Δυο λίστες οι οποίες, μαζί με συνεντεύξεις σε κορίτσια όπως την φαντασμαγορική Milena C των 348.000 followers, μας έκαναν να πιστέψουμε ότι το καλύψαμε σφαιρικά το θέμα.

Οπότε, για να το συνοψίσουμε, όλα αυτά τα παραπάνω βοηθάνε, αλλά δεν σε βοηθούν απαραίτητα να φτάσεις την τιμημένη την 100άρα. Για αυτό και αμέσως μετά, ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο του 2017, είπαμε να μπούμε στην επόμενη φάση και να υποδείξουμε εκείνες που αξίζουν το follow σου. 

Είχαμε μέχρι και το θράσος να τολμήσουμε να προβλέψουμε ποιες θα κάνουν σουξέ εντός του έτους.

Τι τα θες όμως, κάτι το Power of Love, που οδήγησε από το πουθενά να έχουν πάνω από 100.000 folllowers τόσο η Στέλλα Μιζεράκη (125.000), η Άννα Λορένη (102.000) και η Αθηνά Χρυσαντίδου (102.400).

Κάτι που, οφείλω να επισημάνω, δεν συνέβη με το My Style Rocks από τις οποίες μεγάλες insta-κερδισμένες υπήρξαν μόνο οι Ιωάννα Τούνη και Αλεξάνδρα Παναγιώταρου (173.000 followers). Κάτι κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά που 'ανακαλύπτουμε' ξαφνικά, όπως την 20χρονη φοιτήτρια Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ, Κατερίνα Αγάλια, των 127.000 followers.

. Κάτι τέτοια μας οδηγούν στο επιστημονικά εμπεριστατωμένο συμπέρασμα πως 'Περί insta-ορέξως, κολοκυθόπιτα'. Και στην αποδοχή του αξιώματος πως στο ελληνικό instagram τα πάντα ρει. Και τα φιντάνια θα μας προκύπτουν συνεχώς και από το πουθενά. Εντάξει, δεν το λες και μάχιμο ρεπορτάζ όλο αυτό. Αλλά ότι χρειάζεται να είμαστε σε εκρήγορση, χρειάζεται. Αυτό που λένε στις επάλξεις μην χάσουμε κανένα κορμί, πατριώτες.