WOMEN

Οι σέξι Ελληνίδες που πρέπει να αλλάξουν καριέρα

Όχι απαραίτητα γιατί δεν είναι καλές σε αυτό που κάνουν αλλά επειδή ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ήταν ακόμη κορίτσια της διπλανής πόρτας.

Υπήρχε μια ‘χρυσή’ πενταετία, αυτή ανάμεσα στο 2004-2009, που κάθε χαριτωμένο/όμορφο/εκθαμβωτικό κορίτσι της διπλανής πόρτας είχε την ευκαιρία, λόγω πληθώρας αντρικών περιοδικών, τηλεοπτικών σειρών και γενικώς σόουμπιζ ‘ευκαιριών’, να δει τον εαυτό της κάπου εξώφυλλο.

Κάποιες από αυτές πλέον τις θυμόμαστε -με νοσταλγία και κάψα ταυτόχρονα- μόνο από τις φωτογραφίες με μπικίνι που ανεβάζουν στο instagram, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Κάποιες από αυτές έκαναν παιδιά, αλλά παρέμειναν αξιόμαχες, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Κάποιες από αυτές παντρεύτηκαν, αλλά παρέμειναν βαβαβούμ, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Κάποιες, μάλιστα, έκαναν ιδιαιτέρως καλούς γάμους, με το μοναδικό κλάδο στην Ελλάδα που δεν παίρνει χαμπάρι από την κρίση, τους εφοπλιστές, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Κάποιες συνέχισαν, εξελίχθηκαν, επιβίωσαν από την κρίση και συνεχίζουν να παίρνουν σκαλπ, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Και, τέλος, (ναι, το ξέρω ότι το κάναμε λύσσα, αλλά σου βάλαμε ωραίες φωτό μέχρι να φτάσουμε στο ζουμί) πήραν εγκαίρως χαμπάρι ότι τα 15 λεπτά δημοσιότητάς τους τελείωσαν και άλλαξαν ρότα, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Αυτή η τελευταία λίστα, καθώς επίσης η συνέντευξη της Μαρίας Τσαγκαράκη, της ωραιότερης Κρητικιάς της τελευταίας 20ετίας, που μας μίλησε για τη μια χρονιά που -πριν γίνει μοντέλο- βρέθηκε να διδάσκει Αρχαία τους μαθητές της 3ης Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, είναι που μας έδωσε την ‘έμπνευση’ να οραματιστούμε ένα κόσμο που (λόγω κρίσης) οι καθηγήτριες του λυκείου, κάθε λυκείου, θα είχαν την Μονικομπελουτσική μορφή της Μαρίας.

Οι δασκάλες τα πλούσια προσόντα (πνευματικά και σωματικά) της -απόφοιτου Παιδαγωγικού Ιωαννίνων-  Πηνελόπης Πλάκα.

"If you don't like something,change it. If you can't change it,change your attitude"

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Pinelopi Plaka (@pinelopiplaka) στις

Και οι δημόσιοι υπάλληλοι τα δίμετρα πόδια της Αντωνίας Καλλιμούκου, που έχει τελειώσει το τμήμα Δημοσίας Διοίκησης του Παντείου και είναι επίσης συγγραφέας παιδικών παραμυθιών.

Η κοπέλα που θα μας έπαιρνε το αίμα θα ήταν δίμετρη και με γατίσια μάτια, όπως η φοιτήτρια Μικροβιολογίας στα ΤΕΙ Αθηνών Βασιλιάννα.

Η διαιτολόγος που θα μας βοηθούσε να χάσουμε το περιττό βάρος (επίσης εκείνη που θα μας σέρβιρε την τυρόπιτα, δες εδώ και θα καταλάβεις) θα είχε τα πτυχία -αλλά και την εξωτερική εμφάνιση- της Αγγελίνας Ματαλιωτάκη.

Kαι κουμάντο σε κάποια πολυεθνική, κομπλέ με ταγέρ και φούστα, θα έκανε η απόφοιτος του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών Δούκισσα Νομικού.

Eκεί όπου, σε κάποια αίθουσα συσκέψεων, θα βρισκόταν σε μάχη στήθος με στήθος με την επίσης αιριστούχα οικονομολόγο Έλενα Παπαβασιλείου.

Ενώ όταν θα ψάχναμε για αριστούχα δικηγόρο, θα μπορούσαμε, μεταξύ άλλων, να επιλέξουμε ανάμεσα στις απόφοιτους της Νομικής Αθηνών την -γλυκιά σαν ζαχαρωτό- Demy.

Και την petite Κατερίνα Γερονικολού, το πρόσωπο (και το πονηρό μισο-χαμόγελο) της οποίας κάνει κανονικά τα γόνατά μας να τρέμουν από θεία κατάνυξη.

Από εκεί και πέρα, αν και εφόσον χρειαζόμασταν κοινωνική λειτουργό, θα είχαμε πάντα την επιλογή της υπέροχης Κωσταντίνα Κλαψινού, απόφοιτο του αντίστοιχου τμήματος του πανεπιστημίου Πάτρας και κάτοχος του πιο συγκλονιστικού (και ας μας το κρύβει) επώνυμου φυσικού στήθους στην Ελλάδα.

Δείτε την εδώ μαζί με τη Νάντια Μπουλέ, απόφοιτο του τμήματος ΜΜΕ της Παντείου, που μια χαρά δίδυμο θα έκαναν σε κάποιο δελτίο ειδήσεων μαζί με την -επίσης συγκλονιστική- συμφοιτήτριά της, Τζένη Θεωνά.

Όσον αφορά για ψυχολόγο, Νο1 στην προτίμησή μας θα ήταν φυσικά η πτυχιούχος του αντίστοιχου τμήματος από το Πάντειο, Μαίρη Συνατσάκη.

Μιλάμε δηλαδή για γυναίκες που η εξωτερική τους εμφάνιση ώθησε στη σόουμπιζ, αν και είχαν και έχουν τα προσόντα να κάνουν κάτι το διαφορετικό. Όχι π.χ. μια υπάλληλο σε σουβλατζίδικο που έγινε (και μπράβο της) supermodel.

 

Διόρθωση, όσον αφορά την εισαγωγή. Ο δικός μας ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν όλες οι παραπάνω ήταν ακόμη κορίτσια της διπλανής πόρτας. Εκείνες προφανώς και θα έβγαζαν λιγότερα λεφτά, θα είχαν λιγότερη δημοσιότητα και πάντοτε θα είχαν στο βάθος του μυαλού τους το ‘εμένα πότε θα με ανακαλύψουν’ σαράκι.

stefanidi

Επίσης κάποιες γυναίκες είναι τόσο εκθαμβωτικές/καψωτικές, που -ακόμη και εντός της πιο μαύρης κατάμαυρης κρίσης- νομοτελειακά θα έβρισκαν το δρόμο τους μπροστά στο φακό της κάμερας ή ενός φωτογράφου. Έχουν γεννηθεί, με άλλα λόγια, εξωφυλλάτες. Δείτε τις αναλυτικά ΕΔΩ

Τέλος, ας μην κοροϊδευόμαστε, στην εποχή του instagram η έννοια του κοριτσιού της διπλανής πόρτας έχει πεθάνει, αφού κάθε άγνωστη μπορεί να γίνει πρωτοκλασάτη με μερικές δεκάδες στρατηγικά post. Όπως όλες αυτές εδώ ή η ‘το είπαμε και επιμένουμε’ ωραιότερη barwoman της Ελλάδας.

Αυτό δηλαδή που είναι η πραγματική αφορμή για το άρθρο μας (επίσης μια ψιλο-δέσμευση εκ μέρους μας). Ότι, δηλαδή, κάθε Ελληνίδα που αξίζει να ανακαλυφθεί,  θα ανακαλυφθεί και θα εκθειαστεί στο σωστό βαθμό και με τον σωστό τρόπο. Είτε είναι π.χ. χορεύτρια.

Είτε είναι γυμνάστρια.

Είτε είναι σχεδιάστρια/ fashion blogger.

Είτε είναι κάτι πιο ‘κοινότυπο’ , όπως ψυχολόγος (για την ακρίβεια η ωραιότερη ψυχολόγος της Αθήνας).