WOMEN

Οι συγκλονιστικές Τουρκάλες στις οποίες δεν κάνουμε εμπάργκο

Γιατί η Ολλανδία (και γενικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι φτωχότερη χωρίς αυτές να πηγαινοέρχονται μέσα της.

Προφανώς και όλα αυτό που γίνεται μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Επίσης αφορμή για να μιλήσουμε ξανά για τις χανούμισσες που μας ξελόγιασαν.

Αυτός δηλαδή που ήταν ο τίτλος του άρθρου που ποστάραμε πριν από 4 χρόνια με έμφαση στις πρωταγωνίστριες των τουρκικών σαπουνόπερων που έκαναν κατάληψη στην ελληνική τηλεόραση.

Μια λίστα από την οποία κρατάμε μόνο (με άλλα λόγια περνάει η μπογιά τους ακόμη), πέρα από την -γεννημένη στην Γερμανία- 33χρονη Meryem Uzerli που βλέπεις παραπάνω, την σούπερσταρ δηλαδή πλανεύτρα σκλάβα του Σουλεϊμάν για την οποία γράφονται άρθρα για την εμμονή των Τούρκων με τις ξένες (σ.σ. έστω και αν αυτές είναι τουρκικής καταγωγής), την αψεγάδιαστη -επίσης 33χρονη- Beren Saat του Fatmagul και του ‘Πληγές του Φθινοπώρου’ που είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στην Τουρκία από το 2008 και μετά. Αν και το δικό της instagram account είναι σαφώς πιο βαρετό.

Όσο για την εντυπωσιακή Gülcan Arslan, που πρωτογνωρίσαμε ως Μινέ στο Κορίτσι που αγάπησα, ομολογούμε ότι ο βασικός λόγος που την βάλαμε είναι η συγκεκριμένη φωτό από το instagram της με φόντο την ελληνική σημαία που κυματίζει.

Ειδική μνεία συνολικά στις Τουρκάλες που γεννήθηκαν στην Γερμανία (και που είναι πιο επίκαιρες από ποτέ) με σημαιοφόρο την πολυτάλαντη Jennifer Sebnem Schaefer, 33 χρονών, πρώην εστεμμένο μοντέλο στην Κωνσταντινούπολη και νυν ηθοποιό και τηλεπαρουσιάστρια, που είναι εντός κάθε σχετικής λίστας εδώ και μια δεκαετία.

Αν και προφανώς οι δικές μας, οι Ελληνογερμανίδες, κερδίζουν στην άτυπη αυτή μονομαχία. Και μάλιστα με διαφορά στήθους.

Eπίσης οφείλουμε να αναφέρουμε πως μια χαρά εκπροσωπεί την τουρκική παροικία στη σουηδία η Μις Τουρκία 2014 Amine Gülşe που πλέον κάνει καριέρα ως ηθοποιός (και είναι και στην κεντρική φωτό του άρθρου).

H Schaefer, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, ήταν εντός και της αντίστοιχης λίστας που είχαμε φτιάξει, χρόνια πριν, με αφορμή το Final 4 στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί που επίσης σου πρωτομιλήσαμε για την επιβλητική (βλέπε 182 εκατοστά ύψος) 34χρονη μοντέλα Ece Gursel που έχει κερδίσει διάφορους τίτλους ομορφιάς στην Τουρκία, αν και στην πρώτη της απόπειρα για τον διαγωνισμό Μις Τουρκία, είχε έρθει απρόσμενα δεύτερη.

Την συναδελφό της Deniz Akkaya, 39 ετών, με πτυχίο φιλοσοφίας και καριέρα ως τοπ μοντέλο, παρουσιάστρια, dj και fashion editor, που οι Τούρκοι επιμένουν πως φέρνει σε Liv Tyler και Milla Jovovich.

Την χαριτωμένη 29χρονο ηθοποιό Sinem Kobal που, έτσι ξανθιά, δεν μοιάζει και πολύ Tουρκάλα, αλλά δεν πειράζει.

Και, φυσικά φυσικά, την Dum Tek Tek σέξι τουρκο-βελγίδα Hadise, η οποία έκανε σχεδόν κανονική περιοδεία στην Ελλάδα και φρόντισε να πει και τα καλύτερα για τον – τότε αντίπαλό της – Σάκη. Δικαίως μια από τις 20 πιο σέξι γιουροβιζιονικές τραγουδίστριες όλων των εποχών

Αν και, προσωπικά, εκείνη η Τουρκάλα που μου έχει μείνει αξέχαστη είναι η -39χρονη πλέον και χωρισμένη με παιδί- Arzu Yanardag από το Λούφα και Παραλλαγή-Σειρήνες στο Αιγαίο. Απίστευτα μάτια και ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της χώρας πριν το γυρίσει στην υποκριτική.

Ενώ δεν θα ήταν σωστό να μην πούμε ένα καλό λόγο για την πρώην Μις Τουρκία 2001, Tuğçe Kazaz, που άλλαξε θρησκεία (και την αποκλήρωσαν, όπως είπε, οι γονείς της) προκειμένου να παντρευτεί τον δικό μας Γιώργο Σειταρίδη που τον γνώρισε στα γυρίσματα της ίδιας ταινίας (πλέον είναι χωρισμένη και μουσουλμάνα).

Και πάλι όμως, παρόλο τα παραπάνω, ποτέ πριν δεν μπήκαμε στη διαδικασία του να φτιάξουμε ένα κανονικό αφιέρωμα. Ίσως γιατί στη γείτονα χώρα το κλίμα δεν σηκώνει προκλητικές φωτογραφήσεις (εξού και έχουμε μπολιάσει το άρθρο και με ομογενείς-παρόλο που το ξέρουμε ότι αυτές δεν έχουν κίνδυνο εμπάργκο).

Όπως και να’χει, ακόμη και αν δεν συμφωνούμε με τον χαρακτηρισμό Monica Bellucci της Τουρκίας, ειδικά τώρα που έκοψε τα μαλλιά της, δεν είναι σωστό να μην πούμε λέξη για την 34χρονη Tuba Buyukustun που οι πάντες θεωρούν πρότυπο ομορφιάς.

Προτιμώντας κάτι διαφορετικό, όπως π.χ.την σχεδόν 40άρα Songul Oden που είναι και καλή ηθοποιός (κινηματογράφος, τηλεόραση και θέατρο) και εκθαμβωτική γυναίκα.

Ή, ακόμη καλύτερα, την 26χρονη ηθοποιό Serenay Sarıkaya που, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, υπήρξε φυσικά και μοντέλο. Και, όπως όλα δείχνουν, μάλλον το επόμενο made in Turkey πουλέν μας.

Μαζί πάντα με την 33χρονη Berrak Tuzunatak που πέρα από σούπερ δημοφιλής (και με μυαλό για business-αυτό έχει σπουδάσει άλλωστε) έχει και ένα υπέροχο σώμα. Επιπέδου μοντέλου διεθνών προδιαγραφών, παρόλο που αρνήθηκε να ασχοληθεί με τον χώρο.

Ενώ μόνη απαρατήρητες δεν περνάνε οι αναλογίες της Tugba Ercan, μοντέλο, ηθοποιός, παρουσιάστρια και ένα από τα κορίτσια του World Poker Tour με έδρα το Φορτ Λότερντειλ.

Τι μένει για το τέλος; Η Μις Υφήλιος 2002 Azra Akin που γεννήθηκε στην Ολλανδία και έκανε καριέρα στην Τουρκία. Σκέφτεσαι κάποια καλύτερη για να γεφυρώσει τις διαφορές;

Ενώ Τουρκικής καταγωγής Ολλανδέζα είναι και η Μις Τουρκία 2011, Melisa Asli Pamuk, με μπόνους το fun in the sun instagram account.

Μισό να στην δείξω λίγο καλύτερα, για να αποφύγουμε πιθανή παρεξήγηση.

Κρίμα, δεν είναι, να απαγορεύσεις σε τέτοιες γυναίκες την είσοδο οπουδήποτε;