PUBLI

Τα Όσκαρ των sex tapes

Στα 42 της η Cameron Diaz αποφάσισε να γυρίζει το δικό της Sex Tape, το οποίο προσγειώνεται στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Αυγούστου. Αφορμή για να θυμηθούμε τα καλύτερα από τα ΧΧX του είδους.

Το Sex Tape είναι η πρώτη ταινία στην οποία η Cameron εμφανίζεται γυμνή. Και ναι, είναι κωμωδία. Έτσι και αλλιώς όμως, ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία, κατατάσσονται και οι υπόλοιπες ταινίες ενός είδους που έχει εξελιχθεί σε ολόκληρη βιομηχανία. Εκεί που τα συμφέροντα είναι πολλά (ελάχιστες είναι πλέον εκείνες που κυκλοφορούν παρά τη θέληση των πρωταγωνιστών) και το αν το σεξ είναι καλό ή όχι έχει συνήθως τη λιγότερη σημασία από όλα.

Όλα ξεκίνησαν από το πέος ενός Έλληνα

Συγκεκριμένα του Tommy Lee που είδε, το 1998, την ταινία που είχε φτιάξει από τον μήνα του μέλιτος του με την Pamela Anderson να κάνει φτερά από το σπίτι του και να κυκλοφορεί στο ίντερνετ και στα videoclub ανά την επικράτεια. Βαρώντας πανηγυρικά την έναρξη της εποχής του celebrity sex tape.

Ναι, το σεξ ήταν λίγο σε ποσότητα (βλέπε 6 λεπτά από τα 75 της συνολικής διάρκειας). Αλλά μιλάμε για μια εποχή που όλος ο πλανήτης ήταν καψουρεμένος με την Pamela και το slo-mo τρεξιμό της στις Baywatch παραλίες. Επίσης είχε την πλάκα του να βλέπεις τον Tommy να οδηγεί ένα γιοτ χρησιμοποιώντας το τεράστιο μόριό του.

Η Pamela μας έδωσε άλλη μια τέτοια χαρά όταν, το 1998, κυκλοφόρησε και ένα άλλο βίντεο που την έδειχνε να ‘εξασκεί’ το άθλημα με τον τραγουδιστή τον Poison Bret Michaels. Εδώ το σεξ ήταν καλύτερο, αλλά η διάρκεια υπερβολικά μικρή. Επίσης να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια ταινία που η Pamela δεν ήθελε να βγει στη δημοσιότητα. Αν και, μεταξύ μας, μόνο καλό έκανε στην καριέρα της.

Ειδική μνεία στο sex tape του 1993 ανάμεσα στον Vince Neil των Motley Crue με την σύντροφό του, πορνοστάρ Janine Lindemulder και την ηθοποιό Brandy Ledford. Όχι μόνο γιατί η Janine είναι από τις αγαπημένες μας πορνοστάρ όλων των εποχών αλλά γιατί σηματοδοτεί το 2ο μέλος του ίδιου group που είχε την τιμή να είναι μέλος του club. Και μάλιστα σε μια εποχή που αυτό δεν ήταν συνηθισμένο.

Εκείνα που λάνσαραν αυτοκρατορίες

Μπορεί η ίδια η ταινία να είναι χάλια, έχοντας γυριστεί με night vision φακό, η Paris να μην φαίνεται ιδιαίτερα ορεξάτη (βλέπε σταματάει στη μέση να απαντήσει στο τηλέφωνο) και ο Rick Saloman που την κυκλοφόρησε ελεεινός και τρισάθλιος, ωστόσο το 1 night in Paris, που κυκλοφόρησε το 2003, είναι μάλλον η best selling ταινία του είδους όλων των εποχών.

Με πρωταγωνίστρια την -23χρονη τότε- βαθύπλουτο διάδοχο της αυτοκρατορίας Hilton, λίγο πριν την πρεμιέρα του reality Τhe Simple Life. Η οποία, μετά τις αρχικές μηνύσεις, τελικά έκανε την ανάγκη φιλότιμο και άρχισε να παίρνει ποσοστό από τα κέρδη.

Τουλάχιστον εκείνη δεν το έκανε επίτηδες. Όμως αποτέλεσε ‘έμπνευση’ για όλες όσες ακολούθησαν. Ξεκινώντας από την -άγνωστη τότε- καλύτερή της φίλη, Kim Kardashian, που επέλεξε για παρτενέρ της τον προικισμένο -όχι στην ραπ- Ray J.

Η ίδια η ταινία, παρότι δεν έχει και τόσο πολύ σεξ (είναι περισσότερο υλικό από διακοπές στο Μεξικό), είναι εξαιρετικά ‘αξιοπρεπής’ για τα δεδομένα του είδους. Και η Kim αποδεικνύει ότι εδώ είναι ο τομέας στον οποίο έχει πραγματικά ταλέντο. Μεταξύ άλλων ταλέντο και στο να προσποιείται ότι έχει οργασμό.

Αν και η πραγματική αξία της αποτελεί το γεγονός ότι, μέσω της, φτιάχθηκε η τύχη ολόκληρης της οικογένειάς της, που βρέθηκε να απολαμβάνει συμβόλαιο -για το Keeping Up with the Kardashians που ακολούθησε- της τάξεως των 65 εκ. δολαρίων (η ίδια πήρε μόνο για την ταινία 5 εκ. δολάρια).

Oι καλύτερες του είδους

Μπορεί να μην είναι τόσο διεθνώς επώνυμη όσο οι υπόλοιπες της λίστας, αλλά το sex tape της Κροάτισσας ποπ σταρ Severina Vučković, που την δείχνει να βγάζει τα μάτια της με ένα παντρεμένο, είναι τόσο παθιασμένο και έντονο που θα το ζήλευαν ακόμη και οι επαγγελματίες του είδους.

Ίσως ακόμη περισσότερο επειδή η Severina, εκείνη την εποχή, το έπαιζε καλή Καθολική που ήταν εναντίον των προγαμιαίων σχέσεων. Αγαπημένη στιγμή το πλατύ χαμόγελο που ρίχνει, εκεί προς το τέλος, στην κάμερα.

 

Στην ίδια κατηγορία μπαίνει δικαιωματικά το βίντεο που δείχνει την Carolyn Murphy, πρόσωπο της Estee Lauder, μοντέλο του Sports Illustrated και το πιο επώνυμο (και όμορφο) μοντέλο που έχει γυρίσει ποτέ sex tape, να απολαμβάνει τον μήνα του μέλιτος της με τον τότε σύζυγό της Jake Schroeder. Ο οποίος και αργότερα προσπάθησε να πουλήσει το βίντεο και βρέθηκε κατηγορούμενος για εκβιασμό. Προσωπικά μου αρέσει και ο χορός της στην αρχή. Εσάς;

Άντε, για να είμαι δίκαιος, εξίσου όμορφη είναι και η Daniela Cicarelli, πρώην VJ του MTV Brasil. Αν και το δικό της βίντεο, που την δείχνει να κάνει σεξ σε μια παραλία στην Ισπανία, δεν είναι ιδιαίτερα καλό.

Ενώ στην κατηγορία best of the rest μπαίνουν δικαίως αυτά της Πορτορικανής Noelia (2007) και της Αργεντινέζας Belén Rodríguez (2001). Και οι δυο είναι πανέμορφες. Και τα δυο βίντεο είναι κάτι παραπάνω από ‘αξιόλογα’. Επιβεβαιώνοντας, αν θέλετε, τα περί λατινοαμερικάνικου ταμπεραμέντου.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει στον τύπο που φαίνεται στο βίντεο του 2008 να κουτουπώνει ταυτόχρονα τις υποψήφιες Miss Universe του Trinidad και της Ιαπωνίας σε ένα επικό τρίο. Ένα ‘επικό’ κατόρθωμα που οφείλει κάποτε να αναγνωριστεί.

Οι πιο μούφα

Είναι σαφές ότι υπάρχουν sex tape που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουμε υποχρεώσει τα μάτια μας να δούν. Όπως του παππού -αλλά προικισμένου- Hulk Hogan να κουτουπώνει την -σεξι- γυναίκα του καλύτερού του φίλου. Παραπονούμενος, ταυτόχρονα, ότι μόλις έφαγε σαν γουρούνι.

Ή, αντίστοιχα, του Dustin Diamond (βλέπε Screech από το Saved by the Bell) που προσπάθησε να αναβιώσει την καριέρα του γυρίζοντας ένα sex tape με δυο πορνοσταρ. Την μοναδική του είδους που περιλαμβάνει ένα Dirty Sanchez (αν δεν ξέρετε τι είναι, μην το γκουγκλάρετε).

Καθώς επίσης της παραμορφωμένης από τα αναβολικά wrestler Chyna (κυκλοφόρησε το 2008), η οποία, ωστόσο, πούλησε σαν τρελή.

Του Mini-Me Verne Troyer μαζί με την πρώην σύντροφό του Ranae Shrider. Ναι, του Mini-Me. Δεν κάνω πλάκα.

Ή του παρανοημένου Tom Sizemore που περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές πόρνες αλλά επίσης δεν βλέπεται με τίποτα.

Αν και, για μένα, μεγαλύτερη απογοήτευση και ντροπή του είδους παραμένει εκείνη που γύρισε η Gena Lee Nolin του Baywatch το 2003, με τον τότε σύζυγό της Greg Fahlman. Και η οποία, αφού κλάπηκε από το ζεύγος, πουλήθηκε έναντι 1 εκ. δολαρίων.

Απογοήτευση γιατί, ήδη από το πρώτο λεπτό, συνειδητοποιείς πόσο ξενέρωτη είναι στην πραγματικότητα τόσο η Gena, η οποία ωστόσο είναι πανέμορφη, όσο και ο μη προικισμένος σύζυγός της.

Ενώ απογοήτευση, υπό μια έννοια, είναι και αυτή της Kendra Wilkinson (2010) που την δείχνει όταν ήταν 18 χρονών. Κυρίως γιατί δείχνει πόσο πολύ δουλειά χρειάστηκε να κάνει (παντού, όχι μόνο στο στήθος) για να μετατραπεί σε υλικό για Playmate.

Οι Ελληνοαγγλίδες το κάνουν καλά

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δυο Ελληνίδες που έχουν γίνει πρωταγωνίστριες σε sex tape είναι Αγγλικής καταγωγής. Συγκεκριμένα η Tζούλια Αλεξανδράτου, που, αν θυμάστε, προσπαθούσε να μας πείσει στην αρχή ότι ο Γάλλος πορνο-σταρ με τον οποίο γύρισε την πρώτη ταινία ήταν σύντροφός της.

Καθώς επίσης η Τulisa Contostavlos, τραγουδίστρια και κριτής στο X Factor που είδε τον πρώην της, Justin Edwards, να την κυκλοφορεί χωρίς την έγκρισή της. Και μάλιστα κυριολεκτικά στα καλάθια στο δρόμο (μετά από μια σχετική ιντερνετική απαγόρευση). Κάτι που μπορεί να της τσάκισε το ηθικό, αλλά της εκτόξευσε στην στρατόσφαιρα την δημοσιότητα.

Oι βέρες Αγγλίδες το κάνουν καλύτερα

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι Αγγλίδες φτιάχνουν τις καλύτερες. Ίσως επειδή στο σεξ, δεν έχουν ιδιαίτερα ταμπού. Ξεκινώντας από την Abi Titmuss, τότε (2004) νοσοκόμα και φιλενάδα του παρουσιαστή John Leslie, την οποία εκείνος βιντεοσκόπησε να κάνει τα διάφορα με εκείνον και το μοντέλο Aisha Abubakar. Απλά εξαιρετική.

Όπως και το στοματικό της προικισμένης glamour model Keeley Hazell που προσγειώθηκε στο internet το 2007 και την δείχνει διακοπές με έναν πρώην γκόμενό της.

Αν και η πρωτεργάτρια του είδους δεν είναι άλλη από την Katie Price (πρώην Jordan), πίσω στο 1999 (όταν ήταν ακόμη σέξι), την οποία, στη διάρκεια ενός μικρής διάρκειας βίντεο, βλέπουμε να ικανοποιείται διαδοχικά με ένα δονητή, ένα πέος και ένα μεγάλο δάχτυλο.

Εκείνες που προσπαθούν υπερβολικά (και αυτό είναι μείον τους)

Μετά την επιτυχία της Kim, πολλές προσπάθησαν να γυρίσουν sex tape για να φτιάξουν καριέρα. Και οι εταιρίες παραγωγής άρχισαν να τσιμπάνε όλες εκείνες που ήταν πρόθυμες.

Όπως την Farrah Abraham, γνωστή από το Teen Mom, που πρώτα έκανε μερικές πλαστικές και μετά γύρισε το -suprise hit-Backdoor Teen Mom μαζί με τον έμπειρο porn star James Deen. Η ταινία είναι καλή. Είναι όμως καταθλιπτικό να ξέρεις ότι μια μητέρα, στα 20 της, βλέπει το sex tape ως καλή κίνηση καριέρας. Εξίσου καταθλιπτικό με το να θεωρεί το ίδιο μια 47χρονη όπως η Danielle Staub του Real Housewives. Ενώ, στην περίπτωση της λιλιπούτειας bisexual Tila Tequila, το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ πρόθυμη. Τα κάνει όλα. Το ξέρουμε.

Το ξέρει. Και αυτό δεν είναι πολύ σέξι.

 

Για τους άντρες τα πράγματα είναι διαφορετικά

Μια sex tape, ειδικά όταν είναι αληθινή και κυκλοφορεί παρά τη θέληση της πρωταγωνίστριας, είναι ικανή να καταστρέψει μια καριέρα. Όπως της Miss USA Carrie Prejean που της πήραν τον τίτλο.

Ή της Ινδονήσιας pop star Ariel που έφαγε 3 1/2 χρόνια στην φυλακή όταν επιβεβαιώθηκε ότι πρωταγωνιστεί σε δυο sex videos. Αντιθέτως, όταν πρωταγωνιστής είναι άντρας, δεν ανοίγει μύτη. Είναι μέχρι και μαγκιά. Με την εξαίρεση πάντα του Rob Lowe που είδε το 1988 να κυκλοφορεί ένα βίντεο που τον δείχνει να κάνει σεξ με δυο ανήλικες και ο οποίος μόλις πριν μερικά χρόνια πήρε πάλι τα πάνω του.

Κατά τα άλλα αλώβητος βγήκε ο Colin Farrell, η ταινία του οποίου -με παρτενέρ την Playmate Nicole Narain- κυκλοφόρησε το 2006. Και η οποία συνεχίζει να είναι η μοναδική που αξίζει να δείτε.

 

Σε αντίθεση με τις αντίστοιχες του Fred Durst των Limp Bizkit (2005) μαζί με μια αγνώστου ταυτότητας θαυμάστρια, των Kid Rock και Scott Stapp (1999) που κουτουπώνουν 4 groupies, του Bam Marger του Jackass (2011) μαζί με την όμορφη αρραβωνιαστικιά του Jenn Rivell και του Gene Simmons των Kiss (2008) με μια Αυστραλέζα μοντέλο που είναι φανερό ότι καθόλου δεν το διασκεδάζει.

Εκείνη που περιμένουμε πώς και πώς

Κάθε λίγο και λιγάκι κυκλοφορεί και μια φήμη για ένα sex tape επώνυμης που, όπου να’ναι, κυκλοφορεί. Συνήθως αποδεικνύονται άνθρακας. Εκτός από εκείνο που δείχνει την Jennifer Lopez στον μήνα του μέλιτος με τον πρώην σύζυγό της, Ojani Noa, και η οποία περιλαμβάνει 20 λεπτά συνουσίας. Αυτή υπάρχει. Αλλά το θέμα έχει καταλήξει στα δικαστήρια. Οπότε ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αρθεί η προσωρινή απαγόρευση και θα μάθουμε να βλέπουμε την Jennifer αλλιώς και αλλιώτικα.

 

Άξιες αναφορές (για χάρη της ιστορίας)

Της διαβόητης πρωταθλήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ Tonya Harding η οποία, το 1994, πούλησε ένα βίντεο που την δείχνει να κάνει σεξ με τον σύζυγό της μετά από ένα πάρτι μεταμφιεσμένων. Η μοναδική αθλήτρια της λίστας.

Της Jenna Lewis από το πρώτο Survivor που γύρισε και κυκλοφόρησε το 2004 μια ταινία που την δείχνει να κάνει σεξ με τον σύζυγό της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Las Vegas. Ισχυριζόμενη ότι της την έκλεψαν. Ιστορική γιατί είναι η πρόταση από τις πολλές faux sex tape που ακολούθησαν.

Και, τέλος, της Kristin Davis από το Sex and the City, που την δείχνει όταν ήταν αρκετά μικρότερη. Ακριβώς επειδή ήταν η τελευταία που περιμέναμε να δούμε έτσι.