HOUSE TWENTY FOUR

Πάντα θα είμαστε παιδιά για τον παππού και τη γιαγιά

Οι φιγούρες PLAYMOBIL play & give ήταν η καλύτερη αφορμή για να αναπολήσουμε τα δικά μας παιδικά χρόνια.

Κόσμοι μαγικοί, καμιά φορά φαντασιακοί ή και μακρινοί. Για κάθε παιδί που λάτρευε τα Playmobil, η ώρα που περνούσε μαζί τους ήταν κάθε φορά κι ένα ταξίδι. Στον κόσμο των Ινδιάνων και το νησί των πειρατών, στο παλάτι της πριγκίπισσας και την εποχή των ιπποτών. Τα Playmobil γνώριζαν πάντα στα παιδιά τον κόσμο γύρω τους, τα δίδασκαν ιστορία, τα έφερναν σε επαφή με κουλτούρες και παραδόσεις που δεν βρίσκονταν γύρω τους.

Έτσι ένιωθα κι εγώ κάθε φορά που έβγαζα κάποια από τα Playmobil στη μέση του δωματίου για να περάσω ατέλειωτες ώρες χαράς και ξεγνοιασιάς μαζί τους. Ένιωθα να ταξιδεύω σε έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον γύρω μου. Και κάθε φορά που τώρα, αν και μεγάλος, πιάνω Playmobil στα χέρια μου, νιώθω ότι το ταξίδι είναι ακόμα ζωντανό.

 

Την περασμένη εβδομάδα όμως, με κάποιες νέες φιγούρες Playmobil στα χέρια, ένιωσα πολύ διαφορετικά, πολύ ξεχωριστά. Κι αυτό γιατί αυτή τη φορά, με αυτές τις φιγούρες, ο κόσμος στον οποίο έμπαινα ήταν ένας κόσμος πολύ κοντινός, πολύ συγκινησιακός, για κάθε μεγάλο και μικρό παιδί. Πολύ απλά γιατί είναι ο κόσμος του παππού και της γιαγιάς.

Tο κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give της PLAYMOBIL Hellas συνεχίζει το πολυετές έργο του και παρουσιάζει 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες,  που αυτή τη φορά έχουν ως στόχο να τιμήσουν και να αναδείξουν την αξία της ελληνικής οικογένειας. Ο παππούς η γιαγιά και τα εγγονάκια τους γίνονται οι πρωταγωνιστές όχι μόνο στο παιχνίδι μας αλλά και στο νέο παραμύθι που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της PLAYMOBIL Hellas, με τίτλο «Τα μαγικά του παππού και της γιαγιάς».

Φωτογραφίες: Σύλβια Σαχίνη

Οι φιγούρες στα χέρια ενός μεγάλου ξυπνούν αναμνήσεις. Στα χέρια ενός παιδιού λειτουργούν ως υπενθύμιση των στιγμών που ζουν με τον παππού και τη γιαγιά. Βάζοντας τις φιγούρες αυτές στο Σπίτι της 24MEDIA, βάζοντάς τις στη ζωή μας, προσπαθήσαμε να θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές που ο παππούς και η γιαγιά έκαναν τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο γεμάτη, πιο ξεχωριστή.

Σαν εκείνες τις βόλτες στο πάρκο με το ποδήλατο. Με τον παππού ή τη γιαγιά να ανησυχούν μην “πάθει κάτι το παιδί”. Μην πέσει, μην χτυπήσει, μην χαλάσει τη ζαχαρένια του. Κάθε βόλτα μαζί τους ήταν μοναδική, ήταν μια βόλτα που μύριζε αγάπη. Γιατί η γιαγιά θα έκρυβε πάντα στην τσάντα της μια σοκολάτα και ο παππούς θα σε έπαιρνε αγκαλιά στο παγκάκι να σου πει τις δικές του αγαπημένες ιστορίες.

Κι όταν γυρνάγατε στο σπίτι; Ο παππούς ήταν εκεί να σε βοηθήσει με τα μαθήματα, να παίξει μαζί σου, να σου διαβάζει ένα βιβλίο ή ένα παραμύθι. Κι η γιαγιά ήταν εκεί για να σε κάνει μπάνιο, να σου φτιάξει να φας εκείνο που αγαπάς, να σε έχει δίπλα της σε ό,τι κι αν κάνει, από το μαγείρεμα μέχρι το συμμάζεμα και το χάζι στην τηλεόραση.

Όταν ήσουν με τον παππού και τη γιαγιά δεν χρειαζόσουν τίποτα άλλο γιατί τα είχαν όλα εκείνοι έτοιμα για εσένα. Εκείνοι σε “καλομάθαιναν”, εκείνοι σου έδειχναν τη ζωή με το δικό τους τρόπο, χωρίς το υποχρεωτικά σκληρό πρόσωπο που κάποιες στιγμές έπρεπε να φορέσουν οι γονείς.

 

Κρατούσα τις φιγούρες στα χέρια μου και σκεφτόμουν ότι είναι ιδανικό δώρο για κάθε παιδί. Μη σου πω και για κάθε μεγάλο που θέλει να βουτήξει στο βάζο των δικών του παιδικών αναμνήσεων. Υπάρχει εξάλλου κι ένα μεγάλο κίνητρο ακόμα για να κάνεις αυτές τις φιγούρες δικές σου. Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από την πώληση αυτών των φιγούρων του προγράμματος PLAYMOBIL Play & Give θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που βασικό στόχο έχει την ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών / αιμοποιητικών κυττάρων, καθώς και την εγγραφή τους ως εθελοντών δοτών.

 

Η ενέργεια αυτή από τον Playmobil έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μας έμαθαν ο παππούς και η γιαγιά. Να αγαπάμε τους ανθρώπους γύρω μας και να χαιρόμαστε κάθε ξεχωριστή στιγμή με εκείνους που έχουμε στην καρδιά μας.

Όπως τον παππού και τη γιαγιά.