Κείμενα

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου νηστίσιμο;

Με τα φαγητά της νηστείας δεν πείνασε ποτέ κανείς.

Το μεγαλύτερο ψέμα που σχετίζεται με τη διατροφή μετά το 'από Δευτέρα δίαιτα' είναι το 'πεινάμε στην περίοδο της νηστείας'. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να σέβεται τη φεϊσμπουκική του προσωπικότητα και να μην έχει ανάμεσα στις ανοιχτές -γιατί τέτοια στιγμιότυπα πρέπει να φαίνονται- φωτογραφίες του ένα σαρακοστιανό τσιμπούσι.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη φορά που είδα ένα κείμενό μου να δημοσιεύεται

Ένας συντάκτης ανατρέχει στις αναμνήσεις του και ανακαλεί την #protifora που άνοιξε ένα περιοδικό και είδε τυπωμένο το όνομά του.

Μετά από την ερώτηση “Ποιον αγαπάς πιο πολύ, τη μαμά ή τον μπαμπά;” το βραβείο απύθμενης χαζομάρας διεκδικεί η ερώτηση “προτιμάς το digital ή το έντυπο;”. Προσωπικά νιώθω την ίδια χαρά όταν αντικρίζω ένα κείμενο μου και στις δύο μορφές.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο καλά ξέρεις τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας;

Για να δούμε, αν έδινες σήμερα για δίπλωμα οδήγησης θα το έπαιρνες;

Το παραδέχομαι. Όταν διάβαζα για να δώσω σήματα περισσότερα από 10 χρόνια πριν, κάποιες απαντήσεις τις είχα απομνημονεύσει τόσο καλά που ήξερα μέχρι και σε ποιο σημείο μπαίνουν τα κόμματα κι οι τελείες.

Διαβάστε περισσότερα

Το Broken Shaker άλλαξε τα bar μια για πάντα

Μια μικρή ματιά σε ένα υπέροχο bar στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί όπου οι αρετές και ο πήχης του World Class είναι πολύ υψηλά. Ο Gui Jaroschy εξηγεί το πώς έφτασαν εκεί.

Ήταν από τα λιγοστά βράδια στο Miami που δεν είχαμε κάτι κανονισμένο να κάνουμε στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Τελικού του World Class. Το βράδυ ήταν δικό μας και για κάποιο λόγο, δεν υπήρχε καμιά άλλη πρόταση στο τραπέζι πέραν του να επισκεφτούμε το The Broken Shaker. Τον λόγο τον έμαθα μπαίνοντας σε αυτό το ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο που έμοιαζε με hostel και ένιωσα ξαφνικά ένα κύμα χαλάρωσης και διασκέδασης να με διαπερνά, δίπλα σε μια πισίνα με άτσαλα κρεμασμένους γλόμπους και καναπέδες τοποθετημένους ανάστατα μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να παίρνω χαρτζιλίκι από τη μάνα μου στα 40

Δεν με τιμά, αλλά δεν είμαι ο μόνος. Άλλωστε, σε αυτή τη χώρα, όλοι για τους συνταξιούχους δεν δουλεύουν;

"Πάρε ένα πενηντάρικο να πάρεις κάτι στο παιδί. Και ένα για σένα. Εγώ τα βγάζω πέρα, μην ανησυχείς". Αυτό μου λέει η μάνα μου, με θλίψη στα μάτια που κάνω πως δεν βλέπω, κάθε φορά που την επισκέπτομαι στο δυάρι της στην Καλλιθέα. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει λίγες μέρες αφού πάρει τη συνταξή της.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείς να βγάλεις την προπόνηση ενός επαγγελματία αθλητή;

Ένα πρόγραμμα ασκήσεων με υψηλό βαθμό δυσκολίας για να αξιολογήσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.

Το πρόγραμμα έχει τη μορφή διαλειμματικής προπόνησης. Σκοπός του είναι η καύση λίπους και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Στην αρχή είναι πιθανό να κουραστείς πολύ γρήγορα, λόγω της δυσκολίας κάποιων ασκήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

15 ημίτρελοι αθλητές που θα θέλαμε μαζί μας στην ταβέρνα

Προσοχή: Η παρακάτω λίστα είναι γεμάτη τύπους που θέτουν εν αμφιβόλω την άρτια διεξαγωγή του μυστηρίου της ταβέρνας. Αλλά χαλάλι τους.

Ήταν Τσικνοπέμπτη και δεν είχαμε σκάσει στο φαγητό ακόμα, γιατί αν είσαι πολύ χορτασμένος η ομιλία είναι πρόβλημα. Το φως που έπεφτε στα τραπέζια της σουβλακερί ήταν βαθύ κίτρινο. Η τηλεόραση έπαιζε ποδόσφαιρο διότι ευτυχώς τα σουβλατζίδικα δεν έχουν μετατραπεί ακόμα σε καφετέριες που δείχνουν το Model TV ή το Kagouras. Σε αυτήν την κατάσταση, ανεξήγητης χαράς, αν βγάλεις απ’ έξω το γεμάτο στομάχι, ο φίλος μου ο Αντώνης έριξε το θέμα: με ποιους αθλητές ή ανθρώπους των σπορ θα θέλαμε να συναγελαστούμε και να φάμε;

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.