ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ασφάλεια, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας: Αν το αυτοκίνητο σου φαίνεται μπελάς, υπάρχουν λύσεις

Μήπως έχει έρθει η ώρα να σκεφτείς την προοπτική της μακροχρόνιας μίσθωσης ενός οχήματος;

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Λέγεται ‘φτιάξε τη λίστα’ και οι κανόνες του είναι απλοί. Έχετε ένα λεπτό περιθώριο να καταγράψετε όλες τις οικονομικές σας υποχρεώσεις. Από ΕΝΦΙΑ μέχρι τέλη κυκλοφορίας, από ΦΠΑ μέχρι ασφάλεια αυτοκινήτου, από ‘αλληλεγγύη’ μέχρι ΚΤΕΟ.

Διαβάστε περισσότερα

Από το Αριστοτέλειο, στη Formula 1!

Κάθε φορά που ασχολούμαι με πανεπιστημιακές ομάδες ή ακόμα περισσότερο με το F1 In Schools, μία σκέψη με καταδιώκει σαν εμμονή: ''Τι θα είχα κάνει αν υπήρχαν τέτοιες πρωτοβουλίες και στη δική μου εποχή;''.

Δεν είναι Χριστουγεννιάτικη ιστορία για να πω στην κόρη μου πριν κοιμηθεί αλλά ένα πραγματικό δρομολόγιο με όχημα τη συμμετοχή της ART, της αγωνιστικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Formula Student! Επιβιβαστείτε για να δείτε πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Διαβάστε περισσότερα

Nico Rosberg: Ο πρωταθλητής που λατρέψαμε να αμφισβητούμε

Πριν από μερικά 24ωρα χρίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής! Κι όμως, ο Nico Rosberg δεν τυχαίνει ευρείας αναγνώρισης για το οδηγικό του ταλέντο. Το Oneman ψάχνει το γιατί!

Θα ξεκινήσω το κείμενο με ομολογία. Είμαι ένοχος κύριε αναγνώστη. Ποτέ δεν πίστεψα στο ταλέντο του, ποτέ δεν περίμενα πως θα γινόταν παγκόσμιος πρωταθλητής, ακόμα κι όταν η πλάστιγγα έγερνε τρομακτικά υπέρ του, τα λεφτά μου τα έβαζα στην ανατροπή από πλευράς Lewis Hamilton. Κι όμως η καρό σημαία στη σεζόν του 2016 έπεσε και στο θρόνο στρογγυλοκάθισε ο ξανθός, για πολλούς άγευστος, για τους περισσότερους άνευρος οδηγός, που ακούει στο όνομα Nico Rosberg. Και τώρα, στο τέλος του δρόμου, η αντικειμενική αξιολόγηση όσων είδαμε στη σεζόν, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το άξιζε. Πάμε να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ…

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαίε, μάθε να οδηγείς σαν Έλληνας!

Περάσαμε τέσσερις μέρες στους δρόμους δύο ευρωπαϊκών χωρών και αναπόφευκτα αναρωτιόμαστε: είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε στην ελληνική άσφαλτο;

Δεν ανακάλυψα τον τροχό, ούτε τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου. Όποιος έχει κάνει έστω και ένα χιλιόμετρο σε δρόμους ‘προηγμένης’ ευρωπαϊκής χώρας ξέρει, και ξέρει καλά, πως η σύγκριση είναι απογοητευτική. Σε κάθε τομέα. Πάμε λοιπόν να καταγράψουμε απορίες, εντυπώσεις και πονήματα, που μας οδηγούν στην προτροπή προς τους φίλους μας ανά τη Γηραιά Ήπειρο, να βάλουν λίγο… Έλληνα μέσα τους όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Για να δούμε στην τελική,  αν μπορούμε να τους κάνουμε σαν τα μούτρα μας.

Διαβάστε περισσότερα

O Trump είναι σε πόλεμο!

Δεν είναι μόνο οι gay, οι γυναίκες, οι μειονότητες, οι μετανάστες, οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη γενικότερα που τρομοκρατήθηκαν από την εκλογή του Donald Trump. Τον ίδιο πανικό βιώνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες! Διαβάστε γιατί.

Terry Grant, ο stuntman των 23 ρεκόρ Γκίνες

Δουλειά του είναι να κάνει κάθε λογής παλαβομάρα με αυτοκίνητο. Όχι απαραίτητα στους τέσσερις τροχούς. Ο απόλυτος stuntman αποκαλύπτεται στον Πάνο Σεϊτανίδη.

Μία από τις αγαπημένες μου ελληνικές ταινίες όταν ήμουν πιτσιρικάς, ήταν το ‘Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα’ με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι πολύ πιο μικροκαμωμένος από τον αγαπημένο ηθοποιό αλλά αρέσκεται και αυτός στο να σπάει πλάκα, σπάζοντας παράλληλα κάθε λογής ρεκόρ. Συγκεκριμένα, κατέχει ήδη 23 Ρεκόρ Γκίνες!

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορίες Στρατιωτικής Τρέλας: Ειδικότητα οδηγός!

Ποια καταλληλότερη ημέρα από την 28η Οκτωβρίου για να οδηγηθούμε νοερά πίσω, στις μέρες της θητείας;

Είτε γιωτάς, είτε ΟΥΚάς, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μία ιστορία να πει από τις μέρες, μήνες ή και χρόνια που πέρασε φαντάρος. Ντυμένος στο χακί, μοδίστρα ή πιλαφάς, η συνισταμένη ήταν κοινή και αφορούσε στον απόλυτα χαραμισμένο χρόνο από τη ζωή σου. Είκοσι μήνες χασομέρι, πριν την ώρα του «στραβάδια, απολύομαι» του Τζίμη του Πανούση. Κι όσο κι αν έχω συνειδητά/ασυνείδητα σβήσει το μεγαλύτερος τους μέρος από κάθε σκληρό δίσκο του μυαλού μου, ένα παλιό φωτογραφικό άλμπουμ που βρέθηκε τυχαία στα χέρια μου, πυροδότησε μία κατά ριπάς ομοβροντία αναμνήσεων. Κάποιες από αυτές, θα τις διαβάσετε πιο κάτω. Κι αν θέλετε μετά, με πάτε κόντρα!

Διαβάστε περισσότερα
6 7 8 9 10 11 12

Ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν είναι πως δεν ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά να... δεν θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόμουν. Και όχι πως δεν πήγαινα σε όλες τις πορείες στο Πανεπιστήμιο, σε όλες πήγαινα, αλλά να.... πάντα πίστευα πως το κάναμε με τον τρόπο των αγοριών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.