ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Νέα Lexus LC 500 coupe θα σε κάνει να την ακούσεις

Το ολοκαίνουριο supercar της Lexus έχει κάτι από τον ήχο του Mark Ronson (και υπερηχητική τιμή).

Βασισμένο πάνω στο πρωτότυπο LF-LC που παρουσιάστηκε πριν από 5 χρόνια στις διεθνείς εκθέσεις, το μοντέλο παραγωγής, το LC 500 coupe, αλλά και η υβριδική του έκδοση, πρόκειται να λανσαριστούν στην αγορά τον ερχόμενο Μάιο.

Πρόκειται για ένα supercar το οποίο έρχεται με… σολάρισμα, από τον διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό Mark Ronson.

Εντυπωσιακό αμάξωμα, ανάρτηση από αλουμίνιο για εξοικονόμηση βάρους, V8 κινητήρας 5.0 λίτρων, ατμοσφαιρικός, που αποδίδει 471 ίππους, με 4,5 δευτ. επιτάχυνση καθώς και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 10 ταχύτητες, στοιχειοθετούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Διαθέτει και σύστημα Drive Mode Select, με τον οδηγό να επιλέγει τον τρόπο οδήγησης, ενώ η πίσω αεροτομή είναι ενεργή και ρυθμίζεται σε ταχύτητες πάνω από 80 χλμ./ώρα για καλύτερο κράτημα.

Αλλά και για αυτούς που αρέσκονται στις υβριδικές εκδόσεις, στις οποίες η Lexus έχει παράδοση, θα διατίθεται και η LC 500h, που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 3,5lt V6 και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνολική ισχύς αγγίζει τους 354 ίππους, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο 4 ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο κινείται κυρίως ηλεκτρικά και το μοτέρ βενζίνης επεμβαίνει σε ταχύτητες άνω των 128 χλμ./ώρα. Μάλιστα, είναι το πρώτο υβριδικό Lexus που μπορεί να σπινάρει τους πίσω τροχούς, ενώ διαθέτει για πρώτη φορά μια συμπαγή, ελαφριά μπαταρία ιόντων λιθίου.

Οι τιμές για την Αμερική θα είναι 92.000 δολάρια και 96.510 η υβριδική, όμως στην Ελλάδα με τους φόρους η τιμή ανεβαίνει πολύ.

Όπως και τα ντεσιμπέλ, από τη μουσική του Mark Ronson, τον οποίο χρησιμοποιεί η Lexus στην καμπάνια λανσαρίσματος του μοντέλου, με το σύνθημα ‘MakeYour Mark’.

 

Η συνεργασία με τον Ronson συνεχίζει τη φιλοδοξία της Lexus να δημιουργεί καταπληκτικές εμπειρίες στους κόσμους της μουσικής, της Τέχνης και της τεχνολογίας. Ακολουθεί την καμπάνια του 2015, ‘The Life RX’ με τον Jude Law, που έδωσε στους θεατές μιας βιωματικής θεατρικής παράστασης την ευκαιρία, από το κάθισμα του οδηγού, να γίνουν πρωταγωνιστές της δικής τους ζωής.