ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι 8 διαφορετικές φωνές που χρησιμοποιούμε στο τηλέφωνο

Γιατί αλλιώς μιλάς στην μητέρα και αλλιώς στον προϊστάμενό σου.

Κάθε φορά που αντιδράμε σε κάποιο εξωτερικό ερέθισμα με τρόπο που διαφέρει από τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει τους γύρω μας να συμπεριφερόμαστε, εμφανίζεται κάποιος καλοθελητής και μας χαρακτηρίζει ως 'διχασμένες προσωπικότητες'.

Διαβάστε περισσότερα

Γεράσαμε: Πώς είναι σήμερα 8 διάσημα μωρά του παρελθόντος

Τα βρέφη του Nevermind και του Νονού μεγάλωσαν.

Δύο γνωμικά διασήμων έχω βαρεθεί να ακούω στη ζωή μου: το περιβόητο "στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί" του Γκάρι Λίνεκερ και το "όλοι δικαιούνται 15 λεπτά δημοσιότητας" του Άντι Γουόρχολ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι κανόνες της εξόδου μετά τη δουλειά

Μια λίστα από φιλικές προς τον χρήστη οδηγίες για μερικές απ' τις καλύτερες μπύρες που πίνει κανείς μια τυχαία καθημερινή.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν ακόμα λόγοι για να σπριντάρεις τελειώνοντας απ' τη δουλειά. Όπως ένα γρήγορο ποτό με τους συναδέλφους σου μετά το γραφείο. (Το 'ένα γρήγορο ποτό' είναι ευφημισμός, ποτέ δεν είναι ένα το ποτό και σπάνια είναι γρήγορο). Και μην ακούσω δικαιολογίες με προτάσεις που περιέχουν τη λέξη κούραση. Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

Τρία χρόνια χωρίς τον Κωστή Παπαγιώργη

Μια ειλικρινής απόπειρα να κατασκευάσουμε το ψηφιδωτό του μαιτρ των αντιφάσεων ακριβώς τρία χρόνια μετά το θάνατό του.

Ένα βιβλίο, τη στιγμή που αναγιγνώσκεται, είναι δικαιωματικό να θεωρείται η καλή πλευρά του εαυτού μας. Να αναδεικνύει τα προτερήματά μας. Εκείνες ακριβώς τις στιγμές μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε πάνω του. Να σημειώσουμε, να υπογραμμίσουμε, να το συνοδεύσουμε με λεξικό. Ή να το αφήσουμε ήσυχο, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουμε άπαντα. Να κάνει τη δουλειά του μέσα μας. Στην ψυχή μας.

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να πούμε μερικές αλήθειες για τη δουλειά μας;

Μερικές σκέψεις περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας και άλλων δαιμονίων.

Φαντάζομαι, για ένα κείμενο, θέμα του οποίου είναι η δημοσιογραφική δεοντολογία, κάποιοι από εσάς θα ψάξετε να βρείτε την αφορμή. Δεν αρνούμαι ότι αυτή υπάρχει, αλλά επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει.

Διαβάστε περισσότερα

10 διάσημοι που θα φοβόσουν να κλειστείς μαζί τους στο ασανσέρ

Ο Μάνος Βακούσης και άλλα 9 άτομα που δεν θα 'θελες με τίποτα να πατήσουν το 'στοπ' ξαφνικά.

Η αμηχανία στο ασανσέρ, όταν συναντάς έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις και χρειάζεται να 'συνταξιδέψετε' μέχρι να φτάσει ο καθένας στον προορισμό του, είναι αβάσταχτη. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, η αμηχανία είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν συναντάς κάποιον που είναι απλώς γνωστός σου.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου δεν θα κάτσει να σκάσει

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, μας μιλάει μεταξύ άλλων για τους κουλτουριάρηδες ηθοποιούς, τις γυναίκες, τα παζλ.

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο υποτιμημένες υπερδυνάμεις εκεί έξω είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει κάποιος να σε κοιτάξει.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.