ΔΙΑΒΑΣΜΑ

1968, η χρονιά που άλλαξε την ιστορία

Από την Άνοιξη στους 'Πάνθηρες' και από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στον Ρόμπερτ Κένεντι, το έτος 1968 είναι το σημαντικότερο που μπορεί να θυμάται κάποιος.

"Υπάρχει ένας ακόμα πιο άγνωστος από τον Άγνωστο Στρατιώτη: η γυναίκα του". Ένα σύνθημα που ακούστηκε σε διαδήλωση στην Αψίδα του Θριάμβου, το 1970, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αντανακλά το πνεύμα εκείνης της εποχής και ότι αφήνεται εν είδει κληροδοτήματος στους επιγόνους και τους μεταγενέστερους, ως και στις μέρες μας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Σειρηνάκης κάνει πράξη την πιο μεγάλη του φαντασίωση

Ο άνθρωπος που μοιράζει φαντασιώσεις στους Έλληνες, δίνει σάρκα και οστά (και βραβεία) στη δική του.

Μπορεί κάποιος να τον φαντάζεται ως άνθρωπο της νύχτας ή σαν τον Hugh Hefner, να περνάει τη μέρα του με κουνελάκια αγκαλιά, αλλά η πραγματικότητα απέχει μίλια μακριά.

Διαβάστε περισσότερα

Μια βραδιά ωραίων ψεμάτων

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Τους ακούει ανέκφραστος να μιλάνε για εκείνον. Τα υπερθετικά ξεπηδάνε σαν πεταλούδες από τα στόματά τους. Δεν τσιγγουνεύονται, το φτάνουν στα άκρα.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 9 σημαντικότερες εφευρέσεις που αποδόθηκαν σε λάθος ανθρώπους

Όχι, το τηλέφωνο δεν το εφηύρε αυτός που νομίζεις.

Ξυπνάς μια ωραία μέρα και σου λένε πως το τηλέφωνο δεν το ανακάλυψε ο Graham Bell, αλλά ένας Ιταλός με το όνομα Antonio Meucci. Αφού σου πέφτει το ακουστικό από τα χέρια -όχι πως το κρατούσες, αλλά δημιουργεί ωραία εικόνα- θυμάσαι όλες εκείνες τις φορές που κέρδισες στο Trivial Pirsuit και στο Taboo αναφέροντας το όνομα του Σκωτσέζου εφευρέτη (;) και προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει πάει στραβά.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως η κοινωνία πετάει τα μωρά από το μπαλκόνι;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος απορεί με αυτούς που μονίμως αναρωτιούνται 'τι θα πει ο κόσμος'.

Πόσες φορές –διάολε- θα πέσει ακόμα από τα σύννεφα η ελληνική κοινωνία; Πόσες φορές δεν έχει εκπλαγεί τα τελευταία διακόσια χρόνια; Πόσες φορές δεν έμεινε με το στόμα ανοιχτό; Πόσες φορές δεν βίωσε ιστορίες σαν αυτές στο Κωσταλέξι, στα Δουνεϊκα και σε δεκάδες μέρη, με γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο; Κι επιπλέον: πόσα βρέφη πέθαναν εξαιτίας αυτής της ασύλληπτης αντίληψης "τι θα πει ο κόσμος;", καρκίνωμα βέβαια της ίδιας της κοινωνίας;

Διαβάστε περισσότερα

Βρήκαμε πού κρύβονται τα πιο ένοχα μυστικά της Κρήτης

Τα διαβάσαμε και σας τα αποκαλύπτουμε.

Ερωτικό νησί η Κρήτη. Όχι μόνο το καλοκαίρι. Όλη τη χρονιά. Είναι άλλωστε γεμάτη με φοιτητές, αφού υπάρχουν δεκάδες επιλογές για σπουδές στο νησί. Είτε Ηράκλειο, είτε Χανιά, είτε Ρέθυμνο, σίγουρα θα πετύχεις νεαρόκοσμο να τριγυρνάει, να φλερτάρει, να κάνει πλάκες.

Διαβάστε περισσότερα

Κάναμε 10 ερωτήσεις σ' ένα γιατρό που υποστηρίζει τη χρήση κάνναβης

Η ιατρική κάνναβη νομιμοποιήθηκε. Είμαστε, όμως, διατεθειμένοι να την χρησιμοποιήσουμε;

Μετά από δεκαετίες ερευνών και συζητήσεων οι υποστηρικτές της φαρμακευτικής (και της βιομηχανικής) κάνναβης δικαιώνονται, αφού από χώρα σε χώρα (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) έχει αρχίσει να νομιμοποιείται η χρήση της.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.