ORIGINALS

11 πράγματα που θα θυμόμαστε από τον Αλαφούζο στον Παναθηναϊκό

Ο πρώην πρόεδρος του τριφυλλιού έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς προεδρίας του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός –η οποία έληξε στις 21/9– οι πράσινοι δεν έζησαν στιγμές δόξας. Αντιθέτως. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2013-14 και το 0-3 μέσα στο Καραϊσκάκη εις βάρος του Ολυμπιακού, τον Μάρτη του 2014.

Παρόλα αυτά, πέρα από τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, τις αποτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, τις αποχωρήσεις-φιάσκο μεγάλων παικτών της ομάδας όπως ο Μάρκους Μπεργκ, τους απίθανους προπονητές τύπου Φάμπρι που πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά και όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έχουμε να θυμόμαστε κάμποσες στιγμές που είχαν πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αλαφούζο.

Πάμε να δούμε 11 από αυτές που γράφτηκαν ανεξίτηλα στην μνήμη μας είτε γιατί ήταν αστείες είτε γιατί ήταν πρωτόγνωρες ακόμα και για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο:

1. Τις πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες

2. Το tweet από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στις 14 Απρίλη του 2013 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και πέντε άτομα της διοίκησης του Παναθηναϊκού βρέθηκαν εγκλωβισμένα στο ασανσέρ της Θύρας των επισήμων για ένα τέταρτο. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κρατήθηκε και σχολίασε.

3. Την παραδοχή του ότι τον φωνάζουν ‘αφραγκούζο’

Βίντεο από Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δώστε προσοχή και στο 9ο δευτερόλεπτο, όταν ο Αλαφούζος δείχνει ποια χειρονομία τού έκανε στο δρόμο ένας φίλος του ‘τριφυλλιού’.

4. Την τοποθέτησή του στο δίλημμα: ‘Κουρού ή Κασερόπιτα’

 

5. Το κάλεσμα για τον καλλωπισμό της Λεωφόρου

Περίπου 300 φίλοι της ομάδας ανταποκρίθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στην πρόσκληση της διοίκησης του Παναθηναϊκού για να καλλωπίσουν το γήπεδο της Λεωφόρου. Κάποιοι καθάρισαν την οδό Τσόχα από τα σκουπίδια και κάποιοι άλλοι έβαψαν τα κάγκελα του γηπέδου. Η ΠΑΕ δεν τους ξέχασε και τους μοίρασε καπέλα της ομάδας, νερά, χυμούς και σάντουιτς.

6. Το παρεάκι με Σαββίδη στη Λεωφόρο

Στα play-off της σεζόν 2013-14 οι ακόμα άγουροι πρόεδροι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ πραγματοποιούν την επιθυμία των οπαδών των ομάδων τους και επιτρέπουν τις μετακινήσεις τους σε Λεωφόρο και Τούμπα.

 

Η κοινή περατζάδα των Αλαφούζου και Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου και η ‘συνύπαρξη’ των οπαδών των δύο ομάδων στο γήπεδο  είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το ξύλο της αρκούδας. Το πόσο λάθος ήταν αυτή η κίνηση το έχει γράψει αναλυτικά ο Θέμης Καίσαρης στο Contra.gr.

7. Την τραγιάσκα του Άρη Γάτα

Ο Αλαφούζος βάλει κατά διαιτησίας, κυβέρνησης και καμόρας. Αυτά, όμως, τα έχουμε ξανακούσει. Την τραγιάσκα του Άρη Γάτα την ώρα του μάχιμου ρεπορτάζ, όμως, δεν την έχουμε ξαναδεί.

8. Το”αυτοί θα φύγουν. Εμείς θα φύγουμε; Αστειεύεστε;”

Ενώ, λοιπόν, ο Γιάννης Αλαφούζος τα βάζει έξαλλος με το ελληνικό ποδοσφαιρικό κατεστημένο, ο άνθρωπος κάτω από την τραγιάσκα, τον ρωτάει: ”έχετε σκεφτεί να πάρετε τον Παναθηναϊκό και να φύγετε από το πρωτάθλημα”; ”Όχι, όχι”, απαντά ο πρόεδρος των πρασίνων και κάνει να φύγει για να γυρίσει πίσω -σαν σε rewind- 2 δευτερόλεπτα αργότερα και να πει το αμίμητο:”Αυτοί θα φύγουν. Εμείς θα φύγουμε; Αστειεύεστε;”. Το λες και προφητικό.

9. Το πρωτοχρονιάτικο tweet του 2016

10. Το απύθμενο χιούμορ του για τον Ολυμπιακό

Επισήμανση: Δεν τα έχω τουιτάρει εγώ, αλλά ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

11. Τις απαντήσεις στα tweets του

και για κλείσιμο θα αφήσουμε τον Γιάννη Αλαφούζο να κάνει το δικό του σχόλιο για το κείμενο: