ΛΙΣΤΕΣ

Τα 9 πιο παράξενα πασχαλινά έθιμα στον κόσμο

Το πέταγμα χαρταετού, η γιγαντιαία ομελέτα και ο χορός του θανάτου.

Το Πάσχα είναι μακράν η πιο φαντεζί θρησκευτική γιορτή. Είναι κινητή. Έχει κορύφωση, αφού η νηστεία προετοιμάζει τους πιστούς 40 μέρες για την Ανάσταση και περιλαμβάνει ένα σωρό έθιμα που αν και τα βλέπεις κάθε χρόνο, δεν σε κάνουν ποτέ να βαρεθείς.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο σκληρές φυλακές του πλανήτη

Ακόμη κι οι χειρότεροι εγκληματίες λύγισαν πίσω από αυτά τα κελιά.

Πώς θα έπρεπε να είναι άραγε μια φυλακή, ιδανική για να στεγάσει τους χειρότερους εγκληματίες του κόσμου; Αυτό το ερώτημα έχει απασχολήσει αρκετούς, αλλά φαίνεται πως όλοι καταλήγουν σε μία και μοναδική απάντηση. "Ένα επίγειο κολαστήριο".

Διαβάστε περισσότερα

7 τρόποι με τους οποίους η Αφρική προσπάθησε να κατακτήσει την Ελλάδα

Η σκόνη αποτελεί την πιο πρόσφατη απόπειρα.

Η Τουρκία δεν αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για την Ελλάδα. Λίγο οι τουρκικές διεκδικήσεις για την ΑΟΖ, λίγο η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μάς έριξαν στάχτη στα μάτια και πιστέψαμε πως η μόνη χώρα από την οποία οφείλουμε να προφυλασσόμαστε είναι η πατρίδα του Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα

21 πράγματα που θα ήταν διαφορετικά αν δεν μας είχαν κατακτήσει οι Τούρκοι

Θα 'ταν καλή η Χαλκιδική, αλλά σαν τα Πριγκιπονήσια δεν θα είχε.

Σε λίγα χρόνια το ελληνικό κράτος κλείνει 200 χρόνια από την ίδρυσή του. Ένα κράτος που λίγο πολύ οφείλει την ύπαρξη του στους Τούρκους, αφού αν οι Οθωμανοί δεν είχαν μπει στην Πόλη το 1453, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα αποτελούσε το τμήμα μιας ευρύτερης έκτασης που θα λεγόταν Βυζάντιο, Ρωμανία ή Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 10 πιο κουλές δουλειές που βρήκαμε σε αγγελία

Φτιάξε το βιογραφικό σου κι άρχισε να κάνεις αιτήσεις.

Τεμπέληδες. Καλά τα λένε οι Γερμανοί. Οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες. Όσοι δουλεύουμε ψάχνουμε αφορμή για να λουφάρουμε και όσοι δεν δουλεύουμε αρκούμαστε στο χαρτζιλίκι που μας δίνουν οι δικοί μας από τη σύνταξη, χωρίς να ψάχνουμε για δουλειά. Γιατί αν ψάχναμε για δουλειά, θα βρίσκαμε.

Διαβάστε περισσότερα

10 ευχές που πρέπει να καταργηθούν δια νόμου

Όλα όσα δεν θα έπρεπε να εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου.

Είμαστε ένα υπέροχος λαός. Ανταλλάσσουμε ευχές με την παραμικρή αφορμή. Λέμε σε κάποιον 'με γεια' από το επειδή κουρεύτηκε μέχρι το γιατί αγόρασε καινούργια θήκη για κινητό.

Διαβάστε περισσότερα

Δράκοι, μίζες και παλιές κουζίνες: Όλα όσα μάθαμε από το σκάνδαλο Novartis

Υπάρχουν γιατροί, πολιτικοί ή/και δημοσιογράφοι στο payroll της Novartis; Ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια.

Κάθεσαι και διαβάζεις, βλέπεις, ακούς, για την υπόθεση Novartis. Έμαθες τίποτα ή τσάμπα προσπαθούμε εμείς τα ΜΜΕ να αναδείξουμε τις θεματάρες; Κάτσε να στα βάλουμε σε μια σειρά εμείς που κάνουμε και ρεπορτάζ για να μη μπερδεύεσαι.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Μια μεγάλη αλητεία

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γενναιοδωρία για έναν άντρα από το να κάνει μία γυναίκα να αισθάνεται όμορφη. Να της το λέει κυρίως όταν τη βλέπει να τρεμοσβήνει.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.