ORIGINALS

Δέκα λόγοι για να ακολουθήσεις τη Λαίδη στο Instagram

Μπορεί να τρολάρουμε λίγο, αλλά το εννοούμε: Η Άντζελα Δημητρίου αξίζει περισσότερο από όλες ένα follow σου στο Instagram.

Είναι γεγονός. Εδώ και μερικούς μήνες, η λαίδη του ελληνικού πενταγράμμου έχει Instagram και το χρησιμοποιεί συχνά πυκνά. Την έχουν δασκαλέψει και το δουλεύει εξίσου άρτια με τις υπόλοιπες συναδέλφισσες της αοιδούς. Με μία διαφορά όμως: η λαίδη είναι ακόμα κολλημένη στους 8.168 followers, την ίδια στιγμή που κοπελίτσες που δουλεύουν ‘πόρτα’ σε πολυσύχναστα στέκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετρούν δεκάδες χιλιάδες ορκισμένους ακόλουθους.

Ντροπή, έχω να πω! Απλά, ντροπή! Τι παραπάνω έχουν από την Άντζελα, η Φουρέιρα, η Αμαρυλλίς, η Ελένη Χατζίδου; Ποια είναι η ιστορία τους στην ελληνική μουσική; Ποιο τραγούδι τους έχεις να θυμάσαι τόσο πολύ πια από αυτές; Και τέλος πάντων, ποια θυσία έχουν κάνει αυτές για σεεεεένα;

 

Και απαντώ: καμία ιστορία, κανένα τραγούδι, τίποτα. Της Φουρέιρα μπορώ να σιγοτραγουδήσω μερικά τραγούδια, της Χατζίδου μόνο το ‘Χειρότερη’ και της Αμαρυλλίδος δεν ξέρω κανένα. Όμως η Χατζίδου μετρά 84.000 ακόλουθους και η Αμαρυλλίς 29.000. Αυτοί είμαστε. Τα follow μας αντικατοπτρίζουν την κοινωνία μας. Ακολουθούμε μία τραγουδίστρια που δεν ξέρουμε κανένα της κομμάτι και βυθίζουμε στην ινσταγκραμική μοναξιά τη λαίδη που τραγούδησε ‘Φωτιά στα Σαββατόβραδα’ και ‘Μαύρη Λίστα’.

Την Άντζελα την Δημητρίου δεν θα την αφήνεις ξανά μόνη στα social. Tην Άντζελα!

Όταν την ανακάλυψα στα social της έκανα κατευθείαν follow. Δεν είμαι καμία λάτρης του λαϊκού ρεπερτορίου, δεν τρελαίνομαι για τα μπουζούκια. Αυτή, όμως, ήταν μια κίνηση ενστικτώδης. Σαν να ήμουν στο στρατό και έπρεπε να βαρέσω προσοχή σε κάποιον ανώτερο. Το ένιωσα σαν υποχρέωση. Ακολουθώ τόσους άκυρους λογαριασμούς με φαγητά, ρούχα, παπούτσια, βίντεο για σωστό contouring, που αισθάνθηκα ότι έπρεπε αμέσως να της κάνω φόλο. Για τα τραγούδια της, για την καριέρα της, για τα είδη υγιεινής, το «la mounie», το «ντόπιο κρέας και όχι το εγχώριο». Όπως και να το κάνουμε, μπορεί αν είναι κάποιες φορές λίγο στον κόσμο της, για να το θέσω κομψά, μα η Άντζελα είναι ένας θρύλος.  Για το Θεό, ο άβολος και αμήχανος «Αγάπη μόνο» έχει 42.000. Και εκεί το αποφάσισα. Θα κάνω τον αγώνα μου να της μαζέψω followers. Να την ανεβάσω στο βάθρο που της αξίζει. Το υψηλότερο.

Την παρακολουθώ όποτε μπορώ και της δίνω από κανένα like. H αλήθεια είναι πως η προσπάθειά της να αποκτήσει κοινό στο instagram είναι φιλότιμη και δεν διαφέρει από αυτά που κάνουν οι νεαρότερες τραγουδίστριες. Ανεβάζει φωτογραφίες από το καμαρίνι της, φωτογραφίες από την πίστα, από τηλεοπτικές της εμφανίσεις, φωτογραφίες στην παραλία, με μαγιό, πάνω σε σκάφος. Όμως πέφτει θύμα της διάκρισης λόγω κάποιας (αμελητέας θα έλεγα εγώ) διαφοράς ηλικίας. Καταδικάζω λοιπόν εγώ οποιαδήποτε μορφή διάκρισης απέναντι στην μοναδική λαίδη που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος και σου θυμίζω μερικούς λόγους να την ακολουθήσεις. Γιατί κατά βάθος, ξέρεις κι εσύ ότι πρέπει να το κάνεις.

1) Η Άντζελα ήταν πριν από όλες αυτές εδώ. Όταν εκείνη έκανε σουξέ, τα κορίτσια τα τωρινά δεν ήταν ούτε σκέψη στο μυαλό των γονιών τους! Ήταν από πριν και είναι και τώρα. Μπορεί εκείνες να έχουν τα νιάτα, όμως ούτε στον ύπνο τους δεν θα δουν έστω ένα τραγούδι σαν αυτά που τραγούδησε εκείνη!

 

2) Δούλεψε 7 στα 7 και έκανε σοβαρή ‘ζημιά’ όπου εμφανιζόταν. Σοβαρή λέμε, όχι μίζερες, πετσοκομμένες από την κρίση ‘ζημιές’!

3) Ήταν η βασίλισσα του Ποσειδωνίου. Ένα μαγαζί που θέλει πολλά κότσια να γεμίσει κανείς.

4) Δεν είναι δυνατόν να μοιράζεις follow αβέρτα σε πορτιέρισσες που ποζάρουν με νάζι στον καθρέφτη και είναι γεμάτες πλαστικές από τα 20 και να αγνοείς επιδεικτικά την Άντζελα!

5) Λαίδη την γνωρίσαμε και λαίδη θα παραμείνει! Καμία άλλη δεν ήταν λαίδη και καμία άλλη δεν θα πάρει αυτόν τον τίτλο. 

 

6) Ναι, θα πάρεις μάτι. Αν η δικαιολογία σου είναι το κορμί, η Άντζελα είναι και φωνή και κορμάρα, σε αντίθεση με πολλές που είναι μόνο το δεύτερο.

 

7) Όταν τα τοπικά Μad Awards, δεν την καλούν καν, εκείνη παραμένει η μοναδική με διεθνή καριέρα και αναγνώριση!

8) Θα δεις να ποζάρουν μαζί της τραγουδιστές που (κακώς) χάθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας.

9) Θα μάθεις πού εμφανίζεται τώρα. Καιρός να επισκεφτείς  ένα μουσικό σχήμα που να αξίζει και να ζήσεις λίγο επικίνδυνα. Οι ασφαλείς επιλογές Ρέμος- Βέρτης- Αργυρός, μπορεί να καταντήσουν βαρετές.

10) Ό,τι και να λέμε είναι περιττό μπροστά στην μία μοναδική αλήθεια. Έχει πει το ‘Ποια Θυσία’. Καμία ποτέ δεν θα το πει όπως εκείνη. Καμία δεν θα γίνει viral σε διαφήμιση, όπως εκείνη.