ORIGINALS

Δεν βλέπεις την ώρα για το καλοκαίρι; Με αυτά τα ρολόγια θα τη δεις

Ή μήπως κάνεις πως δεν τη βλέπεις για να μην αποκαλύψεις το γυμνό σου καρπό; Σε κάθε περίπτωση, το Oneman είναι εδώ με δέκα προτάσεις ρολογιών που θα διορθώσουν το «κακώς κείμενο» του στυλ σου -ασαπ.

«Άχρηστα ρολόγια» και «Τι ώρα είναι δεν θα ρωτήσω» και ιστορίες για αγρίους -μποέμ που δεν θέλουν μαραφέτια-σύμβολα του καπιταλισμού στον καρπό τους. Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) να μιλήσουμε χωρίς λογοπαίγνια για το πιο σημαντικό αξεσουάρ ενός άντρα.

Όχι, δεν αναφέρομαι στο πορτοφόλι του -μην γίνεσαι κυνικός.

Και όχι, δεν αναφέρομαι στη γραβάτα του -μην γίνεσαι ξενέρωτος.

Θα εξηγηθώ και οπτικά και λεκτικά.

Ας δούμε μαζί την εξής εικόνα

Είσαι με το κορίτσι που σε ενδιαφέρει. Έχετε βγει ραντεβού -το πρώτο σας. Μόλις την έχεις παραλάβει από το σπίτι. Εκείνη, φτιαγμένη στην τρίχα γυρνάει και σε ρωτάει: «Τι ώρα έχεις κάνει την κράτηση;» Εσύ, πατάς το κουμπί του κινητού σου και της απαντάς: «Σε δέκα λεπτά, μην ανησυχείς, προλαβαίνουμε».

Η φωνή της γυναικείας παρατηρητικότητας: «Μα καλά, δεν φοράει ρολόι;»

Ας δούμε τώρα άλλη μία

Είσαι σε συνέντευξη για δουλειά. Ντυμένος στην πένα και με την αυτοπεποίθηση του Ομπάμα όταν έχει συνάντηση με τον Πούτιν -ναι, τρέμεις. Ο υποψήφιος εργοδότης σου, προσπαθεί να σε χαλαρώσει: «Αλήθεια, τι ώρα είναι;» Βγάζεις το κινητό από την τσέπη και του απαντάς -δεν μας ενδιαφέρει τι.

Η φωνή του Jo Nesbo: Αρκεί να σου πω ότι στο βιβλίο του Κυνηγός Κεφαλών υπάρχει μία σκηνή καλή ώρα σαν τη δική σου με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για τον τύπο που δεν φορούσε ρολόι.

Η θεωρία, τώρα

Το savoir vivre που αφορά στο σύνολο του αντρικού γίγνεσθαι τοποθετεί το ρολόι στην κορυφή των αντρικών αξεσουάρ και ο λόγος (όπως εξηγήσαμε παραπάνω) δεν είναι μόνο ένας. Στο παζλ του αντρικού στυλ, το ρολόι είναι εκείνο το κομμάτι που καθορίζει την προσωπικότητα του κατόχου του.

Και μόνη η ύπαρξή του στον αντρικό καρπό μπορεί να εξυψώσει -ή να καταρρακώσει- το κύρος, την ισχύ, την οικονομική δύναμη ενός άντρα.

Κανένα iphone 6 και κανένα πορτοφόλι δεν πρόκειται να πετύχει τα παραπάνω. Και αν το κάνει, δεν πρόκειται να αγγίξει την τελειότητα που μπορεί σε χρόνο ντε-τε (ειδικότις του) να κάνει ένα ρολόι.

Γι αυτό ναι, ένα ρολόι είναι απαραίτητο να υπάρχει στον αριστερό σου καρπό.

Και ναι, η επιλογή αυτού δεν πρέπει να γίνει ελαφρά την καρδία. Τουναντίον.

Παρακάτω, θα βρεις κάποιες ιδέες που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο ως τις πιο συμφέρουσες αλλά όχι φτηνιάρικες λύσεις ώστε να καλύψεις το κενό του καρπού σου όσο το δυνατόν συντομότερα.

Daniel Wellington York Rose Gold Brown Leather Strap 174 ευρώ

Daniel Wellington Glasgow Multicolor Nato Strap 149 ευρώ

QUANTUM Adrenaline Stailess Steel Chronograph 219 ευρώ (έκπτωση 12%)

POLICE Diamondback Multifunction Black Leather Strap 169 ευρώ (έκπτωση 15%)

POLICE Powerslide Black Rubber Chronograph 186 ευρώ (έκπτωση 15%)

NAUTICA Quartz 89 ευρώ (έκπτωση 41%)

BOSS Orange Sao Paulo Black Rubber Strap 203 ευρώ (έκπτωση 17%)

Tommy HILFINGER Trent Multifunction Black Leather Strap 149 ευρώ (έκπτωση 17%)

HOOPS Dandy Sport Blue Rubber Strap 71 ευρώ (έκπτωση 10%)

HOOPS Dandy Sport Green Rubber Strap 71 ευρώ (έκπτωση 10%)

(και τα δύο χρώματα, τα «σπάνε»)

QUANTUM Explorer Red Rubber Chronograph 245 ευρώ (έκπτωση 12%)