ORIGINALS

Γιατί ο Γιάννης Αϊβάζης είναι ο Τζακ απ’ το Lost

Έχουμε όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Το ‘Survival Secret’, το νέο ριάλιτι επιβίωσης του Ε,  έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στην εξωτική παραλία της Κουρούτας.

Οι συμμετέχοντες, ταξίδεψαν μέχρι την άλλη άκρη της Ηλείας για να ξεκινήσουν την περιπέτειά τους, ενώ το κοινό που στήθηκε να το παρακολουθήσει άρχισε αμέσως τα σχόλια. Διαβάσαμε για τον Μπατίστα, τη Δεβετζή, τον Κώστα Σόμμερ, τις δοκιμασίες, μέχρι και για τα μαγιό.

Ναι, εντάξει παιδιά, ΟΚ, τα περιμέναμε όλα αυτά, καμία πρωτοτυπία. Τις τελευταίες ημέρες, μελέτησα εξονυχιστικά κάθε ατάκα, κάθε tweet, κάθε άρθρο, για να δω αν κάποιος επιτέλους θα πει αυτό που υπάρχει μπροστά στα μάτια μας και όλοι κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Ένα προφανές Déjà vu το οποίο ξυπνάει τηλεοπτικές μνήμες 2004.

Δεν θα σε κρατήσω άλλο σε αγωνία. Θα το πω. Ο Γιάννης ο Αϊβάζης είναι ο Jack Shephard από το ‘Lost’. Πριν προλάβεις να απορήσεις, έχω όλα τα στοιχεία για να στο αποδείξω.

ΑΡΧΙΚΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΙΛ

Έλα, δεν γίνεται να μην το βλέπεις, απλά δεν γίνεται.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΝ

Μόνο από μισή καρδιά ο καθένας σε μενταγιόν δεν έβαλαν δηλαδή, ήμαρτον.

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Θυμάσαι φαντάζομαι ότι η φιγούρα του Jack υπήρξε από το ξεκίνημα ηγετική. Με το που έπεσε το αεροπλάνο της Oceanic στο νησί, αμέσως άρχισε να οργανώνει τους υπόλοιπους γύρω του, φτιάχνοντας μια μικρή κοινωνία, βρίσκοντας τροφή και εξασφαλίζοντας στέγη για όλους. Αρχηγός σωστός. Σαν τον Γιάννη μας.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ

Παρά τις ηγετικές του τάσεις, ο Jack δεν έκανε μόνο φίλους στο νησί, τουναντίον. Για ρωτήστε τον Locke, τον Sawyer και τ’ άλλα παιδιά. Έτσι κι ο Αϊβάζης, παρά την καλή του διάθεση, έζησε την ένταση στο πετσί του.

ΕΠΑΙΞΑΝ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο Jack πλακώθηκε με τον Sawyer για τα μάτια της Κate. Ο Γιάννης πάλι, πλακώθηκε με τους Μπαλαμπάνη και Ουζουνπλούμη (θα ήταν τέλειο όλο αυτό το όνομα να ανήκε σ’ έναν άνθρωπο) για τα μάτια της Μαρίας Κορινθίου.

Επίσης, πόσο τέλειο που υπάρχει παίκτης Μπαλαμπάνης; Γιατί να μην υπάρχει και Μπισθοφόρος, Μπάνατζερ ράγκμπι και Κωνσταντίνος Μπασάλος;

ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά μικρή σημασία έχει. Τι χειρουργείο στην Αμερική, τι επείγοντα στην Αμαλιάδα.

 

ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ

Τόσο ο Αϊβάζης, όσο και ο Jack, αισθάνονται πολλά πράγματα. Θυμώνουν, απορούν, αντιδρούν, το ζουν έντονα γενικά. Και το δείχνουν, με γκριμάτσες και μορφασμούς. Ο Jack έκανε την αρχή και ο Γιάννης ακολουθεί τα χνάρια του.

 

ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΥΣΙ

Ο Αϊβάζης είναι ακόμα στην αρχή, αλλά πάμε στοίχημα ότι σε λίγο καιρό θα δείχνει κάπως έτσι:

 

ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΣΠΟΡ

Μέχρι πρόσφατα, ο παίκτης του Survival έπαιζε επαγγελματικά χάντμπολ, φτάνοντας να φορέσει ακόμα και τη φανέλα της αγαπημένης του ΑΕΚ. Όσο για τον Jack, μπορεί να μην έπαιξε επαγγελματικά κάποιο άθλημα, αλλά έδειξε ότι το κατέχει το τόπι, ανταλλάζοντας μπαλιές στο football με τον Beardface.

Πρόβλεψη: O Αϊβάζης θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Survival, θα συνεχίσει να είναι ηγέτης, θα αγαπηθεί και θα μισηθεί, θα αποκτήσει εχθρούς, θα φτιάξει κλίκα και θα φτάσει σε μια μεγάλη νίκη, η οποία μπορεί να είναι απλά η κατάκτηση του αληθινού του εαυτού.

Στο τέλος άλλωστε, το μόνο που μετράει είναι να περνάς καλά.