ORIGINALS

Κανένα ξενοδοχείο για φέτος το καλοκαίρι, μόνο κάμπινγκ

Το Oneman τοποθετεί 12 απαραίτητα αντικείμενα κάμπινγκ στο πορτμπαγκάζ ενός κατασκηνωτή.

Για κάποιους είναι ιδεολογία, έκφραση και τρόπος ζωής. Για εμένα πάλι το κάμπινκ είναι “θέλω να κάνω 15 μέρες καλοκαιρινές διακοπές και δεν έχω φράγκο τσακιστό”. Που πάει να πει πως όσο και αν έχεις απαρνηθεί στο παρελθόν την διαμονή σε σκηνή και την τουαλέτα στην φύση, αργά ή γρήγορα θα σου γίνει η ανάλογη πρόταση από την παρέα σου. Θα κάνεις διακοπές σε σκηνή στο κάμπινγκ λόγω αφραγκίας και εγώ σου λέω πως θα το ευχαριστηθείς. Και μάλιστα πολύ.

Ξέρω πως κάποια στιγμή, στα πρώτα παιδικά μου χρόνια, είχα κατασκηνώσει σε κάποια παραλία της Λευκάδας παρά την θέληση μου. Οι γονείς μου με είχαν πάει εκεί διακοπές με την σκηνή και πολλούς οικογενειακούς φίλους. Ωστόσο τίποτα δεν θυμάμαι σήμερα. Ούτε από την εμπειρία της διαμονής στο ύπαιθρο, ούτε και από την Λευκάδα. Η επόμενη εμπειρία ήταν αρκετά χρόνια αργότερα στα σχοινάκια του στρατού. Πάλι παρά την θέληση μου και σε χειρότερη έκδοση, όσο και αν δεν θυμάμαι την εμπειρία της Λευκάδας. Είχαμε κατασκηνώσει κάπου στην Ρόδο με αυτοσχέδια υπόστεγα και χωρίς υποστρώματα. Το αντρικό κοινό μπορεί να με νιώσει και να με καταλάβει στο έπακρο. Τα κουνούπια άπειρα, το κρύο τα βράδια σε ξυπνούσε. Ορκίστηκα να μην μου το ξανακάνουν ΠΟΤΕ παρά την θέληση μου.

 

Oztrail Σκηνή Festival 2p, 2 Ατόμων 39.90€ 43.10€

 

 

Oztrail Σκηνή Tasman 3v, 3 Ατόμων 75.00€

 

 

Φουσκωτό Στρώμα Ύπνου Διπλό 203x163x48cm 86,90€ 149,90€

Όλοι λοιπόν συμφωνούσαμε σαν παρέα με τις θεωρίες μιας φίλης πως οι διακοπές είναι ιερές και θέλουν όλα τα είδη υγιεινής, τον κλιματισμό τους και το παχύ στρώμα μέχρι που είδα ότι στο τραπεζικό μου λογαριασμό το υπόλοιπο δεν έφτανε ούτε για ημιδιαμονή σε ενοικιαζόμενα. Άρχισα λοιπόν να ρίχνω τα στάνταρ μου και να βλέπω μόνο τα θετικά της ζωής σε “αντίσκηνο και καταυλισμό” που μέχρι τότε κοροϊδευτικά αποκαλούσα το κάμπινγκ.

 

Σκίαστρο Παραλίας Terra Nation™ REKAKOHU Πράσινο 99.99€

 

 

Πτυσσόμενο τραπέζι κάμπινγκ (camping) πικ νικ 55,44€ 100,81€

Αυτά που κοροϊδεύεις άλλωστε να είσαι έτοιμος να λουστείς. Έκανα την καρδιά μου πέτρα, κράτησα τα λίγα μου ευρώ, και πήγα οργανωμένος με την θέληση μου σε κάποιο κοντινό κάμπινγκ της Αττικής. Η δοκιμή άξιζε το ρίσκο και δεν ντρέπομαι να σας πω πως είδη διοργανώνεται δεύτερη μεγαλύτερη απόδραση στην φύση και την ύπαιθρο. Απλή και μοναδική συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον πρωτάρη είναι να αρχίσει την εμπειρία οργανωμένα. Το ανοργάνωτο κάμπινγκ και οι επενδύσεις σε χημική τουαλέτα και σακούλα ντουζιέρα μπορούν να περιμένουν έναν καλοκαίρι. Κατά τα άλλα μην φοβηθείς τίποτα.

 

Καρεκλάκι Παραλίας Μεταλλικό Σπαστό Με Θήκη Μεταφοράς 21,99 €

 

 

Ξαπλώστρα με τέντα για προστασία 75,50€ 120,97€

 

Φουσκωτή Ξαπλώστρα Πολυθρόνα 34,45€ 54,45€

Ίσως τελικά το καλοκαίρι να μην σημαίνει απαραίτητα οργανωμένες διακοπές. Ίσως το κάμπινγκ να μην είναι φθηνή εναλλακτική διακοπών και έλλειψη χρημάτων. Ίσως η εμπειρία των διακοπών σε σκηνή να έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα. Ίσως ο ταξιδιώτης κατασκηνωτής να βγαίνει και πιο κερδισμένος.

 

Αιώρα Τσέπης 270 cm για camping 9,62€ 20,00€

 

 

Λάμπα Led Επαναφορτιζόμενη Με Ηλιακό Πάνελ 13,50€ 20,50€

Στο τέλος της λίστας μου λοιπόν θέλω να παραθέσω κάτι που διάβασα, μου άρεσε και σχεδόν το έκλεψα για να το μάθεις και εσύ.

“Η διάθεση είναι αυτή που βοηθάει στο να γνωρίσουμε και άλλους ανθρώπους. Το μεγάλο «ατού» του κάμπινγκ είναι ότι δεν υπάρχουν πόρτες, δεν κλείνεις τις πόρτες και απομονώνεσαι και όσα λες με τους φίλους σου, μένουν μεταξύ σας, αλλά τα ακούνε όλοι.”

Λευκό Φανάρι 2 σε 1 28+19 LED 12,90€ 30,00€

 

 

Φουσκωτή βάρκα από ανθεκτικό βινύλιο με χειρολαβές 50,31€ 80,65€