ORIGINALS

Οι 11 στάμπες που πραγματικά θέλουμε στις μπλούζες μας

Ο Τσε, ο Μέσι, το άγαλμα της Ελευθερίας είναι πια μπανάλ. Άλλα θέλουν οι καιροί και τα T-Shirts μας.

Για χρόνια τσαντιζόμουν κάθε φορά που έβλεπα έναν μεταλά να φοράει μια μπλούζα με στάμπα ‘Savatage’, ή οποιουδήποτε άλλου συγκροτήματος, η οποία στο μπροστινό της μέρος είχε το εξώφυλλο από ένα δίσκο της μπάντας και στο πίσω μέρος ένα κατεβατό που πήγαινε κάπως έτσι:

‘The Dark Sign Tour’

1/6 Ρώμη

2/6 Μιλάνο

4/6 Βαρκελώνη

5/6 Μαδρίτη

7/6 Λονδίνο

……………….

Προσπαθώντας να εξηγήσω το γιατί με ενοχλούσε τόσο κάτι που δεν επηρέαζε με οποιοδήποτε τρόπο τη ζωή μου, οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι τελικά ζήλευα τους μεταλάδες. Ζήλευα το γεγονός ότι εγώ που ακούω λαϊκά δεν μπορώ να βρω ένα μαγαζί με μια αντίστοιχη μπλούζα του Λε-Πα για να την αγοράσω. Να έχει για παράδειγμα στο μπροστινό μέρος της το εξώφυλλο από τον ‘Παίκτη’ (βλ. κεντρική φωτογραφία) και από πίσω ένα κατεβατό που να λέει τα εξής:

Καλοκαίρι ’87 Νεράιδα

Χειμώνας ’87 Φαντασία

Καλοκαίρι ’88 Τα Δειλινά

Χειμώνας ’88 Το Χρυσό Βαρέλι

…………………….

Αφού έφτιαξα στο μυαλό μου τη μπλούζα με τις στάμπες του Πανταζή, άρχισα να σκέφτομαι πως στις μπλούζες μας έχουμε στάμπες που κατά 90% προέρχονται από το εξωτερικό. Λες και εμείς δεν έχουμε τη δική μας κουλτούρα και δεν μπορούμε να εμπνευστούμε από εγχώριους σταρ και ιδέες.

Για να αποκατασταθεί, λοιπόν, η τάξη βρήκαμε 11 διάσημα πρόσωπα, περιοδικά, μνημεία που χρησιμοποιούνται ως στάμπες σε μπλούζες που έχουμε φορέσει σχεδόν όλοι μας και τα αντικαταστήσαμε με τις στάμπες που θέλουμε να βλέπουμε από εδώ και πέρα στις μπλούζες μας.