ORIGINALS

Οι 7 τύποι γυναικών που θα βρεις στην παραλία

Και πώς θα τις προσεγγίσεις.

11 Ιουλίου, Τρίτη.

Το τρίπτυχο είναι ένα και δεν σκοπεύει να αλλάξει τουλάχιστον μέχρι η ατζέντα να δείξει Σεπτέμβρη. Τέλη: Καλοκαίρι (για τους φίλους, ‘καλοκαιράκι’) – μαγιό – παραλία.

*Έχεις παρατηρήσει ότι ενώ το καλοκαιράκι ως υποκοριστικό το χρησιμοποιούμε κατά κόρον, το ‘παραλίτσα’ δεν το λέει κανείς ούτε για αστείο; Ίσως γιατί δημιουργεί κακούς συνειρμούς τύπου ‘παραλίτσα Γιαγκούση’, δεν ξέρω. Παρεμπιπτόντως, συγγνώμη, που μοιράζομαι τον εν λόγω προβληματισμό συνοδεία ενός τόσο μέτριου αστείου

Οτιδήποτε και αν συμβαίνει, αν βρίσκεται εκτός εμβέλειας της θάλασσας και του ξεκουραστικού ‘φλαπ φλαπ’ στην άκρη της ακτής, πραγματικά, δεν αφορά κανέναν μας. Γιατί είμαστε όλοι σε mood ‘τα λέμε από Σεπτέμβρη’. Και καλά κάνουμε. Μοναδική εξαίρεση στον εν λόγω κανόνα τα όσα γίνονται εντός της παραλίας.

Ε εντάξει είπαμε, διακοπές, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας. Να δούμε και λίγο κόσμο. Να τον παρατηρήσουμε. Και να τον γνωρίσουμε κιόλας. Ναι, γιατί όχι; Άλλωστε το καλοκαίρι είθισται να γίνονται οι πιο εύκολες γνωριμίες. Ποιος είναι όμως αυτός ο κόσμος με τον οποίον θα μοιραστείς φέτος το καλοκαίρι την ίδια παραλία; Έχεις ιδέα; Ή ακόμα καλύτερα: Έχεις εικόνα;

Μην σκας αν η απάντησή σου είναι αρνητική. Εμείς είμαστε εδώ. Και μιας και λογικά, με τις λουόμενες θα ασχοληθείς περισσότερο, είπαμε να επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτές. Και να σου παρουσιάσουμε τις πιθανές γειτόνισσες σου στην διπλανή ξαπλώστρα.

Έτοιμος; Vamos λοιπόν.

1. Το κορίτσι που τραβάει stories

Ή αλλιώς το κορίτσι φαινόμενο της εποχής.

Τα χαρακτηριστικά της: Δεν αφήνει ποτέ το κινητό από τα χέρια. Συνήθως, θα τη δεις να στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό της προσπαθώντας να πετύχει ένα δυνατό μπούμερανγκ.

Οι φίλες της: Φωνάζουν το όνομά της συχνά πυκνά και της ζητούν τι άλλο; Να τις συμπεριλάβει στον φαντασμαγορικό κύκλο που φτιάχνει με το δάχτυλο πατημένο στην οθόνη.

Πώς προσεγγίζεται: Έλα, εύκολο. Προσφέρσου ως φωτογράφος. Ή ακόμα καλύτερα, ζήτησέ της να σε τραβήξει εκείνη. Τύπου ‘έχουμε κοινά ενδιαφέροντα’.

2. Η μοναχική

 

Όχι, όχι, όχι. Το ότι είναι μόνη της στην παραλία δεν σημαίνει ότι ψάχνεται. Ούτε ότι θα χαρεί απαραίτητα αν πας να της μιλήσεις.

Τα χαρακτηριστικά της: Έχει πιάσει μία ομπρέλα αλλά έχει μεταφέρει την ξαπλώστρα της στον ήλιο. Δίπλα της έχει ΠΑΝΤΑ ένα βιβλίο. Συνήθως, όχι της συνομοταξίας Λένα Μαντά. Το κινητό της είναι κάπου χωμένο στην τσάντα. Κατά βάση, είναι ξαπλωμένη μπρούμυτα.

Πώς προσεγγίζεται: Δύσκολα. Πολύ. Το κακό με τις περισσότερες κοπέλες που είναι μόνες τους στην παραλία είναι ότι θέλουν να παραμείνουν και μόνες τους. Το βλέπουν σαν ένα στοίχημα με τον εαυτό τους να χαλαρώσουν.

Προσοχή: Προς Θεού, αν δεν αντέχεις να μην σεβαστείς την επιθυμία της για μοναχικότητα, μην πλησιάσεις ρωτώντας την ‘τι διαβάζεις‘. Απλά, μη. Βρες κάτι πιο πρωτότυπο. Ή άλλαξε παραλία.

3. Η αθλητική

 

Ή αλλιώς το κορίτσι που δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάτι για να την γνωρίσεις. Θα ρίξει τον καφέ σου.

Τα χαρακτηριστικά της: Έχει πολύ ωραίο κορμί ή θέλει να κάνει πολύ ωραίο κορμί. Στην ξαπλώστρα της αράζει μόνο αν το beach volley είναι πιασμένο, αν χαθούν όλα τα μπαλάκια από τις ρακέτες, αν έχει ρίξει ήδη τρεις καφέδες των διπλανών της στην παραλία.

Η παρέα της: Θα έχει σίγουρα μία τύπου μοναχική (βλέπε πάνω) αλλά που δεν ψηνόταν πολύ να πάει μόνη της για μπάνιο και σίγουρα αγόρια. Οι αθλητικές τύπισσες ψιλοβαριούνται την κοριτσοπαρέα. Ζουν για τα ‘δυνατά καρφιά’.

Πώς προσεγγίζεται: Μόνο αν ξέρεις κάποιο άθλημα. Το ‘μπορώ να πάρω λίγο τις ρακέτες σας να παίξω;‘ είναι μία καλή αρχή.

4. Η φωνακλού

 

Ή αλλιώς η κοπέλα που πρώτα θα ακούσεις και μετά θα δεις.

Τα χαρακτηριστικά της: Είναι υπερβολικά χαρούμενη. Υπερβολικά υπερκινητική. Υπερβολική υπερβολική. Έχει δυνατό γέλιο, κάνει δυνατά αστεία, μιλάει δυνατά. Σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη.

Οι φίλες της: Συνήθως, δεν ακούγονται. Έχουν αρχηγό, και αυτό, βγαίνει προς τα έξω.

Πώς προσεγγίζεται: Χμ, δύσκολα. Άσε που, αν σε έχει δει και θέλει, θα σε προσεγγίσει αυτή. Ναι, δεν είναι από τις κοπέλες που κρατούν τόσο στερεότυπα και σαχλαμάρες.

5. Η δεσμευμένη

 

Ή αλλιώς αυτή που θα πας να μιλήσεις τελικά (είναι θέμα πιθανοτήτων).

Τα χαρακτηριστικά της: Συνήθως, είναι η πιο ήρεμη από όλες. Και η πιο όμορφη. Δεν ψάχνεται, δεν κοιτάει ανήσυχα τριγύρω να δει τι παίζει και κάθε λίγο και λιγάκι τσεκάρει το κινητό της.

Η παρέα της: Αν δεν είναι κοριτσοπαρέα, τότε σε λίγο θα βγει από τη θάλασσα το αγόρι της. Ξεκόλλα.

Πώς προσεγγίζεται: Δεν προσεγγίζεται. Έλα, μην κάνεις αυτά που κοροϊδεύουμε. Κατά τα άλλα, το πιο πιθανό είναι αν της μιλήσεις, να είναι η κοπέλα που θα σου μιλήσει πιο φυσιολογικά από όσες θα μιλήσεις φέτος το καλοκαίρι. Γιατί δεν την ενδιαφέρει να σου παρουσιάσει κάποιο άλλο προφίλ και το κυριότερο: Γιατί μάλλον, είναι η πιο χαλαρή.

6. Η σεξουάλα

 

Έλα υπάρχουν και αυτές.

Τα χαρακτηριστικά της: Έχει βαμμένα χρυσά μακριά νύχια. Έχει φτιαγμένα μαλλιά. Είναι βαμμένη, φοράει αλυσίδα στην κοιλιά (προαιρετικό) και έχει υπερπαραγωγή μαγιό.

Η παρέα της: Είναι άλλο ένα ή δύο άτομα, αυστηρά. Και είναι στα ίδια κυβικά πάνω κάτω.

Πώς προσεγγίζεται: Κέρασε κάτι. Ή μίλα της για το πόσο όμορφη είναι. Θα γυρίσει να σε κοιτάξει και μόνο γι αυτό. Trust me.

7. Η πρόσφατα χωρισμένη

 

Ή αλλιώς η ‘εδώ είμαστε’.

Τα χαρακτηριστικά της: Κοιτάει προς πάσα κατεύθυνση. Αλλάζει συνεχώς πλευρό στην ξαπλώστρα μην τυχόν και χάσει κάποιον καινούριο λουόμενο. Το κινητό της έχει μακριά αλλά κάθε φορά που βγαίνει από τη θάλασσα το ανοίγει και κολλάει μερικά λεπτά κοιτώντας κάτι σε αυτό. Παλιά μηνύματα είναι.

Η παρέα της: Είναι κάποια από τα κορίτσια που αναφέραμε παραπάνω. Συνήθως, δεν έχει άντρες η παρέα. Έχει απαγορεύσει στις φίλες της οποιαδήποτε συνεύρεση με το αντίθετο φύλο. Γιατί τους μισεί όλους.

Πώς προσεγγίζεται: Με χιούμορ. Όπως όλες οι γυναίκες.

Tip: Αν στην αρχή είναι λίγο ξινή, μην την παρεξηγήσεις, είναι πληγωμένη. Επέμεινε.