ORIGINALS

Ποιο είναι το αγαπημένο σου νηστίσιμο;

Με τα φαγητά της νηστείας δεν πείνασε ποτέ κανείς.

Το μεγαλύτερο ψέμα που σχετίζεται με τη διατροφή μετά το ‘από Δευτέρα δίαιτα’ είναι το ‘πεινάμε στην περίοδο της νηστείας‘. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να σέβεται τη φεϊσμπουκική του προσωπικότητα και να μην έχει ανάμεσα στις ανοιχτές -γιατί τέτοια στιγμιότυπα πρέπει να φαίνονται- φωτογραφίες του ένα σαρακοστιανό τσιμπούσι.

Η λέξη τσιμπούσι δεν είναι υπερβολική, αφού κάθε φορά που στρώνουμε το εκάστοτε νηστίσιμο τραπέζι, έχοντας στο μυαλό μας πως τάχα μου θα μείνουμε νηστικοί, βάζουμε πάνω του τα διπλάσια πιάτα από όσα θα βάζαμε μια κοινή καθημερινή, με αποτέλεσμα η τελευταία εικόνα από κάθε τεύχος του Αστερίξ να μοιάζει με το μέσο γεύμα στο Survivor.

Το σαρανταήμερο της Σαρακοστής μπαίνουν στο λεξιλόγιο και τον ουρανίσκο μας μια σειρά από εδέσματα, που για τους περισσότερους, την υπόλοιπη χρονιά αγνοούνται. Δεν χρειάζεται να νηστεύεις ο ίδιος για να γεμίσει με αυτά το τραπέζι σου. Αρκεί ένας από την οικογένεια να είναι λάτρης της παράδοσης. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να βάλουμε αυτά τα εδέσματα σε μια σειρά και ν’ αναδείξουμε το πιο νόστιμο. Για να μην το κάνουμε μόνοι μας αυθαίρετα, ζητάμε να κάνεις εσύ τις επιλογές.

*Άσε κάτω το ψωμί με τον ταραμά. Σε βλέπουμε.*